35 de ani de la moartea lui Elvis Presley

Fanii cântăreţului Elvis Presley se îndreaptă în această săptămână în număr mare spre Graceland, reşedinţa pe care starul o deţinea în Memphis, pentru a comemora, joi, 35 de ani de la moartea artistului american.
Fanii cântăreţului Elvis Presley se îndreaptă în această săptămână în număr mare spre Graceland, reşedinţa pe care starul o deţinea în Memphis, pentru a comemora, joi, 35 de ani de la moartea artistului american.

Organizatorii "Săptămânii Elvis", un eveniment care se desfăşoară în fiecare an, consideră că ediţia din 2012 va fi cea mai urmărită dintre toate, întrucât va beneficia de prezenţa văduvei cântăreţului, Priscilla, şi de cea a fiicei lor, Lisa Marie Presley, informează agenția Mediafax.

"Elvis atrage mulţi fani", a declarat Joe Guercio, directorul muzical al cântăreţului, începând din 1970 şi până la moartea starului, pe 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani.
"Nu se poate spune acelaşi lucru despre foarte mulţi oameni din showbiz", a adăugat el.

"Săptămâna Elvis", care durează în realitate nouă zile, a început vineri, la Memphis. Evenimentul se concentrează în jurul unui cort uriaş de 1.200 de locuri, cu aer condiţionat, ridicat în faţa vilei Graceland, proprietatea starului. Puţin mai departe se pot vedea resturile avionului său privat.

O slujbă de pomenire va avea loc miercuri seară la porţile proprietăţii. Fanii vor putea să aprindă lumânări pe proprietatea starului, dar şi câteva "lumânări digitale", online, cu ajutorul unei aplicaţii speciale "Elvis", creată pentru smartphone-uri, relatează Mediafax.

Joi, va avea loc un concert pe stadionul din oraş, la care vor participa Priscilla şi Lisa Marie Presley, dar şi supravieţuitorii grupului lui Elvis, care vor interpreta piese celebre ale "Regelui rock'n'roll-ului" şi alte cântece aparţinând genurilor muzicale care l-au inspirat pe acesta - blues, gospel şi country.

Marţi, câteva sute de preşedinţi ai fan-cluburilor au prezentat produsele derivate lansate de Elvis Presley Enterprises, fundaţia care administrează drepturile postume ale starului asupra gadgeturilor, filmelor şi reclamelor publicitare care folosesc imaginea artistului.

Carol Butler, vicepreşedintele organizaţiei pentru licenţe internaţionale, a prezentat păpuşa "Mr Potato Head", care seamănă cu Elvis în perioada în care starul se îmbrăca în stil hawaiian.

Pentru aceeaşi ocazie a fost creat un geamantan, fabricat în Canada, decorat cu un portret al starului.
Preţul de vânzare pentru acest articol este de 100 de dolari.

Totodată, Carol Butler a prezentat şi versiunea Elvis a unei păpuşi japoneze din gama Hello Kitty.

Într-o altă zonă a oraşului Memphis, fără legătură cu Săptămâna Elvis, mai multe obiecte care au aparţinut sau au avut o legătură cu viaţa şi cariera lui Elvis Presley au fost scoase la licitaţie, marţi, de casa Heritage Auctions. O pereche de ochelari de soare cumpărată de cântăreţ în 1974 s-a vândut cu 22.500 de dolari, ceasul său din aur Longine - un dar de la managerul său, colonelul Tom Parker - a fost achiziţionat cu 16.250 de dolari, iar un revolver Colt, cu care Elvis obişnuia să se antreneze la tir, în spatele reşedinţei sale Graceland, s-a vândut cu 13.750 de dolari.

Elvis Presley a vândut un număr impresionant de albume (aproape un miliard).
De asemenea, el a jucat în aproximativ 30 de filme.

Născut pe 8 ianuarie 1935, la Tupelo, în Mississippi, Elvis a intrat în legendă drept cântăreţul sărac care a reuşit în industria muzicală, albul care cânta ca un negru, sex-simbolul anilor '50 şi rebelul patriot.
Elvis Presley a murit în reşedinţa sa din Memphis - Graceland -, pe 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani, în urma unui stop cardiac cauzat de o supradoză de medicamente.
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
16 August 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod