007 de Romania

Facebook Twitter Comenteaza
007 de Romania

Festivalul International de Film "Transilvania" si-a conturat de-a lungul celor sase editii de pana acum un traseu bine definit in realizarea campaniilor de imagine. Ajuns la cea de-a saptea editie, TIFF-ul a mizat pe un concept devenit traditie: interpretarea in cheie parodica a unui "icon" celebru din cinema.

Inca de la prima editie, din 2002, TIFF-ul a ochit si a tintit imagini "cult", le-a trecut prin filtrul "echipei de creatie", rezultand parodii memorabile: numele festivalului, Transilvania, a luat locul Hollywood-ului in primul an, pozitionat pe celebrul munte din L.A.;  in 2003, celebrul Bulevard al Stelelor a trecut printr-un lan de capite de fan de pe dealurile transilvanene; in 2004, Marilyn Monroe a Transilvaniei a zambit timid si imbujorata cu fustele-i traditionale in bataia vantului; in 2005, E.T a devenit un ied de toata frumusetea al unui cioban care, cu o privire pierduta, ii urmareste zborul prin dreptul lunii pe bicicleta unui copil; mamaliga romaneasca a luat forme multiple pentru fiecare sectiune a festivalului in 2006, iar anul trecut, mega faimosul vampir transilvanean, alias Nosferatu, alias Dracula, a trebuit sa faca fata unui casting riguros.

Ajuns la cea de-a saptea editie, TIFF-ul si-a indreptat atentia catre faimosul agent 007. James Bond a devenit protagonistul celei mai ambitioase campanii de imagine din istoria festivalului, iar aceasta a fost gandita si realizata, la fel ca toate campanile din 2004 incoace, de insasi echipa TIFF.

Pentru posterul festivalului, au fost cooptati 7 actori, dar coincidentele numerice nu se opresc aici. Acestia au testat rolul agentului britanic si s-au "jucat" de-a 007-le autohton, adoptand ipostaze inarmate instant recognoscibile, de gasit pe posterele filmelor cu James Bond, imbracati insa nu in smoking, ci ca niste veritabili haiduci din gasca lui Saptecai: cu mustati, perciuni, plete in vant, cojoace, caciuli de lana, brau si, evident, cu pistol la cingatoare.

Asadar, in ordinea aparitiei in campania de teasing (inceputa in urma cu o luna) si cu numele transcrise astfel incat sa respecte conventia prin care se recomanda in filme agentul 007 ("Bond. James Bond"): Vasluianu. Andi Vasluianu. / Spahiu. Gabriel Spahiu. / Branescu. Mimi Branescu. / Ivanov. Vlad Ivanov / Junior. Piersic Junior. / Chirila. Tudor Chirila. / Marinca. Anamaria Marinca.

Coloana sonora a filmuletelor Bond este asigurata de trupa de suflet a TIFF-ului, Fanfara Ciocarlia, care a oferit festivalului drepturile de utilizare a propriei lor interpretari muzicale a temei James Bond, intitulata chiar asa, "007 James Bond Theme", inclusa pe albumul "Gili Garabdi", editat de Asphalt Tango Records.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod