Ultratriatlonistul vegan de 51 de ani care inspiră o lume întreagă. A fost desemnat „Fittest Men in the World”

Povestea bărbatului de 51 de ani, care a fost desemnat de publicația Men’s Fitness Magazine drept „Fittest Men in the World”, este o sursă de inspirație pentru o lume întreagă.
Rich Roll este considerat ”tatăl ultratriatloniștilor”, iar în septembrie anul trecut a alergat 64 de kilometri și a înotat aproape 10 kilometri în Arhipelagul Stockholm în cadrul competiției Ötillö Swimrun World Championship, scrie menshealth.com 

”Fie că îngheți în aceste ape reci, fie te împiedici de pietre prin aceste păduri. Probabil că a fost cea mai grea zi din viața mea. Dar, această compețitie mi-a dovedit că la 50 de ani pot să concurez la nivel înalt”, declară Rich Roll pentru publicația citată. 

El a trecut la dieta vegană cu ani în urmă, după ce a constatat că are mai multă energie în acest fel. El continuă să inspire foarte mulți sportivi, astfel că mulți au încercat să cocheteze cu acest regim alimentar.

La 20 de ani, Rich Roll a fost dependent de alcool și droguri, iar după o dezintoxicare a reușit să scape de aceste dependențe și să se concentreze numai pe muncă, petrecându-și majoritatea timpului într-o firmă de avocatură.
”Când am ajuns la 39 de ani am constatat că eram deja dependent de junk food și mă îngrășasem mai mult de 20 de kilograme”, povestește atletul. 

Schimbarea s-a petrecut după ce a împlinit 40 de ani și a constatat că obosește îngrozitor de rău doar urcând scările. ”Am avut un „hop” chiar în ziua în care împlineam 40 de ani și când m-am trezit învins de câteva scări, ce m-au lăsat fără respirație și cu durere în piept. Bunicul meu a fost înotător olimpic și a rămas activ multă vreme. Și totuși, a fost doborât de un atac de cord la o vârstă foarte tânără. Știam că dacă nu pun în aplicare unele schimbări destul de radicale, aș suferi probabil de aceeași soarta. Am prevăzut viitorul meu și iminența a ceea ce avea să mi se întâmple. La acel moment am vrut pur și simplu să trăiesc și să fac față energiei copiilor mei”, povestește Rich Roll care este tatăl a patru copii. 

Atunci a decis că trebuie să faci schimbări în alimentație și să aibă un nou stil de viață.
A începul cu o dietă pe bază de fructe și legume pentru detoxifierea corpului, după care a rămas multă vreme pe o dietă vegetariană. Însă, acest regim nu i-a furnizat suficientă energie, astfel că a decis să meargă mai departe și să adopte o dietă vegană, renunțând astfel la orice produs de origine animală și la toate alimentele procesate. 

„Nu mi-am imaginat vreodată că voi deveni  vegan, dar mă aflam deja la jumătatea drumului, așa că am zis că merita să încerc. În următoarele 7-10 zile, am experimentat o creștere extraordinară a nivelului de energie. Nu am știut că mă pot simți atât de bine și am rămas la această dietă pentru că mi-am dorit să mă simt zilnic plin de energie!„ spune el. 

Acest lucru a schimbat totul pentru el, iar dorința de a face mai mult sport a fost tot mai mare. Și chiar dacă intenția lui nu a fost aceea de a participa la competiții, după ce a făcut cu regularitate sport a devenit tot mai puternic și a simțit nevoia să treacă la un alt nivel ca să-și testeze limitele. 

La micul dejun, Rich alege de cele mai multe ori un smoothie cu verdețuri, sfeclă roșie, fructe de pădure, ananas, spirulină, semințe de chia, semințe de cânepă, semințe de in măcinate, apă de cocos, citrice și banană.
În diminețile în care simte o senzație mai intensă de foame optează pentru un toast fără gluten cu unt de migdale sau terci de quinoa cu fructe de pădure și lapte de cocos, scrie publicația HuffingtonPost.

Gustările lui preferate sunt bananele, cartofii dulci și curmalele atunci când își propune o cursă lungă cu bicicleta. În cazul în care alege pentru o alergare de lungă durată, Rich Roll preferă untul de migdale și apa de cocos ca gustări. 

După antrenamente, el consumă de regulă un alt smoothie, însă o dată sau de două ori pe săptămână preferă să adauge la combinația de mai sus și o lingură de pudră proteică vegetală. 

Masa de prânz constă într-o salată imensă pe care o consumă fără să stea așezat, iar la masa de seară preferă să mănânce cel mai mult. Soția lui prepară tot felul de bunătăți vegane, inspirate de bucătăria mexicană (buritto, enchilada) sau burgeri vegani care au la bază leguminoase. 

El preferă să nu consume mai des pudră proteică, iar suplimentele cu vitamina B12 sunt constant incluse în dieta lui. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod