Se mânca bine şi pe vreme de criză…

Chiar dacă România era în pragul celui de al 2-lea Război Mondial, chiar dacă restricţiile şi criza erau majore, ziarele continuau să apară cu aceleaşi rubrici tradiţionale ca şi când

Chiar dacă România era în pragul celui de al 2-lea Război Mondial, chiar dacă restricţiile şi criza erau majore, ziarele continuau să apară cu aceleaşi rubrici tradiţionale ca şi când nimic special nu s-ar fi întâmplat. Asta era bine pentru moralul populaţie, mai ales atunci când pagini întregi erau consacrate reţetelor culinare, sfaturilor gospodăreşti sau de dietă.

Vom găsi azi metode de a face economie, diverse reţete pentru preparate inedite, apoi o lista cu “30 de menu-uri de primăvară” şi în fine, o reţeta pentru un desert delicios.

Foto 1 e reproducerea unui articol unde suntem sfătuiţi cum să facem economii la mâncare pe timp de restrişte…Se pleca de la deviza: “Întrebuinţează tot ce ai în casă şi nu aruncă nimic” şi conform acesteia n-ar trebui să aruncăm nimic, totul, inclusiv resturile de mâncare ar trebui păstrate…”supa rămasă va fi turnată într-un borcănaş de pământ şi acoperită cu o hârtie pergament legată cu gumă…la fel se procedează cu carnea şi resturile de legume”! Alte sfaturi gospodăreşti sună cam aşa: “Să nu cumpăraţi niciodată salam tăiat felii, doar când e întreg carnea se menţine mult mai bine…”

Foto 2

Foto 3

Câteva reţete cu delicii, preparate de “o bucătăreasă modernă” găsim în foto 2 şi 3, care ne prezintă un platou bine garnisit şi o gospodină în acţiune.

Totul se bazează pe economie, se fac preparate interesante din pâine dată prin ou şi prăjită, se prepară o masă de seară din legume, totul cât mai economic. În fond totul era foarte sănătos şi chiar foarte apetisant dacă ţinem cont şi de excelentul desert, îngheţată cu căpşuni – a cărui preparare o avem descrisă în articol.

O adevărată demonstraţie de hrană bio, sănătoasă şi în acelaşi timp economică, ne este făcută în lista preparatelor de primăvară, foto 4, unde ingredientele de baza sunt legumele şi pentru noi, cei de azi, aceste reţete pot constitui mai mult decât nişte recomandări şi sperăm că textul foarte lizibil să va permită parcurgerea lejeră a acestor rânduri

“Vreţi să slăbiţi doamnă…”, aşa începe un articol găzduit pe o întreagă pagină de ziar, foto 5 şi care oferă diverse recomandări pentru păstrarea siluetei, alimentaţia sănătoasă şi mişcarea fizică fiind pe primul plan…mai ceva că în ziua de azi! Cea mai importantă parte a articolului e o adevărată analiză a unei tehnici infailibile de slăbire.

E vorba de “legea celor două maree”, iar lecturarea acestor rânduri sigur vă va face să vă puneţi, cel puţin, întrebări!

“Să facem un tort frumos” este titlul unui articol, foto 6, în care găsim atât un text foarte explicit, cu o reţeta de prepararea deliciosului desert, cât şi imagini convingatoare. Toate erau inserate pe o pagină care printre alte reclame, includea şi una cu…pastilele de slăbit Kissingen!

clement-peter
clement-peter
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod