Din exces de adrenalina

PR Director-ul Agentiei de publicitate Ex aequo, Elsa Exarhu, se numaraprintre iubitorii de cai. A vazut cai, prima data, in copilarie. Incade atunci pasiunea pentru aceste animale a inceput sa-i mocneasca insuflet. De trei ani insa, Elsa a inceput sa se intereseze cu adevaratdespre aceste animale si, tot in urma cu trei ani, a si calarit pentruprima oara.

"Imi doream mult sa calaresc dar nu imi era la indemana. Nu stiam nicimacar cum sa incep. Informatii despre acest sport, care nu se bucurade mare popularitate astazi, in Romania, se afla foarte greu", spuneElsa.
Cu toate acestea, n-a abandonat in fata lipsei de informatie pananu a gasit raspunsurile cautate.

"Odata intrata in lumea echitatiei, am fost, pe loc, fascinata decomplexitatea acestui sport. Echitatia inseamna nu numai multa adrenalinasi imprevizibil, dar si o disciplina si un ritual de care nu poti sa nute indragostesti", explica ea.

Daca la inceput era atrasa de comunicarea cu aceste animale puternice,gratioase si inteligente, si de ideea ca le poate domina, satisfactiape care a avut-o, dupa ce a calarit prima data, a fost imensa. "Princontrast cu vacarmul orasului, calaritul iti ofera o doza de salbaticiesi libertate primitiva, pe care nu le intalnesti in nici un alt sport",explica ea, precizand ca cel mai mult ii place sa galopeze prin padure."Din pacate, acum nu am un cal.
Intentionez insa sa-mi cumpar douaasemenea exemplare. Vreau, mai intai, sa termin lucrarile la o resedinta,la tara, pe care am cumparat-o special din acest motiv", mai spune Elsa.Sigur, amatorii pot tine caii si in pensiune, la cluburile deechitatie. Asa procedeaza cea mai mare parte a "proprietarilor", daradevaratii iubitori, deopotriva ai cailor dar si a sportului cu sa,isi doresc sa-si aiba animalul aproape.

"Acesta nu este, in nici un altfel, un impediment in calea practicariiechitatiei", completeaza Elsa. "Pentru amatori exista cluburi de undepot inchiria cai iar proprietarii isi pot tine exemplarele in pensiune,la costul de 200 USD/cal/luna", exemplifica ea.
Din dragostea pentrucai si din dorinta de a sti cat mai multe despre ei, directoarea de PRachizitioneaza cu mare interes carti, tablouri si obiecte ce au legaturacu calul.

"Am avut norocul sa gasesc, intr-un anticariat, o editie bibliofila aunui album care se cheama "Le Monde du Cheval", care cupinde 100 cliseede fotografie hipica. Cunoscandu-mi aceasta pasiune, sotul meu, Razvan,mi-a oferit in dar numerele din 1907 ale publicatiei "Le Sport UniverselIllustre" unde, in fiecare numar, sunt prezentate, cu multa dragostepentru cai, tehnici de calarie, competitii, exemplare interesante.
Pentrumine, lecturarea acestor informatii este un regal, atat sa le am cat sisa le studiez", conchide Elsa.

Afla mai multe despre cai
Daca vrei sa practici echitatie, e bine sa stii
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod