2,90 metri si 250 de kilograme

In lume traiesc oameni care colectioneaza tot felul de ciudatenii: cutiigoale, chibrituri folosite, cioburi de sticle sau pantaloni cu un singurcrac. Dar ce ziceti de o colectie care cuprinde aproape 40 de rase degaini? Dar de niste pasari de vreo 30 de ori mai mari decat o gaina?

Numele - Black Neck. Nationalitate - africana. Varsta maxima - 70 ani,Inaltime 2,90 metri, greutate - 250-300 kilograme. Cost la varstade 2 luni - 300 USD. Viteza - 80 km/ora, maturitate sexuala - la 3ani. Colesterol In carne si oua - zero, greutatea oului - 1,8 kilograme,productie de oua - 35 de oua pe an, vreme de 40 de ani, pret de vanzarecarne - 30 USD kilogramul.
Una bucata pasare produce 35-40 kilograme decarne macra, 1,5 metri patrati de piele, 1,5 kilograme pene...

Crescatoria lui Vali
Daca intri in Cornestii de Dambovita, apoi in Catunu, si intrebi de"crescatoria lui Vali", toata lumea stie sa iti arate pe unde s-oiei. Pana si copiii sunt cumva mandri ca la ei in comuna se afla asao ciudatenie si iti arata calea cu chiote vesele. La capatul drumuluipietruit, drum drept ca-n palma, dai de o poarta verzuie, larg deschisa,de un ciobanesc urias care isi arata suparat coltii si de o pancarta pecare scrie doar "Teba". Aici e. Ce nume, Doamne, de parca esti la portileantichitatii! Intru direct cu masina, ca de coborat nu-i chip, trec curotile prin doua bazine joase, pline cu o solutie care miroase puternic adezinfectant si, brusc, dupa coltul unei cladiri lungi cu usi metalice,grele, am senzatia ca am ajuns pe un alt continent.
Patru-cinci struti,negri si albi, se uita curiosi la mine de dupa un gard de vreo doi metriinaltime.
Sigur, am mai vazut struti la televizor, dar nu mi-am inchipuit ca inrealitate sunt atat de mari. Unul sau doi, negri-carbune, cu exceptiagatului rosietic, ca la curcani, si a picioarelor rozalii cu degetegroase cat un brat de om, cred ca sunt inalti de trei metri. Capularata insa teribil de haios asa, acoperit cu un fel de puf rar, galbui,cu ochii vioi si curiosi, terminat cu ciocul lat si scurt, ce clampanenecontenit. Pufnesc in ras. Arata ca si cum un pui de rata s-ar fi cocotatin capul unui piton! Mai ales ca nu sta locului o clipa.
Se leagana tottimpul, la stanga, la dreapta, se apleaca, culege o piatra, se ridica, seintoarce ca sa te priveasca sugubat, intai cu un ochi, apoi cu celalalt.Nu pot sa scap de impresia ca, de fapt, nu suntem aici intr-o comunade langa Bucuresti ci undeva, pe la marginea desertului african. Maexprim cu voce tare si Vali, adica Valentin Neagu, omul care s-a apucatde "colectionat" struti, rade manzeste, semn ca: "He, he, nu esti tuprimul care a cascat ochii cat cepele. Asta si sunt. Struti africani,"black-neck", adica gat negru, singurii domesticiti, mult mai mari decatcei australieni, emu si nandu, pe care ii stie toata lumea.
Astia ajungla 2,90 metri si cantaresc vreo 250 de kilograme".

"Asta rupe gardul!"
Dintr-un ou pot manca opt oameni
Strutii mananca 3 kg de hrana pe zi
Colectia de gaini
O vacanta "africana"

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod