Mesajul sirenelor eşuate în gunoaie: Poluarea ne distruge!

Un fotograf canadian a lansat un proiect artistic care atrage atenţia asupra poluării oceanelor. Mesajul acestor imagini este foarte puternic.

Benjamin Von Wong lucrează în Montreal şi este fascinat de apă. El a lansat proiectul "Sirenele urăsc plasticul" pentru a atrage atenţia asupra poluării oceanelor.

Statistic, un american obişnuit foloseşte în medie 167 de sticle de plastic în fiecare an, astfel că până la vârsta de 60 de ani el va utiliza în jur de 10.000 de sticle. Asta l-a determinat pe Van Wong să cumpere 10.000 de sticle de plastic de la un centru de colectare şi să creeze, împreună cu mai mulţi colaboratori, imaginea unui loc foarte poluat, plin de reziduuri.


Pentru ca mesajul său să fie mai puternic, el foloseşte câteva modele în ipostaze de sirene răpuse de poluare. A rezultat o serie de imagini de impact, din care putem înţelege că nici măcar o simplă sticlă de plastic nu ar trebui aruncată la întâmplare.

"Schimbările apar când oamenii se unesc şi luptă cu toţi pentru ceva în care cred"
, a declarat Benjamin Von Wong.

Plasticul din oceane a devenit o sursă mai mare de poluare decât deversările toxice şi elibearează substanţe nocive care pot contamina atât sursele de apă, cât şi fauna şi flora, scrie Bored Panda.

 

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
23 Decembrie 2016
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod