Interviu cu Grace Helbig, gazda emisiunii The Grace Helbig Show de la E!

Celebră pe YouTube şi pe Internet, Grace Helbig are propriul talk-show săptămânal de comedie pe E!, intitulat The Grace Helbig Show, care este difuzat în fiecare sâmbătă, la ora 23:30. Emisiunea de o jumătate de oră la cârma căreia stă Grace este plină de comedia, distracţia şi interactivitatea cu care s-au obişnuit cei peste 2 milioane de subscriberi ai canalului ei de YouTube It's Grace. Fanii şi prietenii nu sunt singurii alături de care se distrează: în emisiune vedem mulți invitaţi celebri - actori, staruri de reality-show, nume cunoscute pe YouTube şi comici.
Ne poţi spune câte ceva despre tine?
Păi, mă cheamă Grace Helbig. Sunt pasionată de Internet, guacamole şi tâmpenii de tot felul.

Ne poţi spune ceva tine care să-i surprindă pe telespectatori?
Întrebarea asta e grea, pentru că online se ştiu deja mult prea multe lucruri despre mine. Pot să vă spun că îmi place să merg la evenimente sportive, chiar dacă nu ştiu nimic despre sport.

Care e cel mai greşit lucru care se ştie despre tine?
Cea mai mare greşeală e că oamenii cred că sunt un om foarte organizat. De fapt, sunt un titirez care încearcă să-şi aducă aminte ce responsabilităţi are şi ce trebuie să facă.

Cum ai devenit actriţă de comedie?
Mi-am admirat mereu fraţii când eram mică – în primul rând, pentru că erau mai înalţi decât mine, în al doilea rând, pentru că îi consideram cei mai amuzanţi oameni din lume –, iar o dată, când eram în clasa a V-a, i-am făcut eu pe ei să râdă şi am devenit dependentă de asta. Abia când am început să studiez comedia de improvizaţie la facultate, în New York, m-am decis să fac din comedie o carieră.

Când te-ai hotărât să-ţi faci propriile filmuleţe pe YouTube şi de ce te-ai apucat de asta?
Filmuleţele de pe YouTube au început ca un hobby.
Nu mă gândeam deloc să le transform într-o carieră. Erau un mod mişto de a face comedie pentru mine, o introvertită care se putea astfel expune din confortul propriei case. Mulţumesc, Doamne, că am transformat-o într-o carieră!


Îţi aduci aminte cum arăta prima ta tentativă pe YouTube? Despre ce era vorba în filmuleţ?
În vara de după absolvirea facultăţii, aveam grijă de o casă în New Jersey, făceam naveta zilnic în Manhattan şi ajungeam în fiecare noapte într-o casă mare, goală şi înspăimântătoare. Aşa că am încercat să fac jurnale video, ca să-mi umplu timpul şi ca să-i pot anunţa pe oameni unde mă pot găsi în caz că sunt omorâtă.

De ce crezi că ai devenit atât de populară pe YouTube? Ce crezi că îi atrage pe fanii tăi la tine?
Cred că cei mai cunoscuți oameni de pe YouTube sunt autentici şi sinceri şi asta nu poate fi mimat. Sunt ei înşişi şi se vede.

Ai spus într-un interviu că eşti introvertită; cum ai reuşit să ai succes într-un domeniu atât de extrovertit?

Termenul de „introvertit” e înţeles greşit, mi se pare. Dacă eşti introvertit nu înseamnă că eşti anti-social, înseamnă că dacă eşti prietenos cu cei din jur cheltui mai multă energie decât dacă ai fi extrovertit.
Şi Internetul e un paradis al introvertiţilor!


Titlul cărţii tale este Grace’s Guide: The Art of Pretending to be a Grown-Up (Ghidul lui Grace: Arta de a te preface adult). Este acesta secretul succesului în viaţă: să te prefaci că eşti om mare?
Cred că a recunoaşte că nu avem răspunsuri clare la întrebări ne face să ne simţim liberi. Mi-aş pierde timpul şi mie şi vouă dacă aş încerca să vă conving că ştiu ce fac în viaţă.  

Ne poţi spune câte ceva despre The Grace Helbig Show?
Emisiunea este un amestec de media tradiţionale şi media noi şi trăsnite. Am vrut să fiu o legătură între vedetele mai tradiţionale şi personalităţile online-ului, să le aduc la mine „acasă” pe toate, pentru a ne distra fără miză.

Cum a apărut emisiunea?  
A apărut natural, după ce l-am cunoscut pe Michael Davies la Embassy Row; lui îi plac foarte mult noile media şi voia să experimenteze cu ele într-un cadru media tradiţional. Am făcut un brainstorming şi am mers cu ideea unui show hibrid la diverse posturi, iar E! a rezonat cu ideea şi aşa am ajuns aici!

Ai visat mereu să ai propria ta emisiune TV?
M-am gândit mereu la asta, clar, dar în ultimii ani majoritatea timpului şi energiei mele au fost dedicate spaţiului digital.
Aşa că e minunat să pot experimenta la TV, infuzând noul format cu cele învăţate din mediul pe care îl iubesc atât de mult, online-ul.


Care a fost, până acum, invitatul tău preferat?

Jim Parsons a fost al naibii de încântător! A fost dispus să facem orice, să vorbim despre orice, să facem tâmpenii şi a fost atât de politicos tot timpul. M-a făcut să ţin minte că trebuie mereu să încerc să-i fac pe oamenii pe care îi cunosc să se simtă la fel de speciali cum m-a făcut pe mine să mă simt Jim.

Cine e invitatul tău ideal?
Tot zic asta de câteva săptămâni: The Rock! Pare a avea o atitudine grozavă şi mi-ar plăcea să aflu mai multe despre traiectoria lui în carieră, care nu a fost deloc tradiţională!

În faţa cui te blochezi complet?

Abby Lee Miller a fost de vis. A fost exact la fel de directă şi de sinceră cum speram că o să fie. A trebuit să-mi aduc aminte să mă comport normal în jurul ei şi să nu mă uit fix la ea ca şi cum mă uitam la un ecran TV.

Care e partea ta preferată din emisiune şi de ce?
Toată lumea care lucrează în emisiune e pozitivă şi optimistă, aşa că e foarte distractiv să lucrezi acolo. E un spaţiu minunat pentru un om creativ.
Cu cât avem idei mai proast, cu atât mai bine!


De ce lucru eşti cel mai mândră în viaţă şi de ce?
Pfff. Ce întrebare uşoară. Hmm... Cred că cel mai mândră sunt atunci când cunosc oameni care îmi văd filmuleţele sau emisiunea şi descopăr că sunt oameni de calitate. Mă face să simt că fac ceva bun.

Care e cea mai mare diferenţă între a apărea pe YouTube şi a apărea la TV?
Clar, în crearea unei emisiuni TV sunt implicaţi mult mai mulţi oameni, a fost un experiment interesant faptul că am fost mai des înconjurată de oameni. Şi a fost interesant să colaborez din punct de vederea creativ cu altcineva.

Cum arată o zi tipică din viaţa ta?
E complet imprevizibilă şi, sper eu, plină de râsete şi cartofi prăjiţi.

Urmăriți The Grace Helbig Show numai la E!, sâmbăta, de la ora 23:30. Ultimul episod, cel cu numărul 8, va fi difuzat sâmbătă, 20 iunie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod