Narcos

Recomandarea Cinemagia. Narcos: tu ce-ai alege, plumbul sau argintul lui Pablo Escobar?

Primul superhit Netflix din America de Sud retrasează ascensiunea fulminantă a lui Escobar.
În mai puţin de un deceniu, Netflix a ajuns, de la un producător cvasinecunoscut pe piaţa globală a creatorilor de seriale, un jucător mai puternic chiar dacă Disney (detalii aici). O piatră importantă de hotar în spectaculoasa traiectorie a platformei a fost serialul Narcos, care a îndreptat atenţia lumii întregi către una dintre cele mai imprevizibile poveşti de viaţă din istorie, cea a columbianului Pablo Escobar. Ştii cu siguranţă că acesta a reuşit să strângă din traficul de droguri colosala sumă de 30 de miliarde de dolari.

Cel mai suculent subiect sud-american a devenit Narcos, unul din cele mai populare seriale Netflix realizate vreodată, într-o mişcare mai mult decât inteligentă a viitorului gigant media.
Când întregul Hollywood prefera subiecte originale americane sau remake-uri după titluri de succes de pe alte continente, Netflix a ţinut să arate că nicio ţară de pe glob nu este prea mică sau prea neinteresantă pentru a deveni o sursă de inspiraţie. Contrar obiceiului epocii, Narcos a fost filmat aproape exclusiv în Columbia, urmărind captivant ascensiunea lui Escobar (un convingător Wagner Moura) în dubla sa misiune, aceea de a-şi lichida adversarii din lumea dragorilor, dar şi păcăli autorităţile reprezentate de vestita organizaţie anti-drog americană.

Ce impresionează la serial este modul cum acesta îl înfăţişează pe Escobar, cel devenit dintr-un "pârlit" din orăşelul Medellín unul din cei mai puternici oameni ai lumii.
În serial Escobar dispune de o carismă ambiguă: l-ai strivi ca pe un gândac la gândul milioanelor pe care i-a transformat în sclavii cocainei sale, dar nu poţi să nu-l admiri pentru cum a folosit resurse minime pentru a ajunge, în nici zece ani, multimiliardar. Ca fapt divers, traficantul şi-a folosit banii şi influenţa pentru a strânge cât mai multă putere, ajungând chiar parlamentar în Columbia. Citește continuarea pe cinemagia.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod