"Vei fi acolo", de Guillaume Musso. Dragoste, prietenie... scurta introducere

Te-ai gandit vreodata ce ai face daca ai avea posibilitatea sa te intorci in timp? Ce ai schimba? Pe cine ai vrea sa reintalnesti? Al cui destin ai vrea sa-l schimbi?
Te-ai gandit vreodata ce ai face daca ai avea posibilitatea sa te intorci in timp? Ce ai schimba? Pe cine ai vrea sa reintalnesti? Al cui destin ai vrea sa-l schimbi? In jurul acestui subiect se petrece actiunea romanului "Vei fi acolo", scris de Guillaume Musso. Protagonistului, Elliott Cooper - medic, i se ofera aceasta sansa, iar dorinta lui cea mai mare este sa se intoarca in timp pentru a impiedica moartea femeii pe care a iubit-o cel mai mult, Ilena. Cum a reusit acest lucru, care a fost rolul prietenului sau Matt si ce inseamna dragostea, prietenia, loialitatea, toate acestea sunt cateva dintre lectiile de viata pe care ni le da acest roman care, cu siguranta, merita citit.

Ideea primului roman i-a venit dupa ce a trecut printr-o experienta terifianta: la 24 de ani a suferit un grav accident de masina in care autovehiculul a fost distrus.
Nu se gandise pana atunci la moarte, dar si-a dat seama ca aceasta poate veni pe neasteptate.

Sursele de inspiratie se bazeaza pe experientele proprii de viata sau vin pur si simplu intamplator, ca urmare a conversatiilor purtate cu prietenii, sau unor dialoguri auzite pe strada. Ii place sa ramana discret, sa nu fie recunoscut fizic.

Si, ca sa faci cunostinta cu aceasta carte care te va marca cu siguranta si care te va face sa realizezi care sunt cu adevarat bogatiile si chestiunile importante in aceasta viata, iti propun sa citesti un pasaj din capitolul 1, un pasaj care spune - printre randuri - povestea intregului roman.

"Vine o seara cand viitoru-ti e deja trecut.
Intorci atunci privirea si-ti vezi in urma tineretea", aceste cuvinte, rostite de Louis Aragon, sunt motto-ul primului capitol, care suna asa....


"Cand avionul ateriza la San Francisco se lasase deja noaptea. Zborul durase sase ore, iar in California era trecut de noua seara. Elliott se pregatea sa iasa din terminal si sa ia un taxi, cand se razgandi brusc. Murea de foame. Tulburat de cuvintele Ilenei, nu se atinsese de farfuria cu mancare servita in avion si stia ca acasa il astepta un frigider gol. La etajul doi dadu cu ochii de o braserie, Golden Gate Cafe, unde mai fusese impreuna cu Matt, cel mai bun prieten al sau, care il insotea uneori in drumurile pe coasta de est.
Se instala la tejghea si comanda o salata, doi covrigi cu mac si un pahar de chardonnay. Obosit din cauza decalajului orar, se freca la ochi, apoi comanda fise pentru cabina telefonica din fundul salii. Forma numarul Ilenei, dar nu raspunse nimeni. Diferenta de fus orar facea ca in Florida sa fie trecut de miezul noptii. Ilena ajunsese cu siguranta acasa, dar se vede treaba ca nu tinea sa-i vorbeasca.
15 Iunie 2010
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Drogu pe 14 Aug 2011, 22:28
    vei fi acolo

    E o carte exceptionala pe care nu trebuie sa o ratati.. De nota 10 fara nici o retinere

    3
    0

  • jull pe 28 Nov 2010, 13:43
    vei fi acolo?

    este o carte de nota 10,imi place foarte mult cei care nu au citit-o inca trbuie sa o faca o recomand cu multa caldura

    1
    0

  • alina pe 5 Oct 2010, 11:21
    foarte draguta cartea

    merita citita,, pe mine m-a prins si nu am lasat-o din mana pana ;a sfarsit

    1
    0

  • mirela pe 15 Iul 2010, 12:57
    Vei fi acolo?

    @inga Nu poate fi citita on line, decat fragmentul pus la dispozitie aici. Dar o poti cumpara din librarii la un pret sub 25 Ron. La chioscurile de ziare nu se distribuie.

    0
    0

  • inga pe 28 Iun 2010, 14:44
    vei fi acolo?

    poate fi citita si in varianta on-line?

    0
    0

  • ncl pe 23 Iun 2010, 10:23
    @vio64

    Cartea se gaseste in acest moment in librarii

    0
    0

  • vio.64 pe 22 Iun 2010, 19:28
    vei fi acolo

    pare a fi o carte captivanta! cand va aparea in librarii, sau la chioscurile de ziare?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod