Vedetele au dat hotelurile pe yacht-uri

Bogatii cu yachturi de Romania


Sa nu crezi ca aceasta moda este valabila numai peste Ocean. Chiar daca nu se pot alinia cu ei la capitolul financiar, o parte dintre persoanele publice din Romania se pot mandri ca detin un yacht. Printre acestia se numara Dan Diaconescu, care si-a achizitionat anul acesta ambarcatiunea, si a platit 2.368.000 euro. Cate 2 milioane au scos din buzunar si Dinu Patriciu, si Ioan Neculaie (finantatorul clubului de fotbal FC Brasov), tot anul acesta.

Veteran in acest domeniu este omul de afaceri Peter Imre, pentru care barca este a doua casa. "Am fost inconjurat de apa de cand ma stiu. Pe lac, la Snagov, stau pe ambarcatiune, la mare la fel. Este locul unde ma odihnesc, unde citesc, unde imi chem prietenii sau unde, pur si simplu, stau si nu fac nimic. Pe apa fac orice, de la sport la vacante. De 20 de ani fac scufundari si pot spune ca ma simt mai in siguranta sub apa decat pe uscat",  declara, la un moment dat, pentru Gandul. Atunci cand a fost insa intrebat cat costa acest hobby, Imre s-a rezumat sa spuna ca: "filosofia acestui stil de viata nu sta in cifre".

Pe vremea cand lucrurile mergeau bine pentru el in plan financiar, fotbalistul Adrian Mutu si-a achizitionat si el o astfel de ambarcatiune. Din aceeasi categorie face parte si regizorul Dan Chisu care o detine pe "Esperanza", dar si finantatorul clubului FC Rapid, George Copos. Acesta, din urma, a infiintat si un club pentru pasionati.

Si, ca in orice domeniu, trebuie sa existe si campioni. La capitolul detinatori de yacht-uri de lux, conduc detasat prefectul si primarul Constantei. Prefectul Gheorghe Martin este proprietar al unei jumatati de cuter, achizitionat in 1998. Cealalta jumatate o are fratele sau, omul de afaceri Dumitru Martin. Ambele vile ale fratilor Martin au iesire la lac: una la Palazu Mare, alta la Techirghiol. Prefectul si fratele sau au cea mai scumpa ambarcatiune din Constanta: un cuter cu vele, estimat la circa 209.416 euro.

Pentru ca i-a crescut foarte mult cota, de cand este primarul Constantei, Radu Mazare nu putea sa nu se dea in... barci, la propriu. Dupa ce si-a achizitionat doua salupe cu motor, edilul a decis sa-si imbogateasca parcul nautic cu o bijuterie de 69.7939 euro. Yacht-ul este dotat cu cabina, bucatarie si baie.

Si ca sa vezi ca bogatii Romaniei isi si permit sa-si petreaca vacantele pe mare, ti-o dau exemplu pe Nicoleta Luciu. Impreuna cu Zsolt si cu bebelusul lor, actrita a petrecut o vacanta de vis, in Croatia, pe yacht-ul pe care-l detine iubitul ei.

"Am stat cel mai mult in zona Istria a Croatiei, dormeam pe yacht-ul lui Zsolt, iar ziua ne plimbam pe plaja sau vizitam orasele micute, precum  Rovinji, cu strazi inguste, pavate cu piatra si admiram arhitectura caselor vechi", a povestit proaspata mamica.
21 August 2009
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod