Vedete România: 5 colaborări şocante în muzică

În general, alăturările de genuri diferite indiferent de sursa lor tind să şocheze pe toată lumea. Vorbim fie de alăturările de materiale, de oameni, de stiluri şi, de ce nu, de muzică. În acest context, avem câteva exemple din peisajul muzical românesc care, la vremea în care au apărut, au provocat un val de nedumeriri. Duetul dintre Felicia Filip şi Iris te-a şocat la vremea în care a apărut? Lasă-mă să-ţi spun că aceasta nu este cea mai ciudată colaborare din punct de vedere muzical.
În general, alăturările de genuri diferite indiferent de sursa lor tind să şocheze pe toată lumea. Vorbim fie de alăturările de materiale, de oameni, de stiluri şi, de ce nu, de muzică. În acest context, avem câteva exemple din peisajul muzical românesc care, la vremea în care au apărut, au provocat un val de nedumeriri. Duetul dintre Felicia Filip şi Iris te-a şocat la vremea în care a apărut? Lasă-mă să-ţi spun că aceasta nu este cea mai ciudată colaborare din punct de vedere muzical.

Paula Seling, vrăjită de Florin Salam


Nimeni nu se aştepta ca sensibila artistă să accepte o colaborare cu artistul, ştiut fiind faptul că el interpretează un gen muzical destul de hulit în România. Iată, însă, că vedeta nu a ţinut cont de nimic şi a acceptat să susţină un concert de 30 de minute, într-un spectacolul pe care Salam l-a susţinut pe 1 mai 2009.
În plus, artista a decis să şi compună o piesă pentru acest spectatcol, iar aceasta se intitulează "Tu nu vezi". "Cred că, în România, oamenii încă se lovesc de prejudecăţi şi de discriminare. Motivul pentru care am fost de acord să fiu prezentă în spectacolul din data de 1 Mai de la Sala Palatului, este pentru că îmi pasă de aceste probleme şi sper că, prin acţiunile mele, să pot schimba ceva", scria Paula pe blogul personal.



Felicia Filip duet memorabil cu Iris


"Colaborarea cu Iris a fost una extraordinară pentru cultura românească", spunea Felicia Filip, în 2009. "Un proiect care pentru mine a însemnat o mare încercare pentru că am văzut cât este de complex...
Nu a fost o simplă întâlnire între două personalităţi. Cred că povestea nu are savoare şi farmec decât dacă este trăită pas cu pas. Alături de noi au fost mulţi oameni care au trăit pas cu pas"
, continua artista citată fiind de Jurnalul.ro.



Iris cântă "America Dream"


Este adevărat, legendara trupă Iris cântă cea mai nouă piesă a rapperului Puya. Dovadă în acest sens stă şi participarea din acest weekend de la Ursus Evolution. Iris  l-a acompaniat pe Puya, în timp ce acesta recita la microfon versurile piesei rap. "Ne rotim pletele pe ritm!", a spus în glumă Puya. Această colaborare a fost pe cât de neaşteptată, pe atât de apreciată de public.



Corina Chiriac, îndrăgostită de Adi Minune


De fiecare dată când are ocazia, artista declară că îl apreciază foarte mult pe Adi Minune pentru calităţile pe care le are. De asemenea, Corina Chiriac susţine că abia aşteaptă să realizeze un duet "oficial" cu interpretul de manele, pentru că "neoficiale" au tot fost, fie la Happy Hour, fie, mai nou, la nunta Gabrielei Vrânceanu-Firea. "Sunt foarte bucuroasă că am putut face acest duet, eu îi admir foarte mult pe interpreţii de manele, pentru că mulţi cântăreţi de muzică uşoară nu pot să facă ce fac ei, e o tehnică specială şi te naşti cu acest talent", a declarat Corina Chiriac la Happy Hour.



Loredana ridicată la cer de B.U.G. Mafia


Cine şi-ar fi închipuit că senzuala artistă care cânta "Bună seara iubite", ar fi putut face o colaborare cu rapperii de la B.U.G. Mafia.
Iată că Loredana, cunoscută pentru curajul şi originalitatea ei, a realizat în urmă cu aproape 10 ani, piesa "Ridică-mă la cer", o melodie care le-a adus şi ei şi celor de la B.U.G. Mafia nenumărate laude.

19 Iulie 2011
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nadya_dark pe 19 Iul 2011, 15:18
    de ce nu?

    si in muzica,ca si in alte domenii avem nevoie de putina culoare putin inedit ,si daca aceasta ,,mixtura,, ne gadila placut auzul,e minunat.Bravo pt curajul lor

    5
    1

  • AristoCat pe 19 Iul 2011, 12:06
    De vei pleca

    Iubesc piesa asta a trupei Iris, aveti dreptate s-o numiti memorabila.

    8
    0

  • delfinas2009 pe 19 Iul 2011, 10:48
    mda

    Misto toate combinatiile, oricat de ciudat ar suna, toate au un motiv bine intemeiat. Da, manelele sunt proaste, mai ales din cauza asa-ziselor texte, dar in aceste exemple manelistii au cantat muzica pop, mai ales Adi Minune, care, oricate prejudecati am avea, are o voce senzationala, poate canta orice, de la canzonete la manele. Sa-l auziti cum canta "Caruso"...ti se face pielea de gaina. Salam are vocea aia gajaita, care nu-l recomanda decat pt manele, imi pare rau. Paula a vrut sa faca o pace intre genuri, nu e de condamnat, desi auzindu-l pe Liviu Guta cum canta ca Elvis, Michael Jackson, "Ciocarlia" (va recomand sa-l cautati pe net, o sa aveti o surpriza mare), l-a intrebat de ce canta manele, pt ca are asa un talent, deci si ea, pe undeva, condamna acest gen, atat de popular in Romania. El nu i-a raspuns direct, dar se subintelegea ca banii rules. Din nici un alt gen muzical nu ar scoate banii pe care ii castiga din manele! Iris cu Puya suna interesant, desi erau cam nesincronizati uneori, dar experimentul e ok.

    7
    0

  • koral pe 19 Iul 2011, 06:03
    Corina cu minune si mai ales Paula cu salam... se cheama prostitutie.

    sunt sincer foarte dezamagita ; desi nu sunt o persoana care poate fi acuzata de discriminare, cele doua genuri sunt ca apa cu uleiul. Imi vine sa vomit.... Sincer, foarte dezamagita....

    20
    12

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod