Telenovelista: Da, iubesc telenovelele! Aveţi ceva împotrivă?

Iubesc telenovelele încă dinainte de a fi botezate astfel. Sunt şi o mare fană a serialului ”Asi: împotriva destinului”. Le mulţumesc celor de la Eva.ro că mi-au propus să scriu despre marea mea pasiune, telenovelele.
Iubesc telenovelele încă dinainte de a fi botezate astfel. Sunt şi o mare fană a serialului ”Asi: împotriva destinului”. Le mulţumesc celor de la Eva.ro că mi-au propus să scriu despre marea mea pasiune, telenovelele.

Îmi amintesc cum, copilă fiind, urmăream cu sufletul la gură destinele atât de diferite ale celor doi fraţi Jordache din serialul “Om bogat, om sărac” sau aventurile milionarilor din “Dallas”.
Îmi era imposibil să spun dacă-l îndrăgesc mai mult pe Tommy Jordache (interpretat de Nick Nolte) sau pe fratele său Rudy (Peter Strauss).  Eram vrăjită de frumuseţea şi bunătatea lui Bobby Ewing şi ţineam degetele încrucişate ori de câte ori J.R. punea la cale unul dintre obişnuitele sale planuri diabolice.

Revoluţia a fost, din punctul ăsta de vedere, o binecuvântare pentru mine. Începand cu “Sclava Isaura”, continuând cu “Moştenirea familiei Guldenburg”, “Destinul familiei Howard” sau “Şi bogaţii plâng” şi terminând cu “Narcisa salbatică” sau “Moştenirea” (ultimele producţii româneşti de acest gen), aproape că nu a existat telenovelă care să nu mă fascineze. Le-am urmărit intriga, am trăit alături de personaje clipele de fericire sau tristeţe, am plâns în faţa televizorului când dragostea triumfa sau, dimpotrivă, era învinsă de ură, invidie sau minciună.

În rubrica pe care o inaugurez azi am să încerc sa vă ţin la curent cu tot ce se întâmplă în lumea minunată a telenovelelor.
Aici veţi găsi noutăţi despre personajele pe care le îndrăgiţi şi despre actorii care le interpretează, sinopsisuri, informaţii şi comentarii legate de acest îndrăgit gen TV pe care americanii l-au botezat “soap opera”.


Iubire, onoare şi o narcisă sălbatică


Bătălia telenovelelor românesti a fost câştigată, cel puţin până acum, de către ”arabi”. Telenovela cu iz oriental „Iubire şi onoare“ (Acasă TV) a avut, potrivit site-ului www.adevarul.ro, o medie de 466.000 de telespectatori pentru primele 20 de episoade difuzate. „Narcisa sălbatică“ (Antena 1), povestea autohtonă a fetei sărace de care se îndrăgosteşte un avocat plin de bani, a adus în faţa televizoarelor, după acelaşi număr de episoade, cu 5.000 de privitori mai puţin.
Pe locul trei în clasamentul audienţelor se situează odiseea ţiganilor din „Moştenirea“ (Pro TV), cu o medie de 421.000 de telespectatori.
Deşi în ziua lansării lor simultane (20 septembrie 2010) la „Narcisa sălbatică“ (Antena 1) s-au uitat cu 64.000 mai mulţi oameni decât la „Iubire şi onoare“ (Acasă TV), telenovela de pe Acasă a reuşit s-o depăşească în rating pe cea de la Antena 1, începând cu următorul episod. Personal, nu cred că românii sunt mai interesaţi de iubirea imposibilă dintre un şeic şi o constănţeancă decât de povestea 100% autohtonă de la Antena 1, în care aproape fiecare se regăseşte într-un fel sau altul. Cred că succesul serialului de pe Acasă TV se datorează în cea mai mare masură actorilor foarte buni, printre care se regăsesc Maia Morgenstern, Marin Moraru, Costel Constantin, Marian Râlea, Dan Condurache sau Alexandru Papadopol.

Şi in „Mostenirea“ (ProTV) se regăsesc nume cunoscute din teatrul românesc (Gheorghe Visu, Carmen Tănase, Cristi Iacob, Tora Vasilescu şi Vladimir Găitan), însă telespectatorii par să se fi săturat de stâlcirea limbii române şi de limbajul colorat al personajelor din telenovela de la Pro TV.

După cum văd lucrurile, dacă vrei să ai o telenovelă de succes trebuie să-ţi cumperi o distribuţie de succes.
telenovelista
21 Noiembrie 2010
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod