Mihaela Berciu intr-o avanpremiera a workshop-urilor Eva.ro

Mihaela Berciu, renumit consultant de imagine din Romania, membru al Association of Image Consultants, va sustine un workshop Eva.ro pe data de 17 iunie, la Rin Grand Hotel.
Mihaela Berciu, renumit consultant de imagine din Romania, membru al Association of Image Consultants, va sustine un workshop Eva.ro pe data de 17 iunie, la Rin Grand Hotel. Ca o avanpremiera la acest eveniment am invitat-o la un ceai, sa ne dezvaluie o parte dintre subiectele pe care le va trata la workshop. Alaturi de ea au fost invitate si importante bloggerite din Romania, dar si make-up artistul, Iuliana Stefan, care de asemenea, va sustine un workshop Eva.ro in luna iunie, insa despre acest lucru vom vorbi intr-un articol viitor.

Aspectul profesional, manierele la birou, impactul si psihologia culorii sau comunicarea non-verbala sunt numai o parte dintre subiectele de care depinde, intr-un fel sau altul, cariera si, pana la urma, viata noastra.

Evident ca Mihaela Berciu nu a vrut sa ne dezvaluie foarte multe dintre subiectele pe care le va discuta la intalnirea... oficiala, rezumandu-se insa sa ne vorbeasca despre importanta tinutei profesionale, dar si despre diferenta dintre un zambet real si unul fals.
Nici prezenta la interviu nu a fost trecuta cu vederea, insa mai multe despre aceasta veti afla la workshop.

Tinuta profesionala, importanta ei in viata noastra


Tinuta profesionala este mult mai importanta decat ne dam seama, pentru ca perceptia despre noi se face la nivel subconstient. Totul se petrece in doua secunde in care suntem evaluati si emitem judecati fata de ceilalti, strict dupa aspect.

"Cand vorbesc de aspect nu ma refer la siluete, conformatii, ma refer la intreg, la cum ne punem in valoare. Este vorba despre acea chimie pozitiva sau negativa, este de fapt o perceptie la nivel vizual si senzorial, legata de ce-ti transmite celalalt", spune Mihaela Berciu.

Impresia negativa si impresia pozitiva


Impresia negativa se declanseaza la cel mai mic dezacord de perceptie. "Este un lucru pe care il constientizezi foarte greu si dureaza foarte mult pana reusesti sa-l depasesti. O impresie negativa, la fel ca si una pozitiva, de altfel, se schimba foarte greu. Perceptia negativa se poate schimba daca urmeaza o constanta pozitiva, insa la cea mai mica schimbare se revine instant la prima impresie negativa", continua Mihaela Berciu.

Pentru a ne demonstra despre ce este vorba, consultantul de imaginea ne-a dat un exemplu uzual, intalnit de fiecare dintre noi: "Sunt convinsa ca vi s-a intamplat sa spuneti: 'Stiam eu ca nu-mi place'.
Ei bine, despre acest lucru este vorba"
, conchide Mihaela Berciu.

Daca impresia negativa este clara, stricta, iar noi ramanem cu ea indiferent de ce se intampla, atunci cand vine vorba despre imagine pozitiva discutia este mai lunga. "Avantajul unei prime impresii pozitive este ca multe dintre scaparile sau punctele negative ulterioare sunt cumva scuzate de ceilalti. Sunt convinsa ca ati experimentat situatia in care va place o persoana si, indiferent daca va supara, ii veti gasi intotdeauna scuze. Este foarte usor sa gasim scuze celor care ne-au facut o impresie buna, in schimb pe cei care ne-au facut o impresie negativa ii anulam din start", exemplifica in continuare consultantul de imagine.

Diferenta dintre un zambet real si unul fals


Te-ai gandit vreodata cat de important este zambetul, atunci cand relationezi cu oamenii? Iti puteai imagina ca exista nu mai putin decat... 7.000 de feluri de zambete care, fiecare dintre ele, spun cate ceva despre tine, ca persoana? Ei bine, Mihaela Berciu ne-a dezvaluit acest lucru si ni l-a si explicat: "Trebuie sa intelegeti ca sunt peste 7.000 de feluri de zambete recunoscute pana in momentul asta".
Diferenta dintre ele este facuta de mintea umana, in functie de modul in care se misca partea de sus a pleoapei atunci cand zambim. "Daca partea aceea se ridica, se intinde, atunci este un zambet natural. Aceasta este, insa, o chestie de fractiune de secunda pe care constientul nostru o percepe si stie exact daca omul acela a fost sincer si a zambit deschis sau nu", conchide Mihaela Berciu.

Iata, asadar, care sunt o parte dintre subiectele de discutie pe care le poti avea pe 17 iunie cu Mihaela Berciu.

Scurta prezentare - Mihaela Berciu

Absolventa a programului MBA in cadrul American International University in London in 1996, a urmat cursurile de consultanta de imagine ale London Image Institute in 2007 si Holistic Image in Hong Kong, in 2009.

Colaborator al designerilor Irina Schrotter si Razvan Ciobanu, a fost si coordonatorul de imagine a echipei din Departamentul Stiri Antena 1 (2007-2008), perioada in care a promovat si construit o imagine la standard international a prezentatorilor de stiri din Romania.
Mihaela Berciu a lansat in Romania doua volume. Cel dintai, "Tinuta pentru Succes. De la primul interviu la CEO" este primul ghid vestimentar din Romania pentru femei de cariera. Cea de-a doua carte este "Succesul detaliilor. Cartea tehnica a tinutei masculine" - volum care prezinta concis si bine structurat toate aspectele unei imagini profesionale masculine impecabile, dublate de exemple, imagini, desene si sfaturi practice.

Credit foto: Bogdan Grigore
3 Iunie 2010
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Voicu Daniela pe 5 Iun 2010, 22:14
    comanda carte

    Cartea se poate comanda pe www.mihaelaberciu.com. Vine foarte repede prin fan curier.

    0
    0

  • Voicu Daniela pe 5 Iun 2010, 22:09
    workshop

    Va asteptam si la Constanta. Am putea spera sa beneficiem si noi de cunostiintele dumneavoastra? Pe cand a-ti putea sa ni le impartasiti si noua? Este destul de greu sa ne invoim de la serviciu, sa ne cazam in Bucuresti pentru a putea participa si noi. Avem vre-o speranta pe viitor? Poate chiar in vara aceasta? Sau la toamna?

    0
    0

  • Oliana pe 4 Iun 2010, 13:39
    tinuta

    Foarte interesant... As dori sa achizitionez cartea "Succesul detaliilor. Cartea tehnica a tinutei masculine". La ce editura ma pot adresa?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod