Madonna - retrospectiva unui show total

Costumele si dansatorii 

Costumele au lasat impresia unui maraton olimpic: foarte multe tinute sport, de box, de fotbal american, de aerobic ori de gimnastica sportiva, cu jambiere negre si pantofi sport, pe alocuri accesorizate cu manusi negre; o palarie alba si o pereche de ochelari de soare cu lentilele in forma de inima si cu rama alba; un voal de mireasa; o mantie neagra cu gluga; o esarfa roz si cizme negre inalte, peste genunchi; o manusa alba purtata pe mana dreapta, ca si Michael Jackson, in amintirea victimelor foametei si razboaielor; ochelari de vedere cu rama neagra.

Dansatorii au fost si ei, pe rand, fie sportivi, in tinute specifice boxului, gimnasticii sportive (“Human Nature”, “Beat Goes On”, “Into the Groove”, ”Frozen" remix, "Give It 2 Me"), fie cu hanorace si pantaloni de trening, purtand ochelari de soare (“Music”); imitand-o pe Madonna in clipuri celebre, precum "Material Girl", "Like a Virgin" ori "Who's That Girl?"; intruchipand doi interpreti de kabuki (actori japonezi); sarind coarda (“Hard Candy”); imbracati in tigani  (“You Must Love Me”) ori in dansatori de flamenco (“Spanish Lesson”, “La Isla Bonita”); doua dansatoare in chip de femei Robocop (“Ray of Light””).

Un prim moment de maxima vibratie a publicului a fost, nu aparitia secventiala a lui Britney, ci omagiul in memoriam Michael Jackson. In timpul difuzarii catorva fotografii din copilaria acestuia, unul dintre cei mai talentati dansatori din trupa Madonnei a oferit spectatorilor cateva secvente coregrafice a la MJ pe melodia "Billie Jean", cu nelipsitul moonwalk, care a isterizat, pur si simplu, audienta. Alte referiri, pe parcursul concertului, au fost mesajul “Save the World” si melodia de inchidere a show-ului.

O alta surpriza a divei ne-a fost servita pe melodia "She's Not Me", cand Madonna a sarutat pe gura o sosie a sa, imbracata in rochie alba de mireasa, ca in videoclipul piesei "Like a virgin". Aceasta melodie n-a fost cantata in timpul concertului, in schimb, publicul a putut fredona impreuna cu starul hollywoodian un alt cantec din repertoriul clasic, "Like a Prayer", intr-o formula remixata.

Inedita si foarte apreciata de public a fost aducerea pe scena a unui taraf de tigani format din doi chitaristi, un violonist, un acordeonist si un al cincilea membru, care tinea ritmul cu o tamburina. Melodia tiganeasca interpretata de ei, “Doli, Doli”, pe fundalul careia o dansatoare s-a transformat in gitana desculta, cu salba la gat si bratari zornaitoare la maini si la picioare, a facut sa vibreze tot parcul Izvor.

Profitand de momentul de maxim entuziasm, Madonna a indemnat publicul la toleranta pentru toate categoriile de minoritari: etnici, homosexuali, de rasa etc. Multimea n-a fost pe aceeasi lungime de unda, cand diva s-a erijat in "solul de pace" care vorbea despre discriminarile de care aflase cu privire la tigani, lasand impresia celor mai multi ca ea chiar crede ca a nimerit in... Romania.

Tot un mesaj de pace, dar si politic, a fost inserat pe fundalul altei piese cunoscute, “Get Stupid”, si, chiar daca lumea s-a multumit mai mult sa priveasca si mai putin sa participe cu exuberanta, am putut auzi unele comentarii laudative, semn ca mesajul a fost receptat.

27 August 2009
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • maria pe 29 Aug 2009, 01:56
    concert

    Cred ca autoarea articolului este o fata foarte educata sau care citeste si aplica ceea ce scrie in Codul Bunelor Maniere (sau alte carti cu aceasta tema). A vorbit numai de bine despre un lucru mediocru, preferam sa fie realista decat politicoasa. As fi foarte curioasa daca ar avea aceeasi parere in cercul sau de prietene... Si eu am fost uimita ca atunci cand au aparut pe ecrane cuvintele "Game over" toata lumea s-a intors si s-a indreptat spre iesire de parca se terminase un film in aer liber si nu un concert. Pentru ca, dupa parerea mea, asta a fost: UN FILM FRUMOS. Accentul din articol cade pe faptul ca Diva nu a mai vrut sa reiasa pe scena, dar A MAI CHEMAT-O CINEVA!?!? Daca m-ar intreba cineva cum a fost concertul, as spune fara ezitare O.K., ca sa ma refer doar la spectacol, dar daca ar trebui sa vorbesc despre organizare (ceea ce in articol nu a fost amintit desi ni se promiteau cele mai mici detalii) mai bine nu!!! Insa cand pleci de la un concert al unei supervedete si sa spui ca show-ul a fost doar ok, mi se pare prea putin. Trebuia sa plec cu el in minte si sa am ce povesti si nepotilor. Dar acest concert nu mi-a starnit asemenea sentimente. Si da, romanii au avut dreptate sa o huiduiasca, pentru ca desi facem eforturi si derulam programe ca sa ii integram pe tigani, ei fac tot ce stiu ei mai bine, iar autoarea articolului care este romanca stie ce spun. Poate ne-am saturat si noi romanii de clieseele gen: "tiganii sunt discriminati. Asta ma face foarte trista." De parca ei ii pasa ce simtim noi romanii vizavi de acest subiect sau vreun roman ar trebui sa fie miscat ca diva este trista.... Cam asta gandesc eu.

    0
    0

  • A.M. pe 28 Aug 2009, 10:14
    Live deplorabil

    "Totusi, Madonna a recuperat rapid, ca si cum ar fi avut nevoie de o incalzire de cateva minute, lasand publicul sa-i asculte vocea live, fara greseala, raguseala ori lipsita de volum." Ei nu zau??? Toate ziarele au scris (ceea ce eu deja stiam si multi altii ar fi trebuit sa stie!!) k prestatia live a fost deplorabila, ea de fapt fiind o mare dansatoare!! Si normal k a facut si playback!! Doreati sa ne sperie si mai tare?! Probabil n-a placut unora criticile de ieri si azi s-a dorit indulcit evenimentul un pi. Eu una ma bucur k a venit si Madonna la noi si asa sper sa mai vina si alti mari artisti, mai artisti decat este ea!! Ea este doar o tipa f. inteligenta care a stiut exact ce si cum sa faca pt a ajunge la statutul de acum, un pic nemeritat as zice avand in vedere k sunt cantarete mult mai talentate decat ea si nu atat de faimoase. Dar chiar si asa, mie imi plac in ge. melodiile Madonnei, insa doar varianta pe CD, in nici un caz NU live!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod