"Kung Fu Panda", candva in lumea Panda

"Kung Fu Panda" este o pelicula care isi spune povestea chiar din titlul. Pe de alta parte este foarte greu sa-ti imaginezi un urs panda imens care face arte martiale.

"Kung Fu Panda" este o pelicula care isi spune povestea chiar din titlul. Pe de alta parte este foarte greu sa-ti imaginezi un urs panda imens care face arte martiale.

Ca si pelicula "Fii propriul tau erou", si "Kung Fu Panda" merita urmarit atat de cei mari cat si de cei mici. Pe langa animatia de exceptie, cei care-l vizioneaza pot prinde curajul necesar de a spune ca tot ceea ce-si doresc poate fi realizabil.

Personajul principal al filmului este Po (voce: Jack Black), un urs panda imens care abia poate sa se dea jos din pat. El lucreaza pentru tatal sau, Mr. Ping (James Hong) proprietatul unei pravali in care se comercializeaza taitei.

Aceasta activitate nu-l satisface sub nicio forma, el dorindu-si de fapt altceva. Cu siguranta, nici nu-ti trece prin cap ce ar vrea sa faca. Chiar daca nu-ti vine sa crezi el este mare fan kung fu si si-ar dori din tot sufletul sa ajunga sa practice acest sport.

Daca este sa te iei dupa evenimentele care se vor succeda in viata ursului, nu vei mai spune... "niciodata, niciodata". Visul lui este pe cale sa se implineasca in momentul in care, ales sa indeplineasca o profetie straveche, Po este obligat sa invete kung fu.

Iar, ceea ce este cu adevarat uluitor pentru ursul nostru de 1,50 si 100 de kilograme, este ca va studia aceasta tehnica alaturi de idolii sai dintotdeauna, Cei Cinci Furiosi: Tigresa (Angelina Jolie), Crane (David Cross), Mandi (Seth Rogen), Viper (Lucy Liu) si Monkey (Jackie Chan), condusi de Master Shifu (Dustin Hoffman).

Poate te intrebi cum a ajuns Po in aceasta situatie si care este treaba cu aceasta previziune despre care povesteam mai sus. Totul a pornit de la vizionarul Oogway care, prin tehnici numai de el stiute, a reusit sa afle ca linistea vaii in care traiesc va fi intrerupta de leopardul Tai Lung, cel mai mare si mai periculos dusman al celor de acolo.

Acesta are ca tinta un pergament aflat in Palatul de Jad, cel care contine secretul puterii nelimitate. Tot Oogway stie ca singurul care-l va putea invinge pe nemilos este un razboinic. In urma unei ceremonii special organizate pentru alegerea acestui erou, Po a fost desemnat drept invingator.

Din acest moment, singurul care-l poate face pe Po sa devina un luptator adevarat este maestrul Shifu. Acesta este constient ca procesul va fi foarte greu, insa spera ca perseverenta si dorinta de autotdepasire de care da dovada Po, vor fi armele lor impotriva pericolului care-i paste.




Pe langa efectele vizuale, coregrafia elaborata, momentele comice date de nepriceperea lui Po, distributia de exceptie face ca acest film sa intre in istoria cinematografica, asta chiar daca actorii alesi se evidentiaza mai mult vizual si mai putin auditiv. Dintre starurile hollywoodiene care au acceptat sa-si imprumute vocea pentru aceasta pelicula ii putem enumera pe: Angelina Jolie, Dustin Hoffman, Jack Black, Lucy Liu sau Jackie Chan.

Trivia


  • Ca o coincidenta, unul dintre tatuajele pe care le are Angelina Jolie, ilustreaza chiar un tigru, acelasi personaj pe care "l-a interpretat" in aceasta pelicula;
  • La Festivalul de Film de la Cannes, Dustin Hoffman, cel care a asigurat vocea personajului Shifu, spune ca, spre deosebire de maestru, el nu a fost niciodata agil in miscari;
  • Schemele "nereusite" ale lui Po au fost evidentiate, inca o data la Cannes, de Jack Black, asta pentru deliciul publicului

Vizionare placuta!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod