"Infern de Ziua Indragostitilor", un cosmar in varianta 3D

Remake dupa mult premiatul "Infern de Ziua Indragostilor" din 1981, pelicula de astazi nu exceleaza la capitolul scenariu sau interpretare, in schimb este infricosatoare din cauza faptului ca este prezentata in varianta 3D.
Remake dupa mult premiatul "Infern de Ziua Indragostilor" din 1981, pelicula de astazi nu exceleaza la capitolul scenariu sau interpretare, in schimb este infricosatoare din cauza faptului ca este prezentata in varianta 3D.

Gloria Sauciuc, redactor sef cinemagia.ro, imi spunea acelasi lucru. Singurul aspect care poate fi remarcat este faptul ca, datorita imaginilor 3D, spectatorul este introdus perfect in actiunea filmului. Scenele violente, demne de un horror realizat in 2009, devin astfel parte din prezentul zilei in care vezi filmul. Subiectul, unul tratat si paratratat de-a lungul istoriei cinematografice, trebuia sa beneficieze de un plus care sa atraga spectatorii.

"Este imbinarea dintre horrorul de moda veche cu o tehnologie noua incredibila", spune regizorul Patrick Lussier. "Mai exista si ceva bun in metodele vechi. E intersectarea atator lucruri diferite. Facem un film 3D. Facem un film sangeros, dar e mai mult decat atat. Presupune un mod nou de a privi o poveste, si e o experienta de-a dreptul palpitanta", continua regizorul.

Tom Hanniger este un miner tanar - fiul proprietarului minei - care, din cauza lipsei de experienta, provoaca un accident groaznic in subteran, in urma caruia isi pierd viata 5 oameni. Cosmarul incepe in momentul in care singurul supravietuitor, Harry Warden, isi revine din coma profunda si urzeste un plan de razbunare. Exact la un an de la accident, chiar de Ziua Indragostitilor, acesta se trezeste si ucide cu un tarnacop 22 de oameni, pentru ca mai apoi sa fie si el ucis.

Din acest moment actiunea se muta 10 mai tarziu, cand Tom - cel care a provocat groaznicul accident - se intoarce in oraselul Harmony, ca o coincidenta, tot de Ziua Indragostitilor. Acesta este punctul 0, cel care va schimba cu totul mersul lucrurilor.

Pentru Tom, aceasta revenire nu este una placuta. In primul rand pentru ca nu se poate impaca cu trecutul sau si, in al doilea rand, pentru ca inca nu a uitat-o pe fosta sa iubita, Sarah, care acum este casatorita cu cel mai bun prieten al lui, Axel - seriful orasului. Chiar in seara in care barbatul ajunge in Harmony, iadul se dezlantuie in persoana unui criminal care poarta o masca de gaze pe cap si care, inarmat cu un tarnacop, isi doreste sa vada cat mai mult sange. Tintele sunt: Tom, Sarah si Axel. De ce? Oare exista vreo legatura intre infioratorul personaj si Harry Warden?

Daca vrei sa mergi la aceast film, trebuie sa te pregatesti pentru ce e mai rau. Sange, violenta, tipete, groaza, infern, subteran... toate acestea vin la pachet.

"Filmul nostru foloseste tehnici traditionale cu foarte putine efecte speciale, la care se adauga spatiul dimensional pentru a atrage atentia publicului acolo unde vrea regizorul. Invita publicul in acest mediu, nu le arunca efecte in fata. Cand te gandesti la crearea tensiunii, daca esti implicat in ea, spre deosebire de cazul in care esti un simplu spectator, e mult mai inspaimantator. Pana si faptul ca in momentul in care cineva aprinde o lanterna, te orbeste. Iar cand minerul isi ridica tarnacopul asupra ta, acesta suiera pe langa tine", spune Michael Paseornek, producatorul executiv al peliculei "Infern de Ziua Indragostitilor" .

Jensen Ackles, actorul care il interpreteaza pe Tom Hanniger, spune ca exista un moment pe care abia asteapta sa-l vada la cinematograf. "Momentul in care tarnacopul minerului iese prima data din ecran o sa fie fantastic", spune actorul. "O sa fiu si eu un membru al publicului, ca toti ceilalti, si o sa fiu incantat sa vad acel moment". Kerr Smith, interpretul lui Axel Palmer, adauga: "Imi plac filmele de groaza. Iar Harry Warden e unul dintre creatorii celor mai infricosatoare filme din toate timpurile. Hai sa spunem ca preferi sa fii speriat."

Vizionare placuta!

13 Februarie 2009
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod