Incepe Festivalul National de Teatru

In perioada 1-10 noiembrie 2008 are loc, in Bucuresti, Festivalul National de Teatru.
In perioada 1-10 noiembrie 2008 are loc, in Bucuresti, Festivalul National de Teatru. Aflat la a 18-a editie, evenimentul, care beneficiaza si de participare internationala, este finantat de Ministerul Culturii si Cultelor si de Primaria Municipiului Bucuresti, fiind organizat de UNITER.

La conferinta de presa, care a avut loc luni, 27 octombrie, au fost prezenti, alaturi de Adrian Iorgulescu, Ministrul Culturii si Cultelor, Ion Caramitru, Presedintele Uniunii Teatrale din Romania (UNITER), Voicu Radescu, directorul Teatrului Luni de la Green Hours, George Mihaita, directorul Teatrului de Comedie, si Cristina Modreanu, noul selectioner al Festivalului National de Teatru.

Anul acesta, Teatrul Luni de la Green Hours gazduieste evenimentul Noptile Teatrului Independent, iar Teatrul de Comedie gazduieste sectiunea Debut.
"Am incercat sa acoperim niste zone goale.", a declarat Cristina Modreanu.

Deschiderea evenimentului, care va avea loc sambata, 1 noiembrie, va fi marcata printr-un vernisaj al unei expozitii de fotografii din spectacolele care au fost prezentate in cadrul acestui festival de-a lungul celor 17 editii care s-au scurs pana in acest moment.

Editia din 2008 se bucura si de cateva noutati in programul de desfasurare. Asadar, una dintre acestea este Piata de Teatru, eveniment la care au fost invitati 40 de promoteri din intreaga lume. "Vrem ca acest eveniment sa fie o platforma de plecare a teatrului in lume, mai ales ca nu suntem intr-o perioada teatrala atat de buna.", a adaugat selectionerul festivalului, Cristina Modreanu.

O alta noutate consta in faptul ca, anul acesta, organizatorii au ales sa "plimbe" festivalul in mai multe orase din tara.
Ei bine, spectacolul "Lulu", regizat de Silviu Purcarete, se va juca la Sibiu, iar Teatrul Puskin din Magnitogosk va avea reprezentatii cu spectacolul "Furtuna" si la Teatrul National Timisoara.

Daca vorbim de buget, este bine sa mentionam faptul ca Ministerul Culturii acorda 2,3 milioane de lei, iar Primaria acorda 1,5 milioane. "Cred ca arta teatrala romaneasca s-a bucurat de o atentie deosebita din partea Ministerului Culturii si Cultelor. Interesul acesta nu este o floare la butoniera ministerului, ci este un mod de a stimula o activitate.", a declarat Adrian Iorgulescu.

Despre bilete si organizare


In perioada 1-10 noiembrie, 40 de spectacole de teatru, 6 spectacole de dans, 11 conferinte si intalniri, 14 lansari de carte, o expozitie de afis de teatru, toate evenimente obligatorii pentru iubitorii de teatru si nu numai. Pentru prima data, biletele pentru Festivalul National de Teatru pot fi cumparate si online, accesand site-ul bilete.ro.



Exceptie fac spectacolele de la Teatrul de Comedie, unde accesul se face liber, in limita locurilor disponibile pentru reprezentatiile sectiunii Debut, cele de la Teatrul ACT si Teatrul LUNI de la Green Hours, acesta din urma avand un sistem propriu de rezervari pentru spectacolele sectiunii Noptile Teatrului Independent.

Pentru restul reprezentatiilor, biletele s-au pus in vanzare la casele de bilete ale fiecarui teatru, la un pret stabilit de conducerea fiecarei institutii.

Pentru a afla care este programul complet al Festivalului National de Teatru, click aici. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod