Gabriela Vranceanu-Firea si Simona Gherghe, Trandafirii din Antena

In alta ordine de idei...

Putina lume stie, insa, ca atat Gabriela cat si Simona nu sunt straine de muzica. Ambele au avut in trecut un contact mai mare sau mai mic cu acest domeniu. Bunaoara, Gabriela Vranceanu Firea a facut parte, timp de opt ani, dintr-un cor, in timp ce Simona a cantat muzica folk in timpul liceului.

Poate te intrebi ce le-a apucat pe cele doua sa scoata un album de muzica populara? Sa nu crezi ca au innebunit sau ca vor sa se reprofileze. Scopul acestei lansari este cat se poate de laudabil. Cunoscute fiind problemele sistemului sanitar din Romania si faptul ca multe dintre noi, femeile, nu avem timp, bani sau educatie necesara atunci cand vine vorba sa ne facem controalele medicale obligatorii, "Trandafir de la Moldova" vine in intampinarea noastra.

(Iata un clip realizat in timpul evenimentului).



"Scopul acestui CD, care va fi pe piata incepand de maine, este unul mai mult umanitar si mai putin artistic, valoarea artistica o veti aprecia, in primul rand, voi cei care sunteti in aceasta seara alaturi de noi si care cu siguranta veti asculta materialul.
", a declarat Gabriela Vranceanu-Firea.

"Ne-am gandit ca in aceasta perioada lumea este foarte interesata de o boala care afecteaza foarte multe femei. Din pacate, tara noastra este pe primul loc la mortalitate din cauza cancerului de col uterin.
Sunt foarte multe femei care nu-si fac testul Papanicolau pentru ca nu au bani. Banii obtinuti din vanzarea acestui material vor merge la Fundatiei Mereu Aproape care stie cel mai bine ce sa faca cu fondurile stranse. In functie de cat vom reusi sa vindem, cei de acolo vor alege cateva cazuri sociale care sa beneficieze de acesti bani"
, a completat jurnalista.

Pe langa melodiile de muzica vechi, din folclor, pe acest CD mai pot fi ascultate doua colinde, inspirat alese avand in vedere perioada in care ne aflam.

"Foarte multe dintre melodii pe care o sa le ascultati pe albumul "Trandafir de la Moldova", sunt piese vechi, moldovenesti, pe care poate ca le-ati ascultat cand erati copii asa cum ni s-a intamplat si noua.

"Bundita" sau "La oglinda", de exemplu.

Asadar, prin acest disc ne-am gandit sa le facem cunoscute aceste melodii si celor mai tineri dintre dumneavoastra, cei care poate ca nu au crescut cu folclorul autentic romanesc. In plus, mai avem si doua colinde frumoase, pentru ca suntem in preajma Craciunului: "O ce veste minunata" si "Florile dalbe".", spune cealalta jurnalista care a participat la realizarea acestui proiect, Simona Gherghe.

La final, Grabriela Vranceanu-Firea si Simona Gherghe te colinda! 


11 Decembrie 2008
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Iunie pe 12 Dec 2008, 15:23
    falsitate, cabotinism, prostela!

    nu mai pot cu moldovencele astea! cand le mai si vezi cum urla in gura mare si nu scapa ocazia sa -ti spuna ca ele sunt moldovence ca o mare mandrie, titlu de glorie cand ciolo ele sunt niste tupeiste, lipsite de scrupule si bagacioase! iar astea doua pe care le-am vazut la tv si aratau ca doua ratacite orfeline mai si cantau fals! chiar nu mai stiti ce sa faceti sa iesiti in fata si sa prostiti lumea! mare branza canta doua moldovence penibile!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod