Editura RAO

1. "Stapanul inelelor - Cele doua turnuri"
de J.R.R. Tolkien
Colectie: Biblioteca RAO
Pret internet: 289.000 Lei
Pret international: 30 euro

"Cele doua turnuri" sunt al doilea volum al trilogiei Stapinul Inelelor scrisa de J.R.R. Tolkien, autor de literatura fantasy, expert in stilul "heroic romance", creator de noi mitologii si nu in ultimul rand autor de bestseller.

2. "Hobbitul"
de J.R.R. Tolkien
Colectie: Succese internationale
Pret internet: 221.000 lei
Pret international: 30 euro

Hobbitul, preludiul trilogiei Stapanul inelelor, este povestea unor aventuri extraordinare prin care trece un grup de piticuti, in cautarea unei comori pazite de dragonul Smaug Magnificul. Participant fara voie in aceasta expeditie periculoasa, Bilbo Baggins, un hobbit iubitor de confort si lipsit de ambitii, isi descopera spiritul de aventura intr-o calatorie in care intalneste trolli, elfi, paianjeni uriasi, orci, dar si prieteni adevarati.


3. "Pietre pretioase - mica enciclopedie"
de Rudolf Duda
Colectie: Diverse

Cartea nu se adreseaza doar expertilor - gemologi, mineralogi, bijutieri, colectionari si comercianti - ci si unui public pasionat, care intra ocazional in contact cu pietrele pretioase, in magazine de bijuterii, in expozitii sau citind diverse publicatii. Volumul este conceput in trei sectiuni. Introducerea pune la dispozitia cititorilor informatii esentiale despre pietrele pretioase si proprietatile lor, ca si despre modul de a le identifica, prelucra si ingriji. Este explicata terminologia din chimie si fizica, sunt descrise rocile gazda si ocurentele, tratamentul, diferitele procedee de prelucrare si probleme legate de ingrijirea pietrelor pretioase; se fac trimiteri si la proprietatile lor tamaduitoare. Textul propriu-zis, ilustrat fascinant, se constitue intr-o monografie a gemelor.
Proprietatile lor sunt grupate astfel incat cititorii pot identifica pietrele pretioase direct, doar privindu-le cu atentie, si prin simple teste de laborator. Sectiunea finala ofera informatie suplimentara de specialitate, extrem de interesanta si utila, o lista bibliografica si un indice.

4. "Atlas de istorie mondiala" - vol. I si II
Colectie: Enciclopedia RAO
Pret internet: 342.000 lei
Pret international: 20 euro

Atlasul reprezinta o incercare indrazneata de a imbina in chip eficient hartile si indicatiile cronologice pentru a-l aduce pe cititor, pe cale vizuala, cat mai aproape de situatiile istorice. Intentia editurii a fost de a prezenta procesele istorice in esenta lor, evitand elementele secundare. Schemele si hartile sunt puse fata in fata cu textul care le interpreteaza, impreuna formand o conceptie unitara.
Ele se completeaza si se potenteaza reciproc. Imaginea europocentrista, cu care am fost atat de obisnuiti pana acum, este intregita cu aspecte ale istoriei universale. Paginile consacrate culturii, artei, religiei et. sunt menite sa rotunjeasca imaginea istoria. Cititorul interesat de istorie are la dispozitie un instrument nou care ii permite sa se informeze rapid si temeinic asupra situatiilor si proceselor istorice. Atlasul este o lucrare de referinta, cu un continut bogat in informatii, dar si un mijloc auxiliar pretios pentru studiu.

5. "Istoria loviturilor de stat in Romania" - vol. III
de Alex Mihai Stoenescu
Colectie: RAO istorie
Pret internet: 269.000 lei
Pret international: 15 euro

"Fata de istorici, Alex Mihai Stoenescu are un mare avantaj: este scriitor (sau si scriitor). N.Iorga scria, in incheiere la prefata Istoriologiei umane, ca ar fi dorit sa aiba mai mult talent poetic pentru a fi mai aproape de adevar, astfel spus harul literar sporeste capacitatea cercetatorului istoric de a reconstitui si intelege faptele trecutului.
In cel de-al treilea volum al Istoriei loviturilor de stat in Romania se reintalnesc toate calitatile de informatie, analiza si stil care au asigurat marele succes al celor doua care l-au procedat." (Florin Constantiniu)

Editura ALL
Editura Curtea Veche
Editura Humanitas
Editura Nemira
Articol
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod