Cum sa-ti organizezi nunta

Organizarea unui eveniment atat de important pentru tine, asa cum estenunta, nu poate fi lasata la voia intamplarii. Daca te mobilizezi tu sifamilia ta, fiind foarte atenta la detalii, s-ar putea sa iasa o nuntareusita. Catre o nunta perfecta tind specialistii in organizarea unorastfel de evenimente, adica firmele la care poti apela contra cost.

Fie ca apelezi la o firma specializata, fie ca iti organizezi singuranunta, iti voi arata cativa pasi care te vor ajuta in sarcina ta. Trebuiesa stii de la inceput ca daca te ocupi singura, vei iesi mai ieftin darpoate vei scapa ceva din vedere. Apeland insa la firme specializate,s-ar putea sa te cam coste. Desi preturile societatilor organizatoarede nunti pot fi adaptate in functie de bugetul fiecaruia.

Cum alegeti firma potrivita?
In alegerea firmei potrivite este indicat sa luati in considerareurmatoarele aspecte:
Intai de toate asigurati-va ca agentia va va oferi serviciile cele maibune la pretul respectiv si ca dau dovada de profesionalism in abordareasubiectului.
Nu va costa nimic sa incercati si va pot oferi sugestii si sfaturi utile.

Dupa logodna e cazul sa anuntati casatoria si rudelor, care pot venisi ele cu idei bune.
Decideti singuri cand si unde doriti sa aiba loccasatoria si petrecerea de dupa. Nu ar strica sa vedeti si cat se va lungilista invitatilor. Stabiliti daca vreti sa faceti in aceeasi zi si nuntasi cununia civila sau separat, pentru ca lucrurile se mai schimba putin.Uitati-va intr-un calendar religios si vedeti daca in perioada candvreti sa faceti nunta se pot oficia casatorii (in post ele nu se fac).Calculati "bugetul" necesar pentru casatorie, petrecere, haine, luna demiere, flori, muzica, fotograf, tort si alte cheltuieli.
Imediat ce s-a fixat data nuntii, faceti rezervarea pentru locul undeva fi petrecerea. Pentru un grup mai mare de 200 de oameni, rezervareaar trebui facuta chiar cu un an inainte. Daca invitati un grup mai mic,8-10 luni in avans ar fi de ajuns.
Daca vreti sa chemati un fotograf, un cameraman sau un DJ, ar trebui sava interesati cu 4-6 luni inainte. Lunile de vara sunt foarte aglomeratesi daca nu faceti din timp rezervarea la restaurant s-ar putea sa numai gasiti locuri.

Din acest moment planul nuntii tale poate va fi realizat impreuna cuspecialistii unei agentii. Daca doriti sa apelati la un serviciu decatering, este momentul sa va decideti asupra unuia si sa hotarati careva fi meniul, dar si bugetul necesar.
Mireasa ar trebui sa isi caute deja o rochie si un voal.
Sau poate mergetila croitor pentru o rochie la comanda... oricum ar fi, sfatul nostrueste sa nu spuneti data exacta a nuntii - mai bine spuneti ca este cu3-4 saptamani mai devreme, in caz ca dati peste un croitor nepunctual.Mirele ar trebui sa se intereseze pentru costum.
Comandati invitatiile si ganditi-va daca doriti si alte surprize pentruinvitati (servetele inscriptionate, un cutit mai mare pentru tort saupahare de sampanie speciale)... Aranjati detaliile lunii de miere cu oagentie de turism.
Alegeti unui fotograf - dupa consultarea unui catalog de prezentare, incazul unei firme, sau testati-va prietenii si vedeti pe cine va putetibaza. In general, la cununia civila veti fi obligati sa luati un randde poze de la fotografii primariei de sector. Alegeti un cameraman -dupa vizionarea unor casete, ori de la o firma sau unul recomandat deprieteni. Alegeti un DJ sau o formatie. Cea din urma este de obicei mainumeroasa (ceea ce implica costuri ridicate si la restaurant; trebuie sale oferiti si lor un meniu, pe langa banii pentru cantat). Formatiilepot sa dezamageasca unii din invitati, chiar daca au un repertoriudiversificat. Este de preferat alegerea unui DJ in cazul in care avetimai putini bani, iar cu acesta puteti audia toata muzica care doriti safie difuzata in noaptea nuntii.

Ce trebuie sa faceti cu 3-6 luni inaintea casatoriei:
- procurarea obiectelor necesare ceremoniei
- cumpararea verighetelor
- finalizarea listei de invitati
- comandarea invitatiilor
- adresarea si transmiterea invitatiilor (de preferinta personal pentrurudele care locuiesc in acelasi oras cu voi; multi pot veni doar pentruca va plac pe voi ca pereche)
- achizitionarea altor accesorii ale tinutei de gala
- alegerea cadoului ce va fi oferit de mire miresei si respectiv demireasa mirelui
- realizarea unei liste de melodii preferate
- alegerea melodiei primului dans sau a taierii tortului

Cu 1-3 luni inainte...
- comandarea modelului de tort
- obtinerea unor programari la saloane de cosmetica
- obtinerea confirmarilor (legate de luna de miere, tinuta de gala,etc.)
- programarea la Oficiul Starii Civile (sau cu doar doua saptamaniinainte, in functie de regulile stabilite la fiecare sector)

Cu 1-2 saptamani inainte...
- aranjati garderoba pentru luna de miere
- anuntati la serviciu ca urmeaza sa va luati liber
- luati legatura cu invitatii care nu si-au confirmat prezenta pentrua va asigura ca vor veni sau nu
- pregatiti in plicuri banii pentru ceremonie, biserica, petrecere sicelelalte servicii
- mireasa ar trebui sa isi ia deja rochia, iar mirele si cavalerul deonoare ar trebui sa puna la punct detaliile privind costumele pe carele vor purta.

Iata si cateva exemple de preturi practicate de firmele specializate:
Bon marriage
Pachetul Clasic: 4.600 - 5.150 Euro (inregistrare video; fotografii;
sonorizare; baloane; artificii; aranjamente florale; coafura si machiaj;
invitatii; restaurant; bautura; biserica si Oficiul Starii Civile;
limuzina; asistenta specializata; optionale)
Pachetul de Lux: 5.600 - 6.300 Euro
Pachetul Regal: 6.500 - 9.000 Euro
Oferta este valabila pentru 100 de persoane (pretul nu include TVA-ulsi optionalele).

Daca apelati la un DJ - pentru 6-10 ore: 120 dolari; 10-14 ore: 150dolari.
Un cameraman (filmari: stare civila, biserica, petrecere) va poate lua:intre 120 dolari - 150 dolari.

Casa de piatra!
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • bianca pe 10 Mai 2011, 14:22
    nunta de aur

    as vrea sami fac o nunta dar fuarte frumuasa ca noi suntem o familie de bogatasi si as vrea sami fac o nunta de aur

    1
    7

  • maria pe 30 Mar 2010, 22:05
    preturi eronate

    Preturile sunt mult mai mari la dj, cameraman si fotograf, la banii astia gasiti incepatori sau amatori care nu au nici o treaba cu filmatul, muzica si fotografiile.Am avut nunta acum doi ani si dupa indelungi cautari am gasit o echipa foarte buna si serioasa ( au si un site, dati o cautare pe google cu razvycabanova ) pe site cred ca au si numarul de telefon daca se mai ocupa cu asa ceva.

    5
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod