Bratele goale ale Primei Doamne

De cateva zile, pe situl oficial al admininistratiei prezidentiale americane, a fost postata prima poza oficiala a sotiei presedintelui Barack Obama, Michelle. Poza a socat, fiind pentru prima data in istoria Statelor Unite cand Prima Doamna pozeaza cu bratele si umerii goi.

Imbracata intr-o rochie albastru inchis, din jerseu, din colectia de primavara a creatorului  Michael Kors , cu un sirag dublu de perle (Michelle are o mare pasiune pentru perle), poza a creat rumoare in media americana, pentru ca incalca una din cutumele de la Casa Alba.

In mod obisnuit, poza oficiala a Primei Doamne trebuie sa fie cat se poate de sobra, singurele bucatele de piele „permise” fiind mainile, fata, gatul si un decolteu cat mai mic posibil. In plus, protocolul Casei Albe cere o poza in pozitia sezand.

Michelle Obama a decis insa sa incalce toate canoanele. Pozeaza cu umerii goi, in picioare, iar zambetul este radiant. Desi plina de comentarii, media americana a fost ingaduitoare cu Michelle Obama, si a consemnat cu o oarecare ironie frumusetea bratelor „bine lucrate”.

Si New York Times si Los Angeles Times, vad in „curajul” pozei cu bratele goale, o demonstratie a faptului ca Michelle Obama este decisa sa adopte o atitudine noua, realista, dar onesta, deschisa si dincolo de tipicurile inradacinate de la Casa Alba.

Michelle este perceputa pe de o parte drept intruchiparea visului american, iar pe de alta ca cea care a dat o noua nuanta feminismului, in varianta lui americana. Comentariul apartine gazetarilor de la Daily Mail.

O dovada: cand a incetat sa mai munceasca (desi era platita cu 273.000 de dolari pe an) ca sa isi ajute sotul in campanie, castiga de doua ori mai mult decat cel ce avea sa devina primul presedinte afro-american al Statelor Unite.

Poza „bratelor goale” este o reafirmare a faptului ca Michelle Obama, nu are de gand sa capituleze in ceea ce priveste cariera, doar pentru ca Barack este primul om in SUA.

Ea vrea sa fie recunoscuta pentru ceea ce este – femeie, mama, sotie – si in acest context sa iti sustina sotul.

3 Martie 2009
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mihaela pe 9 Mar 2009, 10:50
    ?

    X-tina, si de ce pui atat patos?Mmmm?E cumva vorba de Romania? "ce vor skimba lumea intreaga" ??!!!??? ...mdaa...

    0
    0

  • X-tina pe 4 Mar 2009, 22:04
    Mihaela!

    de ce Michelle?...deoarece ea e femeia care sparge gheata in sobrietatea americana...... deoarece ea are curajul de a-si arata personalitatea fara nici-o jena....ea e 1 femeie kre a incalcat protocolul Casei "De Zapada"..... si de ce sa nu sa se publice acesti pasi mareti.....??? eu zik k merita.......Michelle e revelatia anului...pe linga faptul k Obama e superlativul anului..... ei vor aduce mari skimbari......ce vor skimba lumea intreaga! Go for it Michelle!!!!!!!!!!!!

    0
    0

  • mino pe 4 Mar 2009, 18:14
    michelle obama

    bravo ei trebuia cineva sa sparga tiparul american si si sa fie ea naturala nu o falsa care sta in umbra sotului . si poate e mai tinara ca predecesoarele ei

    0
    0

  • Mihaela pe 4 Mar 2009, 13:32
    Si ce?

    Nu inteleg de ce la fiecare newsletter trebuie sa primim "stiri" despre acesta femeie...ca are umerii goi, ca se imbraca in culori aprinse.,din orice faceti o stire!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod