Bianca Elena Constantin la final de mandat

A trecut un an de cand tanara din Piatra Neamt, Bianca Elena Constantin, a fost desemnata Miss Universe Romania 2009. A fost un an plin pentru tanara studenta la drept, un an in care a trait mai mult decat o fac altii in 10
A trecut un an de cand tanara din Piatra Neamt, Bianca Elena Constantin, a fost desemnata Miss Universe Romania 2009. A fost un an plin pentru tanara studenta la drept, un an in care a trait mai mult decat o fac altii in 10. Isi aduce aminte cu bucurie de toata intamplarile din aceste 365 de zile, cu o usoara urma de regret parca pentru ca s-a terminat, dar si cu incredere in viitor.

Asa cum singura ne spune: "Nu mai sunt in mandat, dar titlul Miss Universe Romania 2010 nu mi-l ia nimeni!". Desi plecasem la o intalnire de maxim 20 de minute, am stat de vorba cu Bianca mai bine de o ora jumate si i-am smuls promisiunea ca atunci cand o sa se intoarca din America, unde va sta o luna de zile, o sa ne intalnim ca sa ne spuna ce a facut pe acolo.

"Cand mi-am auzit numele mi s-au spulberat toate visele..."


Cum a fost acest an?

Sunt foarte multe de povestit intr-un timp atat de scurt, dar am sa incerc sa concentrez toate activitatile. Am inceput prin a nu sti ce inseamna acest titlu - Miss Universe Romania. Credeam ca este un simplu concurs de miss in care castigam niste premii, se va auzi de mine cateva zile si pe urma gata. Credeam ca eu voi fi singura care va ramane cu amintirea.

Dar nu a fost asa, nu?


Categoric nu...
La trei zile dupa ce am castigat, am plecat in America, unde am facut un tur de trei saptamani. Eram buimaca, daca pot sa spun asa, pentru ca nu-mi venea sa cred ce mi se intampla. Eram ba in Los Angeles, ba in New York, ba in Las Vegas, ba in Washington DC. Erau atat de multe lucruri deodata, nici nu stiam ce se intampla cu mine. Abia mai tarziu am inceput sa realizez ca am trait o experienta pe care foarte multe fete la varsta mea si-ar dori-o.  Acest an de zile m-a maturizat foarte mult si m-a facut sa vad altfel lucrurile. Pot sa spun ca acum sunt mult mai dezghetata si mai dezinvolta, am mai multa incredere in mine.

Care a fost primul lucru care ti-a trecut prin cap in momentul in care ai auzit ca esti Miss Universe Romania 2009?


Eu prima data am castigat premiul presei... In momentul in care mi-am auzit numele la premiul presei mi s-a spulberat orice speranta: nu am crezut ca pot castiga doua titluri in aceeasi seara, la acelasi concurs. Cand s-a anuntat titlul Miss Universe Romania si mi-am auzit numele, eram asa ca un robotel, am auzit Bianca Elena Constantin, stiam ca trebuie sa defilez, sa ma duc sa-mi iau florile, dar nu realizam ce se intampla. Abia dupa, cand s-a urcat toata lumea pe scena, sa ma felicite, sa faca poze cu mine, a venit tatal meu la mine...
abia dupa am zis 'Chiar eu sunt, am castigat!'. Apoi, primul gand a fost la Bahamas, pentru ca stiam ca mai am o luna de zile si plec la Miss Universe in Bahamas. Ma gandeam la locul acela exotic si... la masina, trebuie sa recunosc (rade).


"In Germania am simtit ca sunt de folos"


Cum a fost in Bahamas?

M-am simtit extraordinar, vedeta e putin spus. Eram 84 de fete, cele mai frumoase din toata lumea si eram tratate ca niste adevarate zeite. Oriunde mergeam aveam bodygarzi cu noi, aveam bone, organizatori... nimeni nu se putea apropia de noi. Daca venea un turist care voia sa faca o poza cu noi sau sa ne ceara un autograf, era tinut la distanta. Aveam covoare rosii oriunde mergeam, erau camere de filmat, coloana oficiala de fiecare data cand mergeam in oras cu antemergator.

Cum te-ai inteles cu celelalte fete? Ai vreo prietena pe care ti-ai facut-o acolo?

Da, fata cu care am tinut legatura si tin legatura in continuare, este colega mea de camera, Miss Ungaria. Ea ma tot cheama la Budapesta, dar din pacate nu am reusit pana acum. Ii tot promit ca ma duc si uite ca nu reusesc.

Pentru ca tot a venit vorba despre timp sau mai bine spus despre lipsa lui, spune-ne ce ai facut in acest an.
Ce presupune, profesional vorbind, titlul Miss Universe Romania?


In primul rand acest titlu iti da responsabilitatea de a reprezenta tara ta oriunde mergi. In momentul in care tu te duci la un eveniment sau calatoresti in afara tarii, oamenii catalogheaza tara in functie de cum esti tu. Te duci si te prezinti Miss Universe Romania si, daca nu esti o fata draguta, sociabila, este o problema. Trebuie sa stii sa vorbesti despre tara ta, sa stii sa-i atragi pe straini sa vina sa o viziteze. Trebuie sa realizam ca Miss Universe este, in primul rand, un produs de turism si pe urma beauty si asa mai departe. In concluzie, tu ca Miss Universe Romania trebuie sa stii sa-ti atragi turisti in tara ta.  

Sincer, eu am realizat aceste lucruri, la ceva timp dupa ce am castigat premiul. Am realizat in momentul in care am inceput sa ma duc la targuri de turism cu Ministerul Turismului. Imi aduc aminte de experienta din Germania, pentru ca in Berlin am avut cel mai mare targ de turism. Am vazut acolo alte standuri precum Columbia, Brazilia care erau reprezentate de dansatoare. Romania, pe langa faptul ca avea o doamna care picta oua - traditii de-ale noastre, eram eu acolo cu coronita si cu banderola.
Tin sa spun ca au venit oameni la mine sa-mi ceara autografe, sa faca poze cu mine, sa ma intrebe cum este sa fii Miss Universe Romania? Vreau sa spun ca dupa aceasta experienta chiar m-am simtit de folos. Am fost felicitata chiar si de cei din Minister, care au fost foarte multumiti de prestatia mea de acolo.

Ce faci de acum incolo, pentru ca ai predat stafeta?


Daca ma intrebai acum o saptamana, iti spuneam ca nu realizez ca mi s-a terminat mandatul, dar acum mi-am dat seama ca Oana este cea solicitata peste tot, iar eu... asa din cand in cand. Incep sa lucrez ca model. Plec in America si stau o luna, voi lucra pentru oamenii pentru care am lucrat in tot acest an. Voi face sedinte foto, voi participa la targuri, la fashion show-uri.

Pentru designerii de la noi ai avut ocazia sa prezinti?

Da, am avut cateva prezentari si in Romania, dar cea mai multa activitate am avut-o in America. Pentru Adina Buzatu am prezentat la un moment dat, in cadrul unui eveniment caritabil.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod