Anca Parghel ne-a parasit...

Asa cum am anuntat si mai devreme, astazi de dimineata Anca Parghel a spus "Adio" acestei lumi. In ciuda faptului ca boala de care suferea a incercat-o foarte mult in ultima vreme, artista lupta, canta, dansa... parea ca invinge cancerul.

Asa cum am anuntat si mai devreme, astazi de dimineata Anca Parghel a spus "Adio" acestei lumi. In ciuda faptului ca boala de care suferea a incercat-o foarte mult in ultima vreme, artista lupta, canta, dansa... parea ca invinge cancerul.

Au fost si momente in care a reusit, insa, pana la un punct... Pe drumul de intoarcere de la Belgrad, acolo unde urma un tratament naturist, artistei i s-a facut rau. Medicii si fiii ei au luat decizia de a o interna in spitalul din Timisoara cu speranta ca mai urmeaza o lupta... si nu razboiul. Iata ca de data aceasta, Anca Parghel nu a mai rezistat.

Despre Anca Parghel s-a vorbit mult, insa niciodata suficient. Profesoara, incredibila voce de jazz, artista - inainte de toate - Anca Parghel si-a inceput cariera, compunand, inca de la varsta de 10 ani. La numai un an, artista de mai tarziu, participa la concursuri nationale, unde canta arii din opere celebre.

A absolvit Liceul de Muzica la Iasi, acolo unde si-a continuat si studiile la Conservator. Imediat dupa ce si-a luat licenta, Anca l-a cunoscut pe pianistul Ion Baciu Jr., alaturi de care a inceput sa cante muzica jazz.

O perioada foarte lunga de timp, publicul din Romania nu a auzit de ea. Si asta pentru ca, neobosita Anca Parghel a ales sa-i invete pe altii cum se face muzica. A predat jazz vocal si canto la Bruxelles, Koln, Linz, Leipzig, Munchen, Viena, New York sau Marea Britanie. "Cred ca nu eu am ales muzica, ci muzica m-a ales pe mine", cam asa caracteriza ea relatia pe care o avea cu domeniul in care a facut cariera.

In Romania a atins apogeul cu piesa "Brasil", pe care a cantat-o alaturi de Fly Project.

5 Decembrie 2008
 

Comentarii (43)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Monica Sumalan pe 17 Dec 2008, 19:01
    Un cantec

    A ramas gandul tau ca o nota muzicala intr-un cantec etern.

    0
    0

  • lorry pe 12 Dec 2008, 17:09
    Anca Parghel

    Am ramas profund marcata de aceasta veste, pentru ultima data am vazut-o la emisiunea Happy hour, unde era intr-o dispozitie incredibila, a cintat si a dansat sub piesa Brasil, nu am presupus nici o secunda ca sufera de ceva. Dumnezeu sa o primeasca in ceruri si sa o odihneasca in pace

    0
    0

  • cristina pe 11 Dec 2008, 16:18
    prin moartea ei am retrăit un moment dureros din viaţa mea

    şi anume moartea mamei mele care din aceleaşi motive a plecat dintre noi. e un moment cumplit din viaţă şi mi-e greu să-l descriu în cuvinte. e o pierdere imensa atunci cind îti pierzi mama .

    0
    0

  • carina pe 10 Dec 2008, 20:46
    regrete sincere

    Regret enorm disparuria Ancai Parghel! Am iubit o enorm, am avut si inca am toata recunostinata si respectul pt ea. Condoleante familiei! Stiu foarte bn ce inseamna sa ai mama bolnava de cancer, ne a dat speranta atat mie cat si mamei mele,am admirat o enorm pe Anca cat de optimista a fost pana in ultima clipa si am sa ma rog pentru ea. Am iubit o si nu voi inceta sa o iubesc niciodata! Dumnezeu sa o odihneasca!!!!!!!!!!!!!

    0
    0

  • Adriana pe 8 Dec 2008, 23:29
    fara subiect

    Sincere condoleante. Ma uit la "Nashul" la o emisiune in reluare astazi luni 8 decembrie 2008. Invitata d-na Anca Parghel.... si sunt FASCINATA !!!!!!! E a doua oara cand vad emisiunea si a doua oara cand o ascult pe nerasuflate... Pur si simplu nu pot schimba programul! O persoana INCREDIBILA ! !!!!!! O artista SUPERBA ! O femeie minunata! O mama frumoasa! O mare pierdere... TE IUBIM ENORM, ANCA !!!!!!!!! Locul tau este in sufletele noastre. Si acolo vei ramane mereu. ;) Cerul a mai castigat un Inger! Unul foooarte talentat si frumos din toate punctele de vedere. Dumnezeu sa o odihneasca..

    0
    0

  • loredana alina pe 8 Dec 2008, 21:41
    dumnezeu a avut nevoie de ea sa ii cinte si lui

    imi pare rau ca a plecat asa dintre noi coondoleante familiei si d zeu sa o primeasca la el

    0
    0

  • feliks pe 8 Dec 2008, 18:27
    s-a mai stins o stea

    am apreciat la ea, curajul cu care a luptat cu aceasta boala nemiloasa si parea ca va invinge .pentrufam.ei sincere condoliante.deacum va canta impreuna cu i ngeri.sai fie tarana usoara ,odihneasca-se in pace D-zeu so ierte.

    0
    0

  • Nico pe 8 Dec 2008, 15:16
    ramas bun!

    Dumnezeu sa o odihneasca si ingerii sa o pazeasca!

    0
    0

  • Loreley pe 8 Dec 2008, 12:40
    Anca Draga Draga mea Anca

    Nici nu pot nimic sa spun,pe curand sau ramas bun,a apus o mare stea si odata cu tine in inima mea a ramas numai o singura intrebare :DE CE tocmai tu ,suflet nobil ,iubire de viata ,sperante amagitoare,copila muzicii jaz cu cea mai minunata voce.Te pastram in suflet si stim ca vom fi curand landa tine sa iti ascultam minunata ta voce pentru totdeauna.Fie ca ingerii sa iti vegheze somnul ........

    0
    0

  • gegeny pe 8 Dec 2008, 10:22
    anca

    am reusit sa o cunosc prin muzica si stilui ei de viata .am trecut printr-o perioada grea din viata mea iar in momentul in care aparea anca la tv cu pofta ei de viata si de optimism mi-se umplea sufletul de fericire.imi pare rau ca a trebuit sa plece asa fulgerator de printre noi dar sunt convinsa ca acolo sus cineva o iubeste si inca cat Doamne.DUMNEZEU SA O AIBA IN PAZA LUI SI SA NE OCROTEASCA DE ACOLO DIN CERURI.

    0
    0

  • roxana-roman pe 8 Dec 2008, 09:40
    sincere condoleante!

    desi au trecut cateva zile de la moartea Dnei Anca,inca ma iau fiori cand aud de dansa....cand aud ca a murit....e pacat ca nu au stiut multi oameni sa o aprecieze la adevarata sa valoare,in timpul vietii....Dumnezeu s-o odihneasca in pace!

    0
    0

  • Maia pe 8 Dec 2008, 09:16
    Pentru cineva...

    ...care o intalnea pt.prima oara, Anca avea o strangere de mana atat de ferma incat daca nu ar ai fi simtit si caldura ei, ai fi crezut ca nu apartine unei femei atat de delicate la trup...Am cunoscut.o acum aproape doi ani,alaturi de fiii sai, cantand jazz la a doua ei aparitie in public de cand se intorsese in tara...Desi eram straina in grup,a avut grija ca in pauzele dintre melodii,sa nu simt asta...eram moldovence...m-am simtit imediat atasata si i-am marturisit de saniile cu zurgalai de la noi de acasa...Am primit in acea seara,pentru aceste amintiri ,"Sanie cu zurgalai"cantată in ritm de jazz, salsa si bineinteles, popular-traditional.Am refuzat sa cred ca o pot vedea fara sa o si aud cantand si nu am fost la inmormantare.Multumesc,Anca!Fiti tari,baieti!Maia.

    0
    0

  • PAULA pe 7 Dec 2008, 18:38
    ANCA PARGHEL

    DUMNEZEU SA O ODIHNEASCA IN PACE .SI CERUL PLINGE DUPA EA SA II FIE TARINA USOARA .

    0
    0

  • carmen pe 7 Dec 2008, 16:51
    dumnezeu sa o odihneasca...

    Dumnezeu sa o odihneasca in pace! Desi am descoperit-o tarziu pe DOAMNA Anca Parghel ca si cantareata,am apreciat-o pentru energia debordanta si talentul ei imens. Condoleante familiei!

    0
    0

  • nepotica pe 7 Dec 2008, 14:27
    Si cerul plange

    Stiu ca acum este inmormantata Anca,cred ca i-a parut foarte rau ca a plecat,a iubit oamenii,publicul ei,si cerul plange ,asa s-a intamplat cand aplecat mama mea. Dumnezeu sa o ,odihneasca in pace,si sa aiba grija de copiii ei,am admirat-o foarte mult si va ramane in sufletul meu prin muzica ei,prin tot ce a facut pentru noi pana-n ultima clipa. Dumnezeu sa o ierte,adio draga Anca.

    0
    0

  • iulia pe 7 Dec 2008, 12:29
    anca

    asa cum s-a spus si la radio, D-zeu a luat -o acolo sus sa invete si ingerii sa cante!!! Dumnezeu sa o odihneasca!

    0
    0

  • mirela sanduc pe 7 Dec 2008, 11:49
    anca=exemplu de luptator

    lasa un gol imens in sufletele noastre, in muzica romaneasca (ce pacat ca nu stim sa ne apreciem acasa, valorile!). o luptatoare neobosita pentru dreptul ei la viata, pentru a sta mai mult alaturi de cei dragi pe care i-a iubit atat de mult. ...si totusi, ingerii aveau nevoie de ea mai devreme... Odihneasca-se in pace si Dumnezeu sa o ierte!

    0
    0

  • catalina pe 7 Dec 2008, 10:27
    dumnezeu sa o odihneasca

    dumnezeu ii ia pe cei dragi alaturi,a fost o actrita adevarata.Dumnezeu sa o odihneasca in pace

    0
    0

  • florica pe 7 Dec 2008, 09:36
    anca

    Daca exista un COR AL INGERILOR sigur ANCA va fi PRIMA DONNA si vreau sa cred ca dumnezeu A ALES-O SA-I FIE CAT MAI APROAPE pentru a se bucura de glasul ei UNIC si NU PENTRU A NE LIPSI PE NOI DE ACEST DAR CERESC PE CARE NI L-A LASAT SPRE BUCURIE ....UN TIMP LIMITAT Doamne tine-o LANGA TINE pentru ca ea nu ARE SI nu VREA ODIHNA VESNICA ...EA vrea SA CANTE ....

    0
    0

  • mary pe 6 Dec 2008, 21:35
    condoleante

    Mare pacat,o voce minunata va ramane intodeauna printre noi,crdeam ca va invinge acea boala,o stiu de la emisiunile tv pe Anca Parghel si credeti-ma ca si mie imi tranzmitea energia ei de fiecare data cind o vedeam......era superba....vesela...si cu siguranta avea si alte lucruri bune pe care nu avea timp sa le arate la tv....d-zeu sa o aiba la dreapta lui.

    0
    0

  • ioana pe 6 Dec 2008, 21:03
    un om plin de viata

    un mare om si artist a plecat sa cante ingerilor. condoleante familiei Dumnezeu s-o odihneasca

    0
    0

  • Mihaela pe 6 Dec 2008, 19:49
    Anca Parghel-o mare artista

    Dumnezeu sa o odihneasca in pace. pacat sau nu s- au publicat mai multe articole, inca de cand traia! O mare astista. Melodia , pe care o canta cu FLY Project, este superba. Nu stiam ca ea o canta!

    0
    0

  • cornelia pe 6 Dec 2008, 19:13
    ARTA si CURAJ

    Dumnezeu s-o ierte ! Anca Parghel = ARTA si CURAJ

    0
    0

  • sphinx2002 pe 6 Dec 2008, 17:54
    ANCA PARGHEL

    NU A PLECAT DINTRE NOI. EA EXISTA PRIN TOT CEEA CE A FACUT PENTRU NOI. PRIN MUZICA EI, PRIN ELEVII EI, PRIN EMISIUNILE LA CARE A PARTICIPAT, PRIN TOT CE NE-A DARUIT DIN TOATA INIMA EI CEA MARE. ANCA PARGHEL S-A DUS SA SE ODIHNEASCA, ACOLO UNDE BUNUL DUMNEZEU AVEA GRIJA DE EA.

    0
    0

  • dora pe 6 Dec 2008, 17:41
    mare pierdere

    am cunoscut-o personal pe d/na Anca Parghel. a fost profesioara la Scoala de muzica din Suceava. a plecat prin 85 de aici. fratele meu a fost coleg de scoala cu unul dintre baietii ei. eu, personal, trebuia sa fac cu ea lectii de jazz, dar s-a mutat. era o eprsoana extraordinara, iesita din comun, dar nu in sens negativ. era plina de viata, asa cum aparea si la TV. tot timpul era cel putin cu zambetul pe buze, daca nu mai mult decat atat. eborda de viata. chiar si in anii aceia reusea sa se imbrace asa cum ii era si sufletul, stilul ei vestimentar ii reflecta pofta de viata. moartea ei va lasa un gol in viata pentru multi, dar si culturii contemporane romanesti. condoleante familiei.

    0
    0

  • Nela Calinescu pe 6 Dec 2008, 17:24
    Mare pierdere!!!

    Tristete , furie, regrete, durere, gol imens... si toate acestea ni se intampla pentru ca... s-a mai stins o stea, a mai plecat un om minunat dintre noi. Ce pacat ca nu am apreciat-o mai mult, la adevarata ei valoare! Suntem buni sa scriem necroloage. Cum ar fi sa dam intaietate valorilor in timpul vietii? Sa recunoastem competenta in orice domeniu? Acesti oameni ar trebui sa ne reprezinte tara, ei sunt modelele pentru generatia tanara si ei trebuie sa se afle in centrul atentiei, sa fie mediatizati si nu doar atunci cand obositi ne parasesc. Anca Parghel va ramane un om cum rar intalnesti: profesionist desavarsit, parinte extraordinar, luptatoare, optimista, inzestrata cu frumusete si farmec, curaj si sensibilitate si un zambet...dumnezeesc. Pacat!

    0
    0

  • moraru lidia pe 6 Dec 2008, 16:16
    ANCA PARGHEL

    Ingerii din cer nu au mai avut rabdare sa o lase sa ne incante cu vocea ei si au chemat-o langa ei sa faca parte din corul lor.Va ramane vesnic in inimile noastre ca o flacara nestinsa care va straluci etern fara sa-si piarda din stralucire.DUMNEZEU a vruto alaturi de el si......lacrimile noastre sunt de prisos...Dumnezeu sa o odihneasca in pace!...Condoleante familiei indurerate

    0
    0

  • fabiana pe 6 Dec 2008, 16:03
    Dumnezeu sa-o odihneasca!

    Regrete enorme....

    0
    0

  • crina_diaconescu pe 6 Dec 2008, 15:52
    Anca Parghel

    Foarte trist si pentru noi, dar mai ales pentru copii Ancai, imi patre foarte rau a fost o mare artista si va ramane mereu in inimile noastre asa zambareata si cu pofta de viata si de cantat.Dumnezeu s-o odihneasca in pace.

    0
    0

  • soffia pe 6 Dec 2008, 15:09
    Greselile de gramatica si Ileana Voicu Ghinea

    Stimata autoare, Mai puneti mana pe o carte de gramatica! Faceti niste greseli enorme de gramatica, ortografie si exprimare. In expresia "medicii si fii" "fii" e scris gresit. Se scrie cu 3 "i". Dar cea mai inadecvata si ridicola exprimare este "le/a jucat suprema festa" !!!! Eu nu inteleg cum sunt lasati sa scrie cei care nu stiu pic de gramatica si de stilistica a limbii romane!!!

    0
    0

  • emilia pe 6 Dec 2008, 14:58
    D-zeu s-o odihneasca

    ploua,ploua ploua.....am iubit-o si-o iubesc incontinuare.spiritul Ei s-a-naltat la ceruri.In veci pomenirea ta,ANCA PARGHEL.

    0
    0

  • mihaela pe 6 Dec 2008, 14:07
    D-zeu s-o odihneasca:(

    PACAT...:((((((((

    0
    0

  • alecsa-suceava pe 6 Dec 2008, 14:05
    anca parghel

    Sunt consternat.Nu pot crede ca am pierdut-o pe Anca.Un om exceptional,o mama deosebita,un artist complet si complex.Am pierdut o voce extraordinara.Dumnezeu s-o ierte si s-o odihneasca.Victor,Tudor si Ciprian,dumnezeu sa va dea putere sa treceti peste acest moment greu. Sincere condoleante

    0
    0

  • eva pe 6 Dec 2008, 13:16
    foarte trist

    A fost o persoana deosebita, cu o voce extraordinara, un optimism debordand, molipsitor, emana bunatate, seninatate... Dumnezeu s-o odihneasca!

    0
    0

  • sonia pe 6 Dec 2008, 12:36
    Dumnezeu sa o odihneasca !

    A fost si va ramane pentru totdeauna in sufletele noastre acest om exceptional, si cel mai rau imi pare ca intotdeauna se intampla la fel cu astfel de oameni! Dupa ce a plecat dintre noi, doar atunci ne aducem aminte cat de bun era, cat de talentat era.....Nu mi se pare corect ! "Despre Anca Parghel s-a vorbit mult, dar niciodata suficient"............... Pacat ca trebuie sa existe un astfel de moment ca sa apreciem justa valoare a unui om cu totul deosebit !

    0
    0

  • Irina pe 6 Dec 2008, 11:16
    Neinspirat

    Partra cu divertisment de deasupra articolului total neinspirata...

    0
    0

  • DANY pe 6 Dec 2008, 09:57
    PACAT

    MARE PACAT CA S-A MAI STINS O STEA....SINCERE CONDOLEANTE FAMILIEI INDOLIATE....MOS NICOLAE NU TREBUIA SA LE ADUCA ,, ACEST DAR'' COPIILOR EI..........ORICUM VA RAMANE IN INIMILE OAMENILOR... DUMNEZEU S-O IERTE SI S-O ODIHNEASCA IN PACE!

    0
    0

  • simona Neelen pe 6 Dec 2008, 09:02
    anca parghel

    Dumnezeu s-o odihneasca in pace. A fost si va ramine in sufletele noastre cea mai buna cintareata de jazz,un om cu un zimbet si suflet deosebit ,o mama care si-a iubit mult copii un suflet nobil.Sper ca dumnezeu sus sa se bucure in continuare de glasul ei fermecator care aici pe pamint pe noi muritorii de rind ne-a fascinat si nu o vom uita niciodata.Dumnezeu sa o odihneasca in pace si fie tarina usoara.Simona

    0
    0

  • Lorena pe 6 Dec 2008, 08:49
    O energie vie

    Anca Parhel este si va fii mereu o mare artista in sufletele noastre.Pacat ca Romania nu stie sa isi pretuiasca artistii la timp.....Anca vei ramane vie in sufletele noastre.Condoleante familei..Dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca in pace!

    0
    0

  • alexutza pe 6 Dec 2008, 08:24
    o regretabila pierdere

    ANCA era una dintre cele mai buni voci ale romaniei...avea o voce unica,inconfundabila care o facea atat de speciala si mai avea ceva...zambetul...un zambet care era mereu sincer si mereu venit din inima...dumnezeu s-o ierte...

    0
    0

  • muzica53 pe 6 Dec 2008, 07:41
    regrete sincere

    am fost vecin de bloc in acelas cartier din suceava,cu sotul ei virgil am copilarit,am fost la spectacolele care le -a avut in suceava,am ascutato la emisiuni tv. a fost o femeie deosebita si o mare cantareata de jazz. regret sincer plecarea ei din lumea muzicienilor valorosi... dumnezeu sa o odihneasca.

    0
    0

  • antonela pe 6 Dec 2008, 04:31
    anca parghel

    Nu ea a ales sa ne paraseasca,probabil a fost peste puterile ei...va ramane in sufletele noastre mereu prin muzica ei si optimismul de care a dat dovada in lupta ce-a dus-o.

    0
    0

  • Ingrid pe 5 Dec 2008, 19:52
    Dumnezeu s-o odihneasca!

    A fost o mare artista, care a pierdut cea mai mare batalie pe care o duce vreodata fiinta umana. In context, expresia '' le-a jucat suprema festa'' mi se pare cel putin nepotrivita... ea si-a dorit, poate mai mult ca toti din jurul ei, sa mai traiaca... Sa-i fie somnul lin!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod