Spectacolele de balet Fiica Faraonului și La Bayadere vor fi transmise la Grand Cinema & More de pe scena Teatrului Bolshoi

Grand Cinema & More aduce pe ecranele sale, în lunile noiembrie și decembrie, două dintre cele mai iubite spectacole de balet, Fiica Faraonului și La Bayadere, producţii ale renumitului Teatru Bolshoi. Fiica Faraonului va fi transmis duminică 23 noiembrie, începând cu ora 16:45, iar La Bayadere, duminică 7 decembrie, începând cu aceeași oră, în Sala 1 a cinematografului din Băneasa Shopping City.
Fiica Faraonului, o producție complexă și impresionantă, se inspiră dintr-o operă a lui Théophile Gauthier, numită Romanul mumiei, ce dezvăluie una dintre cele mai frumoase povești de dragoste, desfășurate în cadrul exotic și fabulos al Egiptului faraonic. Tânărul Lord englez Wilson călătorește cu servitorul său prin Egipt atunci când începe o puternică furtună de nisip. Nevoit să se adăpostească, acesta intră în cea mai apropiată piramidă, unde este înmormântată fiica unuia dintre cei mai puternici faraoni ai Egiptului.
În timp ce așteaptă să treacă furtuna, acesta adoarme și visează că prințesa s-a trezit la viață.

Coregraful francez Pierre Lacotte a fost angajat de Teatrul Bolshoi cu misiunea de a reînvia grandioasa frescă egipteană a lui Marius Petipa. El a reușit să aducă la viaţă într-un mod cu totul spectaculos această capodoperă. În rolurile principale îi găsim pe cei mai de seamă balerini ai Teatrului: Aspicia, fiica faraonului, este interpretată de Svetlana Zakharova, iar Lordul englez este jucat de tânărul Ruslan Skvortsov. Cu decorurile sale exotice, paradele impresionante și scenele de mulțime, această fantezie orientală din secolul al 19-lea este una dintre cele mai remarcabile producții din repertoriul Teatrului Bolshoi.

Cea de-a doua reprezentație difuzată la Grand Cinema & More este spectacolul La Bayadere, o operă de căpătâi din repertoriul clasic.
Aceasta are în centru povestea iubirii imposibile dintre frumoasa dansatoare Nikiya și tânărul soldat Solor, desfășurată pe fundalul luxuriantei și misterioasei Indii. Cei doi se întâlnesc în secret și își promit unul altuia credință veșnică, însă sunt auziți de Înaltul Brahman, îndrăgostit la rândul său de Nikiya, care îi dezvăluie secretul Rajahului. Acesta din urmă decide că Solor se va căsători cu preaiubita sa fiică, Gamzatti, povestea de dragoste dintre tânărul soldat și Nikiya devenind imposibilă.

Coregrafia lui Marius Petipa, în noua interpretare scenică a maestrului Yuri Grigorovich este de-a dreptul impresionantă.
Scena pe care se joacă acest balet, cunoscută sub numele de „Regatul Umbrelor”, este una dintre cele mai celebre din istoria baletului. Personajele principale prind viață în interpretarea prim-balerinelor de la Teatrul Bolshoi, Svetlana Zakharova, în rolul Nikiyei și Maria Alexandrova, în rolul lui Gamzatti.

Stagiunea culturală 2014-2015 a Grand Cinema & More cuprinde atât spectacole de operă, balet și teatru sau teatru pentru copii, cât și spectacole de improvizație și evenimente speciale. Mai multe detalii despre stagiunea culturală de la Grand Cinema & More pot fi găsite pe www.grandentertainment.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod