Premiile Oscar 2014. Cine a câştigat şi cine a pierdut

Matthew McConaughey a primit premiul Cel mai bun actor în rol principal, pentru filmul Dallas Buyers Club, iar Cate Blanchett a luat premiul Cea mai bună actriţă în rol principal pentru rolul din Blue Jasmine

"12 ani de sclavie" a fost preferatul de anul acesta al Academiei Americane de Film, ediţie dominată la numărul de premii (majoritatea tehnice) câştigate de Gravity, filmul lui Alfonso Cuarón, primul cineast latinoamerican ce a triumfat la categoria Cel mai bun regizor.

Leonardo DiCaprio a ratat şi în acest an premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal. Rolul brokerului Jordan Belfort, din comedia „Lupul de pe Wall Street“ nu i-a impresionat pe membrii juriului, care au decis că Matthew McConaughey merită Oscarul pentru Cel mai bun actor în rol principal pentru prestaţia sa din Dallas Buyers Club.

Pentru rolul electricianului afemeiat, dependent de droguri, care descoperă că este infectat cu HIV, McConaughey a fost nevoit să slăbească 21 de kilograme.


Ellen DeGeneres, gazda show-ului din acest an, i-a convins rapid pe unii dintre cei mai iubiţi actori prezenţi în sală să facă alături de ea o poză de grup "selfie", postată apoi de prezentatoare pe Twitter.

Actriţa Cate Blanchett a primit Oscarul la categoria Cea mai bună actriţă în rol principal, pentru drama „Blue Jasmine“, semnată de Woody Allen.

Lupita Nyong'o şi Jared Leto au câştigat prestigioasele statuete pentru rolurile secundare din „12 ani de sclavie“, respectiv „Dallas Buyers Club“.

Click aici pentru a vedea lista completă a câştigătorilor din acest an.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod