Petra Acker & Joel Holmes Tour

În perioada 27 februarie – 21 martie, solista Petra Acker și pianistul Joel Holmes vor susține un turneu care va include mai multe concerte în diferite orașe din România, sub numele „SoulExperience”.
Născută în 1986 la Brașov, Petra Acker provine dintr-o familie de sași care i-au inspirat dragostea pentru muzică. Începând cu anul 2003, evoluează într-o serie de formații muzicale, mai întâi pe plan local, ulterior național.  Din 2005, cu o voce și un stil caracteristic și inovator, înființează si se integrează in diverse proiecte de Jazz, Funk, Electro si Alternativ, ca “The Others”, “Tzuc&Petzi” si colaborări cu muzicieni ca Michael Acker, Johnny King, Jimmy Cserkesz, Nicolas Simion, Jak Neumann, Luiza Zan și mulți alții, concentrându-se în special pe compoziție.

În mai și septembrie concertează cu Thomas Siffling Trio din Mannheim, în repertoriu având piese proprii și compoziții comune.  În octombrie 2014 în Viena, Petra a cântat alături de Elly Wright, o mare vocalistă internațională de jazz în cadrul unui festival organizat de aceasta împreuna cu ICR Viena si Bezirk 4.

Colaborările internaționale continuă cu un duo alături de Joel Holmes, un pianist american de jazz, gospel și nu numai.
De-a lungul timpului, Joel a primit numeroase distincții, inclusiv două nominalizări Grammy, o medalie de aur NAACP, o mențiune in competiția John Lennon Songwriting și VH1 Song of theYear și a fost finalist al Independent Music Awards. A avut turnee în Europa, America de Nord și Sud, Asia, alături de artiști precum Roy Hargrove, Esperanza Spalding, Curtis Fuller, Terrace Blanchard, Gary Thomas, Jimmy Cobb, RobertaGambarini, Azar Lawrence, Tim Warfield, GregOsby, Tim Green, Butch Warren, ReggieWorkman, CecilMcbee și mulți alții.

Compozitiile si aranjamentele celor doi sunt completate de acompaniamentul “groovos” si plin de personalitate al unui Trio dinamic si cat se poate de inspirat – Alex Munteanu (saxofon), Michael Acker (bas) si Aron Ferencz (tobe).

Totodată, Petra și Joel vor susține și o serie de workshop-uri adresate atât muzicienilor, cât și non-muzicienilor, de voce respectiv pian, în mai multe orașe ale țării.

Astfel, cei doi vor poposi în București (JazzBook și Green Hours), Bistrița (Sinagoga Bistrița), Brașov (Centrul REDUTA și Tipografia), Cluj-Napoca (L’Atelier Cafenea), Craiova (SmartPub), Iași (Teatrul FIX), Suceava (DeliriPub), Timișoara (Hostel Costel).
Biletele se pot achiziționa de la locațiile de concert, în ziua evenimentului sau înainte.

Colaborarea dintre Petra Acker si Joel Holmes aduce un suflu nou pe scena românească, ei urmând să interpreteze compoziții proprii și preluări reorchestrate. Publicul este invitat la o adevărată călătorie în lumea muzicii  jazz, soul, gospel, muzica Africana și multe altele, având ca ghizi vocea pătrunzătoare a Petrei și sunetele armonioase ale pianului lui Joel.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod