Ingredientul Secret al lunii noiembrie de pe platforma Electrolux: Piperul Sichuan

Ingredientul lunii noiembrie de pe platforma Electrolux este piperul Sichuan. The Secret Ingredient este o platforma creata pentru a dezvolta abilitatile culinare si pentru a aduce inspiratia gastronomica in casa ta. Astfel, in fiecare luna Electrolux iti propune un ingredient secret si iti ofera informatii despre istoria acestuia, valorile nutritive, trucuri si idei de integrare a acestuia in retetele de zi cu zi.
Platforma The Secret Ingredient Electrolux a fost creata din pasiune pentru gatit si se bazeaza pe cei peste 100 de ani de experienta in conceperea echipamentelor profesionale pentru cei mai cunoscuti si apreciati chefi din Europa.

„Suntem mereu in cautarea unor noi modalitati de a diversifica si de a imbunatati experientele culinare desfasurate acasa, de catre cei pasionati”
, declara Carmen Georgescu, Director de Marketing si Comunicare Electrolux Romania. „Prin integrarea celor mai noi tehnologii in electrocasnicele Electrolux vrem sa aducem simplitatea si usurinta de folosire alaturi de cele mai bune rezultate, maximizand gustul si textura oricarui ingredient.
Astfel, in cele din urma, entuziastii din bucatarie vor realiza ca pot obtine experientele din cele mai renumite restaurante, chiar la ei acasa”
, a adaugat Carmen Georgescu.

Piperul Sichuan – ingredientul lunii noiembrie


Piperul Sichuan, care nu este inrudit nici cu piperul alb si nici cu cel negru, este cules din planta Piperului Japonez, care creste in salbaticia muntilor din sud-vestul Chinei. Fructele fac parte din familia citricelor, ceea ce explica aroma de lamaie pe care o ofera acest condiment mancarurilor din regiune.
Desi plante inrudite se gasesc in toata Asia, in tari precum India, Coreea, Japonia, piperul Sichuan este de departe cel mai aromat.

Coaja este singura parte comestibila din intregul fruct, un compus al acesteia dand senzatia de amorteala si furnicatura la nivelul buzelor si al limbii, alaturi de o nuanta picanta.

Piperul Sichuan in retete


Piperul Sichuan se potriveste de minune cu alte arome puternice, in special cele acre sau picante. Deseori este combinat cu ardeiul iute pentru a obtine o aroma irezistibila.
Aceasta poate crea dependenta prin originalitatea si unicitatea gustului extrem de iute ce caracterizeaza preparatele gatite in bucataria specifica zonei Sichuan.

Cojite uscate trebuie prajite inainte de utilizare, pentru a se inmuia pe exterior. Daca sunt scufundate in ulei sau  pisate cu aceeasi cantitate de sare de mare, se obtine un condiment excelent ce va da o aroma efervescenta mancarii de zi cu zi.

Incearca si tu ingredientul secret al lunii noiembrie si descopera o noua experienta a gustului, chiar la tine acasa!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod