Fostul erou Adrian Iovan, responsabil pentru prăbuşirea avionului din Apuseni


Epava aeronavei prăbuşite în Munţii Apuseni, în ianuarie 2014

Astfel cariera de pilot a lui Adrian Iovan se încheie în mod tragic, fiind găsit singurul responsabil pentru producerea dramaticului accident aviatic.
Adrian Iovan avea 56 de ani la data decesului şi efectuase mai multe zboruri pentru SMURD, serviciul de urgenţă fondat de Raed Arafat.
Decesul Aurei Ion a fost o dramă naţională din perspectiva opiniei publice, studenta de 23 de ani a devenit un simbol al eroismului, dar şi o victimă a sistemului de intervenţie rapidă, incapabil să descopere locul prăbuşirii aeronavei la şase ore după producerea accidentului.
”Echipajul s-a prezentat la aeronavă la ora 13:00, a efectuat controlul exterior al aeronavei, constatându-se că aceasta este bună de zbor.
În această perioadă de timp s-au prezentat la aeronavă și pasagerii pentru acest zbor. Pilotul comandant și copilotul s-au urcat în aeronavă, primul ocupând postul pilotaj dreapta, iar secundul postul pilotaj stânga. Comandantul s-a urcat în aeronavă fără a susține instruirea pasagerilor privind siguranța (pasanger safety briefieng) și fără a mai supraveghea îmbarcarea acestora”
, scrie în raport, fiind scos în evidenţă faptul că echipajul n-a fost instruit pentru situaţii de urgenţă, o altă eroare a comandantul Adrian Iovan.
20 Octombrie 2015
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mihaela pe 20 Oct 2015, 00:16
    Erou!

    A facut greseli si singurul care a murit din cauza asta a fost chiar el, deci si-a platit greseala. Aura in schimb, a murit de frig, din cauza inconpetentilor care nu au fost in stare sa ajunga la epava decat dupa 5 ore...

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod