Actoriedefilm.ro anunță deschiderea înscrierilor pentru un nou atelier de cursuri de actorie de film

Sesiunea a 8-a: 27 octombrie 2014 – 30 aprilie 2015.
Actoriedefilm.ro, școala condusă de Dragoș Bucur, Dorian Boguța și Alexandru Papadopol, anunță deschiderea înscrierilor pentru un nou atelier intensiv de actorie de film. Înscrierea se face pe site-ul www.actoriedefilm.ro, iar procesul de selecție are loc în perioada 1 septembrie – 20 octombrie.

Atelierul se adresează atât actorilor profesioniști care urmăresc însușirea tehnicilor specifice de actorie de film, iubitorilor de film care își doresc să descopere această lume fascinantă, precum și celor care plănuiesc să își dezvolte abilități care îi pot susține în mediul profesional – leadership/mentorship, susținere de prezentări/interviuri în fața camerei.


În cadrul sesiunilor de cursuri susținute de către Dragoș Bucur, Dorian Boguța și Alexandru Papadopol, participanții iau contact în mod practic cu lumea filmului și sunt pregătiți să își asume în mod corect situații de film, interacțiunea cu camera, munca de platou, lucrul în echipă cu regizorul și colegii de platou. Pe lângă sesiunile de pregătire cu cei trei actori, cursanții vor avea acces la ateliere intensive susținute de profesori colaboratori, printre care regizori, scenariști, directori de imagine etc.

Cei 30 participanți vor fi desemnaţi pe baza unui proces de selecţie desfăşurat în perioada 1 septembrie – 20 octombrie 2014, care constă în trei etape (evaluarea aplicației de înscriere, evaluarea probei practice și interviu).
De asemenea, școala acordă o bursă unui participant. Cei care doresc să aplice trebuie să trimită în plus și o scrisoare de intenție.

Cursurile încep pe 27 octombrie și se desfășoară timp de 6 luni. În urma finalizării atelierului, studenții pot aplica la un modul intensiv, care se va desfășura timp de 2 luni și care se va finaliza cu un lung metraj.


Școala Actoriedefilm.ro a fost înființată de Dragoș Bucur, Dorian Boguța și Alexandru Papadopol în primăvara anului 2010.

Din martie 2010 până în prezent, școala a avut peste 200 de cursanți și a realizat 5 scurt metraje, 7 medii metraje și 2 lung metraje, Love Building și Alt Love Building, în care protagoniști au fost absolvenții cursurilor școlii.
O parte din filmele realizate au fost selectate în festivaluri naționale și internaționale (Next, Tiff, Namour, Warsaw, B’Est, Goteborg, Novi Sad, New York, Londra, Tirana, Berna, Wurzburg).

Proiectele școlii au fost susținute în cei 4 ani de numeroși profesioniști din domeniul cinematografic: Mircea Albulescu, Victor Rebenciuc, Marcel Iureș, Andi Vasluianu, Mimi Brănescu, Mirela Oprișor, Vlad Ivanov, Radu Muntean, Corneliu Porumboiu, Cristi Puiu, Contantin Popescu, Tudor Giurgiu, Paul Negoescu, Iulia Rugină, Jesus del Cerro, Vladimir Dembinski, Vivi Drăgan Vasile, Alex Traila, Tudor Popescu, Cristian Tarnovetschi, Alexandru Radu, Cristian Prisecaru, Florin Kevorkian.

Mai multe detalii despre atelier, înscriere și program, găsiți pe siteul școlii, www.actoriedefilm.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod