37.000 de euro pentru „Ulcica cu garoafe” a lui Luchian și 30.000 de euro pentru “Tulpanul roz” de Tonitza, vedetele Licitației AraArt din data de 3 decembrie 2014

Licitația organizată de Casa de licitații și Galeria de artă AraArt în data de 3 decembrie la Casa Capșa s-a încheiat cu un număr neașteptat de obiecte de artă adjudecate de noi proprietari. Lucrarea vândută cu prețul cel mai mare (37.000 euro) a fost Ulcica cu garoafe, semnată Ștefan Luchian.

Iar lucrarea cu cei mai mulți pași de licitare a fost Micuța din mahala de Nicolae Tonitza, licitată în 7 pași și adjudecată pentru suma de 2200 euro. De altfel, Tonitza a fost cel mai licitat artist al licitației, fiind adjudecate toate cele 4 lucrări scoase la licitație: lucrarea Tulpanul Roz s-a licitat în 5 pași, fiind adjudecată pentru suma de 30.000 de euro, Lipoveanca s-a licitat în 3 pași, ajungând la suma de 12.000 de euro, iar grafica Tristețe a fost adjudecată cu prețul de pornire de 800 de euro.

Tot la capitolul lucrărilor adjudecate în mai mulți pași de licitare se înscrie și lucrarea Mahalaua Bărăției de Samuel Mutzner, adjudecată cu 1000 euro, după 3 pași de licitare.

Mutzner a mai fost prezent în licitație și cu lucrarea Lectura, adjudecată pentru suma de 4000 de euro.



Tot în categoria autori foarte căutați se înscriu și Ion Țuculescu, ale cărui lucrări (Golful Balcicului și Geamia din Balcic) au fost adjudecate pentru cate 1300 de euro fiecare, alături de Jean Cheller ale cărui peisaje de iarnă (Mahala înzăpezită, respectiv Stradă înzăpezită) au fost adjudecate pentru suma de 2600 euro, respectiv 1700 de euro.

Notabile mai sunt lucrările înfățișând peisaje de poveste – Veneția semnată Nicolae Dărăscu, adjudecată pentru 4000 de euro și Delta semnată Constion, adjudecată pentru 1500 euro.

De asemenea, important de menționat este și tabloul religios, semnat Nicu Grigorescu și realizat de acesta la numai 18 ani, adjudecat pentru suma de 6500 de euro.

Lucrările şi detaliile tehnice pot fi studiate pe site-ul Galeriei de Artă şi Casei de Licitaţii AraArt, www.araart.ro.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod