Albirea dintilor – vedeta cosmeticii dentare cu ocazia sarbatorilor

In ultimii ani am observat o tendinta foarte interesanta in preajma sarbatorilor - din noiembrie si pana in ajunul Craciunului, creste numarul procedurilor de albire dentara din clinica noastra. Daca ne luam cu treaba si uitam in ce luna suntem, acest lucru ne indica clar apropierea sarbatorilor. Desi multi dintre pacientii nostri se preocupa de latura estetica a danturii lor tot timpul anului, apropierea sarbatorilor de iarna ii convinge pe si mai multi dintre ei sa acorde o mai mare importanta acestui aspect.
Cosmetica dentara are ca scop imbunatatirea aspectului dintilor prin albirea dentara, prin aplicarea de fatete dentare sau chiar prin aplicarea de bijuterii dentare. Este insa foarte important de subliniat ca toate manoperele ce tin de zona cosmeticii dentare trebuie realizate dupa ce s-a facut o igienizare riguroasa a cavitatii bucale in cabinetul stomatologic. Altfel, e ca si cum am impodobi balconul cu luminite de Craciun fara sa facem curatenie inainte (ca sa facem o mica comparatie in spiritul sarbatorilor).  

Albirea dentara este o manopera prin care culoarea dintilor este modificata de la nuanta lor naturala la o nuanta mai deschisa.
Albirea in cabinet consta in aplicarea unui gel cu substanta activa pe suprafata dintelui dupa ce s-a realizat izolarea gingiei si a partilor moi. Este o metoda rapida si foarte eficienta, durata tratamentului fiind de aproximativ o ora si jumatate. Rezultatele albirii sunt spectaculoase, se pot obtine culori ale dintilor in medie cu 2-4 nuante mai deschise.
Inainte de albirea dentara este necesar detartrajul si periajul profesional cu cel putin 24 de ore inainte. Pentru ca tratamentul de albire sa fie reusit, dupa efectuarea lui se recomanda evitarea consumului de bauturi colorate, iar fumatul este interzis.
E posibila aparitia unei usoare sensibilitati dentare pentru 1-2  zile care poate fi combatuta prin aplicarea unei solutii cu fluor.

Albirea se poate realiza si acasa, fiind necesara confectionarea in laboratorul dentar a unei gutiere care se aplica pe dinti. In aceasta gutiera se aplica gelul pentru albire. Aceasta metoda este destinata pacientilor care vor o albire graduala. Gutierele se poarta cateva ore in fiecare zi pana la obtinerea rezultatului dorit. Se poate folosi si ca metoda de mentinere a rezultatului obtinut prin albirea dintilor in cabinet.

Daca vreti sa straluciti la propriu de sarbatori, puteti alege bijuteriile dentare care adauga stralucire si personalitate zambetului, sporind efectul estetic.
Bineinteles, ele se pot aplica numai pe dinti curatati si albiti in prealabil, intrucat aplicarea bijuteriilor dentare pe dinti necosmetizati poate inrautati aspectul lor. Montarea bijuteriilor dentare pe suprafetele dintilor se face fara frezaj, astfel incat dintii raman intacti, fara a fi afectati de aceasta manopera.
Procedurile de cosmetica dentara se realizeaza cu rezultate spectaculoase, insa pentru a va bucura cat mai mult timp de dintii dumneavoastra curati, va recomadam sa renuntati la fumat si sa evitati consumul de  lichide si mancaruri care contin coloranți.
Si, foarte important, nu uitati de vizitele periodice de igienizare, care sunt obligatorii pentru a va putea pastra sanatatea si frumusetea dintilor dumneavoastra.

Pana va veti face tratamentele dentare estetice dorite, aveti grija de zambetul dumneavoastra, caci este cel mai de pret accesoriu pe care il puteti avea!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod