Nouă documentare istorice recente pe care trebuie să le vezi

de Cinemagia, 5 Mai 2018
Facebook Twitter Comenteaza
Nouă documentare istorice recente pe care trebuie să le vezi
The invisible war 

5. The Invisible War (2012), în regia documentaristului Kirby Dick (foto)

Cazul femeilor-veteran ale armatei americane, care relatează circumstanţele în care au fost agresate. Documentarul conţine un număr de interviuri cu femei-veteran ale armatei americane, care relatează circumstanţele în care au avut loc agresiunile prin care au trecut. Poveştile lor au teme comune, cum ar fi lipsa unei justiţii imparţiale, represalii împotriva supravieţuitorilor şi nu asupra celor vinovaţi, lipsa unui suport psihologic şi medical pentru supravieţuitori, promovarea persoanelor agresive şi excluderea din forţele armate ale victimelor.

Intercalate între aceste testimoniale ale victimelor sunt interviuri cu avocaţi, jurnalişti, psihiatri precum şi generali activi şi în retragere.
Cea mai proeminentă figură, Kori Cioca, o femeie veteran a Pazei de coastă, se luptă în continuare pentru a-şi cere drepturile şi acoperi cheltuielile medicale rezultate în urma violului prin care a trecut. Kirby Dick a mai fost nominalizat la Oscar pentru documentar în 2005, cu Twist of Faith, şi are o participare foarte activă la Festivalul de Film Sundance.


6.A German Life (2016), regia Christian Krönes

Documentarul ne-o prezintă pe Brunhilde Pomsel, secretara, stenografa și dactilografa celebrului Ministru al Propagandei din epoca nazistă Joseph Goebbels, a cărei poveste îi va inspira cu siguranță pe spectatori să își pună întrebări esențiale despre moralitate și umanitate.


7.The Seven dwarfs of Auschwitz (2013), regia Ursula Macfarlane 

Documentarul face cunoscut cazul a șapte frați pitici din Maramureș, cântăreți și interpreți, care ajung în timpul ocupației naziste cobai pentru experimentele doctorului Mengele. În mod miraculos, statura lor a fost și motivul pentru care scapă cu viață.


8.The Look Of Silence (2014), regia Joshua Oppenheimer

Documentarul tratează masacrele din Indonezia anilor '65-'66, când peste 500.000 de oameni au fost uciși cu brutalitate în cadrul unei epurări anticomuniste.


9.Shadow World (2016), regia Johan Grimonprez

Documentarul dezvăluie adevăratele costuri ale războiului perpetuu în care ne aflăm și felul în care comerțul cu arme la nivel înalt alimentează acest război.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod