10 ţări care produc cele mai bune filme. Un clasament realizat după numărul de statuete Oscar

Anual, aproximativ 89 de ţări trimit către Academia Americană de Film o producţie care să le reprezinte la Premiile Oscar, în lupta pentru mult-râvnitul trofeu Oscar pentru film străin.
Din cele 70 de premii înmânate de Academie de-a lungul timpului, în cadrul categoriei Film străin, adică producţii care se joacă în altă limbă decât engleza, 57 au mers la filme europene, şapte la filme asiatice, trei către producţii din Africa şi trei către ţări sud-americane. Italia a luat trofeul de cele mai multe ori, şi anume de 14 dăţi, urmând Franţa care a câştigat de zece ori. Pe locul trei se află Spania şi Japonia, cu câte patru statuete Oscar fiecare, scrie publicaţia The Cinemaholic.

Iată un top al ţărilor, alcătuit de site-ul mai sus menţionat.


10. Danemarca

 
E ţara care ni i-a dat pe regizorii Carl Th. Dreyer, Benjamin Christensen, Erik Balling, Gabriel Axel (câştigător de Oscar pentru Babette’s Feast în 1987), Bille August (câştigător de Oscar, Palme d’Or, Golden Globe pentru Pelle the Conqueror, în 1988), Lars Von Trier, care a creat mişcarea Dogma şi mai tinerii Susanne Bier plus Nicolas Winding Refn.

9. Spania

 
Luis Buñuel a fost primul care a obţinut recunoaştere mondialî, urmat - în anii 1980 - de Pedro Almodóvar, activ şi în 2017. Segundo de Chomón, Florián Rey, Luis García Berlanga, Juan Antonio Bardem, Carlos Saura, Julio Médem şi Alejandro Amenábar sunt alţi regizori ale căror filme trebuie urmărite.

8. India

 
Este ţara cu cel mai mare număr de filme produse anual. E vorba de mai mult de 2000 de filme produse anual, turnate în 20 de limbi şi dialecte diferite.
Filmele indiene au preponderent un format care le distinge de restul filmelor lumii, cu momente muzicale şi coregrafice inserate în poveste. Satyajit Ray este unul din cei mai influenţi producători indieni.
21 Octombrie 2017
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Enache pe 27 Oct 2017, 23:37
    Clasamente filme

    Surprinzator din acest clasament lipseste Rusia.In privinta S.U.A.sapte fime din zece sunt niste porcarii.

    1
    0

  • alex pe 21 Oct 2017, 11:39
    coreea de sud

    din top lipseste coreea de sud as putea enumera cateva filme care bate tot topul din tarile respective A Moment to Remember 2004 my way 2011 Tae Guk 2004 Akmareul boatda (2010) memories of muerder 2003 ...

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod