"Zilele Culturii Armane" - editie aniversara

Comunitatea Armana din Romania va sarbatori in perioasa 29 - 31 august cea de a V-a editie a evenimentului "Zilele Culturii Armane"...
Comunitatea Armana din Romania va sarbatori in perioasa 29 - 31 august cea de a V-a editie a evenimentului "Zilele Culturii Armane", eveniment ce are ca scop principal reliefarea si diseminarea valorilor culturii armane, de la muzica si dansuri traditionale, pana la teatru, literatura si arta plastica.

Ca in fiecare an, manifestarea va avea loc in Dobrogea, regiune in care se afla concentrata cea mai numeroasa populatie de origine armana. Pe parcursul a 3 zile, Constanta va gazdui in principalele sale centre culturale (Biblioteca Judeteana, Muzeul de Arta, Teatrul Fantasio, Teatru Oleg Danovski) o serie de evenimente ale culturii armanesti: piese de teatru, expozitii de arta plastica, seminarii si dezbateri pe diverse teme.

Editia din acest an va fi una speciala, deoarece se va acorda o atentie deosebita teatrului.
Vor avea loc mai multe spectacole teatrale interpretate atat de actori consacrati, cat si de actori amatori tineri (elevi, studenti sau absolventi).

"Zilele Culturii Armane" se vor incheia cu o petrecere campeneasca organizata in comuna Stejaru (Eschibaba) - judetul Tulcea - comuna locuita predominant de persoane de origine armana. Ca in fiecare an, la Corlu Mari di Eschibaba (Hora Mare din Eschibaba), toti cei prezenti vor forma corul specific armanilor - un cerc deschis de dimensiuni impresionante.

Evenimentul se va bucura de prezenta unor invitati de seama - personalitati culturale, jurnalisti, reprezentanti ai autoritatilor, reprezentanti din domeniul ONG - precum si de prezenta a numerosi armani din Romania si din alte tari in care acestia traiesc in comunitati compacte.

"Zilele Culturii Armane" - editie aniversara
29 - 31 august, Constanta
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod