Week-end în Vamă, la Sighișoara sau cu Delta la București

Dacă nu v-ați decis încă ce faceți în week-end-ul ăsta care se anunță fierbinte, iată câteva sugestii: concert Marius Mihalache în Vama Veche, Festivalul de film românesc în Sighișoara

Dacă nu v-ați decis încă ce faceți în week-end-ul ăsta care se anunță fierbinte, iată câteva sugestii: concert Marius Mihalache în Vama Veche, Festivalul de film românesc în Sighișoara sau sport și gastronomie dobrogeană în București.

***

Marius Mihalache la "Papa la Șoni"

Astăzi, de la ora 22.00, la Papa La Șoni în Vama Veche are loc o avanpremieră a festivalului international Freedom Jazz. Marius Mihalache va susține un concert extraordinar cu piese din proiectul „I like Romania”.

Marius Mihalache este unul dintre cei mai apreciati artiști din România, cu o carieră națională și internațională de peste 15 ani. El jonglează cu ușurință cu muzica lautărească, jazz, muzică de film sau muzică clasică.

Band: Marius Mihalache, Irina Sârbu, Dragoș Mihu și Nicu Baran. Prețul unui bilet este de 25 de ron. Dacă aveți noroc puteți câștiga la tombolă o ladă cu bere Ciuc sau o sticlă de Jidvei

***

Sighișoara film festival

Tot de vineri până duminică, 1 iulie, la Sighișoara se derulează al patrulea Festival de Film.

Sunt așteptați amatorii de filme românesti la un nou maraton al peliculelor autohtone care, pentru câteva zile, vor transforma Piata Centrală din Sighișoara în cetatea celor mai premiate creații regizorale și actoricești. Vor fi minunate povești în imagini spuse de filme de lung metraj, scurt mertaje și documentare, alături de întâlniri cu producători și masteranzii Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”.

Sighisoara Film Festival îi așteaptă pe iubitorii de cinema să vizioneze producțiile: Din dragoste cu cele mai bune intenții (premiul pentru cea mai bună regie – Adrian Sitaru și cel mai bun actor la Festivalul Locarno, Elveția), Crulic, drumul spre dincolo (Marele premiu și Trofeul Uniunii Cineaștilor în 2011) a regizoarei Anca Damian; Apele tac al Ancăi Miruna Lăzărescu (Premiul Gopo pentru scurt metraj și Premiul pentru tânăra speranta); Periferic – creația lui Bogdan Apetri care a câștigat premii Gopo și premii importante la Vilnius; Toata lumea din famlia noastră in regia lui Radu Jude;  Ursul – Best Pitch Award la Cottbus, Germania, în regia lui Dan Chișu; Loverboy – Cel mai bun regizor (Cătălin Mitulescu) și cea mai bună actriță (Ada Condeescu) la European Film Awards; Visul lui Adalbert în regia lui Gabriel Achim și pelicula lui Cristi Iftimie 15 iulie.

În acest an, secțiunea specială in memoriam va fi închinată lui Liviu Ciulei și George Constantin, evenimentul urmând să se desfășoare în prezența familiilor. Intrarea este liberă.

***

Via Sport - de ce se oprește circulația pe Kiseleff

Că e zi sau noapte, în fiecare weekend, începând de mâine, 29 iunie, și până pe 26 august, toți bucureștenii sunt invitați să facă mișcare și să se distreze pe Bulevardul Kiseleff.

Via Sport vă așteaptă, indiferent de vârstă, cu zece km patrați de terenuri de baschet, tenis de masă, tenis de picior, badminton și fusbal. Vor exista și locuri destinate bicicletelor.

Începând de azi, Via Sport, vă așteaptă în fiecare weekend, de vineri seara, de la ora 22.00 și până duminică după-amiaza, la ora 13.00 (program non-stop). Intrarea este liberă.

***

Savoarea Deltei în mijlocul Bucureștiului

Festivalului gastronomic și eco-cultural „D'ale Gurii Dunării” începe azi, 29 iunie, la Muzeul Țăranului Român, și se închide duminică, 1 iulie. Aici puteți gusta cele mai alese feluri ale Deltei, pregătite cu spor de bucătari pricepuți din Deltă. Pe ritmuri de muzici și dansuri alese, veți învăța să împletiți obiecte artizanale.

Programul e următorul:

Vineri, 29 iunie - Intrarea e liberă

19:40- 20:00- Ansamblul KATIUSHA - Mahmudia

20:10- 20:30- Ansamblul JURAVELI - Jurilovca

20:40- 21:00- Ansamblul de la Peceneaga

21:00- 22:00- Romano ButiQ

Dupa deschiderea evenimentului, va avea loc o demonstrație de preparare a borșului de pește.

Sâmbătă, 30 iunie – intrare 10 lei

9:30- 14:00- Desfășurarea concursului de gătit între 9 echipe de bucătari din Deltă

12:00-12:30- Ansamblul Mahmudia

12:30- 13:00- Ansamblul Mila 23

13:00- 13:30- Ansamblul Jurilovca

13:30- 14:00- Ansamblul Comunității Evreiești

14:00- 15:00- Jurizarea concursului gastronomic

15:00- 16:00- Workshop Atelierul de țesături de la Brăila

16: 00-17:00- Festivitatea de premiere - concurs

17:00- 17:30- Ansamblul de la Peceneaga

17:30- 18:00- Workshop Atelierul de împletituri de la Mahmudia

18:00- 18:30- Ansamblul de la Jurilovca

18:30- 19:00- Ansamblul Mahmudia

19:00- 19:30- Concert fusion Dj Vasile& Mila 23

19:30- 20:00- Concert fusion Norzeatic & Ansamblu de la Peceneaga

20:00- 20:30- Ansamblul de la Peceneaga

Copiii au intrare liberă

Mai multe de și despre mine, pe Dollo zice bine

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod