Vara se încheie cu Promenada Operei

Ultima promenadă a verii 2012 are loc sâmbăta asta, 1 septembrie, în fața Operei Naționale din București, unde vor putea fi ascultate arii celebre din opere așijderea, în aerul plăcut al

Ultima promenadă a verii 2012 are loc sâmbăta asta, 1 septembrie, în fața Operei Naționale din București, unde vor putea fi ascultate arii celebre din opere așijderea, în aerul plăcut al unei seri de final de vară și început de toamnă. Dacă ați revenit în oraș după vacanță, nu ratați Promenada Operei, un eveniment aflat deja la a patra manifestare.

Opera Națională București oferă, începând cu orele 21.00, un concert extraordinar în aer liber. Evenimentul se va desfasura pe esplanada din fața Operei, spre bulevardul M.

Kogălniceanu, iar intrarea va fi liberă. Publicul se va putea bucura de fragmente celebre din opere, interpretate de orchestra, corul și soliștii Operei Naționale, care vor evolua sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Promenada va fi prezentată de doi artiști ai teatrului: tenorul Vlad Miriță, care a reprezentat în 2008 România la Eurovision, și prim-balerina Monica Petrică.

Ediția din acest an are și câteva surprize pentru public: două ecrane de proiecție sunt deja amplasate în fața Operei, pe care trecătorii pot urmări filme de prezentare a Promenadei și a proiectului studiOpera, filme care rulează în fiecare seară până sâmbătă.

Vor mai fi și două zone de fotografiere pentru public, ca o invitație la joacă în lumea operei, imagini ce vor fi afișate pe contul de Facebook al Operei Naționale dupa eveniment, pentru a putea fi descărcate de spectatori. Și nu în ultimul rând vor fi chestionare care urmăresc opinia publicului față de activitățile curente ale Operei, completarea acestora fiind răsplătită la final de organizatori prin mici cadouri-supriză oferite de sponsorii evenimentului.

Ediția din acest an a Promenadei Operei se desfășoară în cadrul proiectului european studiOpera, realizat de Opera Națională București prin Studioul Experimental de Operă și Balet „Ludovic Spiess”, în parteneriat cu Accademia Teatro alla Scala si SVASTA ICG România.

Printre artiștii care vor încânta publicul la Promenadă sunt baritonii Ionuț Pascu, Iordache Basalic și soprana Adriana Dumitriu.

Mai multe de și despre mine, pe Dollo zice bine

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod