Teatru, opereta si concert, in zi de miercuri

Mijlocul saptamanii... Exact cuvintele pe care vrei sa le auzi - inseamna ca mai e putin pana la week-end, cand distractia va fi din plin, cu siguranta. Insa nimic nu te opreste sa profiti de timpul liber pe care il ai la dispozitie in zilele ramase pana la finalul saptamanii. Iar pentru data de 6 mai, ai numeroase optiuni: piesa de teatru "Mansarda la Paris", pusa in scena la Teatrul de Comedie, o alta piesa de teatru, la Odeon, unde vei descoperi cine sunt "Sefele", spectacolul "Voievodul tiganilor", la Teatrul de Opereta Ion Dacian, si un concert spectaculos al trupei indie Amber Smith. Ai de unde alege, nu-i asa?...
Mijlocul saptamanii... Exact cuvintele pe care vrei sa le auzi - inseamna ca mai e putin pana la week-end, cand distractia va fi din plin, cu siguranta. Insa nimic nu te opreste sa profiti de timpul liber pe care il ai la dispozitie in zilele ramase pana la finalul saptamanii.

Iar pentru data de 6 mai, ai numeroase optiuni: piesa de teatru "Mansarda la Paris", pusa in scena la Teatrul de Comedie, o alta piesa de teatru, la Odeon, unde vei descoperi cine sunt "Sefele", spectacolul "Voievodul tiganilor", la Teatrul de Opereta Ion Dacian, si un concert spectaculos al trupei indie Amber Smith.
Ai de unde alege, nu-i asa?...

La ora 18.00, la Teatrul de Comedie se joaca piesa "Mansarda la Paris" de Matei Visniec, in regia lui Radu Afrim. Piesa este prezentata in cadrul celei de-a VII-a editii a Festivalului Comediei Romanesti (festCO 2009), care are loc in perioada 6-13 mai.

Spectacolul este in limba franceza si supratitrat in limba romana. A obtinut Premiul Presei ("Coup de coeur de la presse Avignon et Grand Avignon") la Festivalul Avignon "le OFF" 2008, iar la Festivalul Dramaturgiei Romanesti 2008, ce a avut loc la Timisoara, Radu Afrim a primit premiul pentru cel mai bun regizor, iar Valery Plancke – premiul pentru cea mai buna interpretare.

Piesa de teatru "Mansarda la Paris", de Matei Visniec
Centre Culturel Kulturfabrik, Luxemburg
Regia: Radu Afrim
Video: Mihai Pacurar si Mihai Sibianu
Lumini: Karim Saoudi
Cu: Constantin Cojocaru, Marja Leena Junker, Andrei Elek, Valery Plancke, Marie-Lune, Elena Popa, Luc Schiltz
Locatie: Teatrul de Comedie (Str.
Sf. Dumitru nr. 2), Sala Mare
Data: miercuri, 6 mai 2009
Ora: 18.00
Durata spectacolului: 1h 40'
Pret bilete: 21,20 lei

La Teatrul Odeon, incepand cu ora 19.00, se pune in scena piesa "Sefele" de Werner Schwab, regizata de Sorin Militaru. Din distributie fac parte: Dorina Lazar, Coca Bloos si Emilia Dobrin.

Spectacolul a fost recompensat cu urmatoarele premii:

  • Dorina Lazar - Premiul pentru cea mai buna actrita acordat de Ministerul Culturii si Cultelor, 2003
  • Coca Bloos - Premiul de interpretare feminina la Festivalul National de Comedie, Galati, 2005
  • Emilia Dobrin - Premiul special la Festivalul National de Comedie, Galati, 2005
  • Premiul Juriului de Critica, Festivalul VedeTeatru, Buzau, 2007


"Sorin Militaru a stiut sa formeze echipa perfecta de actrite pentru a da o pregnanta nuanta de comedie neagra.

Si daca mai punem la socoteala muzica Adei Milea si scenografia Alinei Herescu, avem un spectacol de cea mai buna calitate." - Gabriel Hurezean - "National"

Piesa de teatru "Sefele" de Werner Schwab

Traducerea: Dan Stoica
Regia: Sorin Militaru
Scenografia: Alina Herescu
Muzica: Ada Milea
Cu: Dorina Lazar, Coca Bloos, Emilia Dobrin
Locatie: Teatrul Odeon (Calea Victoriei nr. 40-42)
Data: miercuri, 6 mai 2009
Ora: 19.00
Durata spectacolului: 1h 10' (fara pauza)
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod