Spectacol de dans "Remix: You come..."

Vineri, 23 mai, la ora 20.00, esti invitata la Centrul National al Dansului unde va avea loc remixul spectacolului de dans "You come to see the show and you'll get an extra burger!".
Vineri, 23 mai, la ora 20.00, esti invitata la Centrul National al Dansului unde va avea loc remixul spectacolului de dans "You come to see the show and you'll get an extra burger!".

"You come to see the show and you'll get an extra burger!" este un anti-spectacol, dupa cum il numeste autorul sau. Este o lucrare in perpetua transformare, diferita de la o reprezentatie la alta, care lasa impresia unei repetitii care are loc in fata publicului.

Autorul creeaza un remix pemanent al continutului, amesteca fara retineri planuri temporale si sentimente de ultima ora, si incearca sa creeze un spatiu propice pentru intrebari si reflectii lansate prin vocea actritei Mihaela Sirbu.

Jucat in peste cinci limbi in festivaluri din Franta, Germania, Polonia, Austria, Olanda si Portugalia, "spectacolul" pune in centrul atentiei confesiunea publica a autorului sau, care se pozitioneaza critic fata de problemele pe care le are in societatea in care traieste si, mai cu seama, in domeniul in care activeaza. Autorul ridica semne de intrebare in legatura cu arta dansului, balansind permanent intre dans si ceea ce se afla in spatele acestuia.

Nu fara o nota de ironie, autorul se lasa purtat de subiectivismul sau extrem, incalca regulile si conventiile scenice si ii dezvaluie publicului amanunte despre culisele crearii spectacolului si despre evenimentele care i-au marcat formarea ca dansator.

Dupa reprezentatiile avute la Centre National de la Danse din Paris, criticul de dans Marie-Christine Vernay, scria in ziarul "Liberation" din 12 decembrie 2002: "Vii la spectacol si primesti un extra burger!" al rominului Mihai Mihalcea este un spectacol inteligent, emotionant si plin de umor".

  • Concept, text si coregrafie: Mihai Mihalcea & Solitude Project
  • Interpreti: Mihai Mihalcea & Mihaela Sirbu
  • Colaj muzical din: Eartha Kitt, Josef Haydn, Kurt Dahle, Jerome Soudan
  • Un spectacol produs de Solitude Project

Spectacol de dans "Remix / You come..."
Centrul National al Dansului
23 mai, ora 20.00, Sala Ronda
Reprezentatie in limba engleza, durata aproximativa: 35 minute
Spectacol invitat in cadrul "Amprenta" - Mihai Mihalcea
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Daniel pe 23 Mai 2008, 12:42
    OUIBADA teatru coregrafic

    Fundatia ART PRODUCTION prezinta, Duminica 1 IUNIE 2008, orele 19:00 la Teatrul de Comedie, spectacolul de teatru - dans 'OuiBaDa', un concept al prestigiosului coregraf GIGI CACIULEANU care a dus dansul la limita teatrului, iar teatrului i-a inserat expresivitatea dansului. Un stil conceput de Gigi Caciuleanu si pe care l-a dezvoltat în Franta ca director artistic al unuia din primele Centre Coregrafice Nationale Franceze, cel din Rennes. Gen de dans pe care continua sa-l cultive actualmente la Santiago în calitatea sa de coregraf al Baletului National Cilian dar si ca artist invitat în Brazilia, Romania, Uruguay, Italia, Israel, Japonia, etc. La baza spectacolului sta balada nationala Româneasca Mioritza , poem care ne transporta, aidoma unui proces alchimic, de la micimea unui petic de pamânt la comuniunea cu universul. De la lupta fratricida la nunta cosmica. Având ca punct de plecare prima imagine a baladei, „OuiBaDa” schiteazà timp de un spectacol un univers specific românesc. Cel al unei tari europene finalmente foarte putin cunoscute de catre marele public din Occident. Dar totusi o Românie a lui Ionescu, Brancusi, Tzara, Enescu, Eliade, Cioran etc. Muzica este un montaj de muzica pur româneasca de ieri si de azi, mergând de la folclor pâna la muzica cea ma tânàra si actuala. Idea spectacolului este de a ne duce de la Geografic catre Universal. De la specificul national la universalitate. 100% românesc, „OuiBaDa” nu il pune in scena numai pe român ci fiinta umana în general. „OuiBaDA” este mai mult decât un spectacol. Reprezinta o lume specifica lui Gigi unde absurdul se îmbina cu momentele de tandrete, duritatea cotidianului cu emotia poetica, umorul cu amorul… Scenografie: CORINA GRAMOSTEANU Vizual: ALEXANDRU DANIEL APOSTOL Producator: Fundatia Art Production Spectacol realizat cu sprijinul Teatrului de Comedie Dansatori: Cristina Babalac, Rasmina Luisa Calbajos, Doina Nicoleta Georgescu, Lari Cosmin Giorgescu, Catalina Ana Gubandru, Ana Pepine, Lelia Marcu, Paul Cimpoieru, Cristian Nanculescu, Arcadie Rusu, Casandra OanaStelea si Levente Szasz. Relatii si rezervari la casa de bilete a Teatrului de Comedie din Str. Sf. Dumitru nr. 2, sector 3, Bucuresti.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod