"Proces cu usile inchise"

TeaM - teatru si muzica in echipa - te invita marti, 14 octombrie, ora 19.00, la deschiderea stagiunii 2008-2009 cu spectacolul "Proces cu usile inchise".
TeaM - teatru  si muzica in echipa - te invita marti, 14 octombrie, ora 19.00, la deschiderea stagiunii 2008-2009 cu spectacolul "Proces cu usile inchise".

"In ideea de a uni tineri artisti, proiectul cuprinde mai multe zone de interes, pe care isi doreste sa le si promoveze. Astfel, textul spectacolului e compus din creatiile tanarului poet Tiberiu Neacsu, poezii si poeme, unele publicate, iar altele vor fi prezentate in premiera. Un alt aspect important este prezenta in spectacol a muzicii live.

Spectacolul e realizat cu participare exclusiva a tinerilor artisti cu scopul de a-i promova si de a le da ocazia sa se exprime artistic in conformitate cu generatia lor.
Avand ca principal scop libertatea de expresie a tinerilor, si pentru o mai buna asimilare a lor in viata culturala, dar si pentru atragerea totodata a publicului tanar, care sa se identifice si sa capete apetit pentru evenimente culturale.

Spectacolul este creat exclusiv pentru acest spatiu, care are o arhitectura aparte si ofertanta conceptiei regizorale.

Poeziile reprezinta componenta dramatica a spectacolului. Nu e vorba de un recital de poezie, ci de un spectacol cu un scenariu poetic, bine inchegat, coerent, cu personaje de factura teatrala.
Se urmareste construirea unei lumi, din viziunea tinerei generatii. Totul este dus intr-o zona metaforica, absurda, caracteristica contemporaneitatii.

Spatiu descris este unul al judecatii si al purificarii, un spatiu de trecere dintr-o dimensiune in alta, cu personaje si problematici cat mai diverse.
Simbolistica folosita este foarte puternica vizual, prin aparitia unor repere recognoscibile, general valabile: judecata, purgatoriu, viata, moarte.
Fiecare om-personaj vine cu povestea si cu problematica lui, aduce pe scena intreaga sa lume, per ansamblu se creeaza atmosfera de ireal, de vis iluzoriu in care personajele traiesc impreuna si separat in acelasi timp.

        
Accentul cade pe absurdul vietii si a ceea ce urmeaza, pe imprevizibilul ce ne asteapta, o tema etern valabila, dar exprimata intr-un limbaj contemporan, care presupune si o interferenta a dansului, teatrului, muzicii si poeziei." Arcadie Rusu

Distributie:

Tiberiu Neacsu, Attila Bordas, Irina Sârbu, Simona Cuciurianu, Iulian Glita, Alin State, Andrei Bratu, Mihai Mericoffer, George Costea, Casandra Stelea,
Calbajos Rasmina, Bobeicu Galina

"Proces cu usile inchise"
Marti, 14 octombrie, ora 19.00
Filarmonica George Enescu, Sala mica
TeaM - teatru  si muzica in echipa
Proiect  de teatru, dans, muzica si poezie
Un spectacol de Arcadie Rusu
Scenariu bazat pe versurile poetului Tiberiu Neacsu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod