Poiana urbană, jazz la șosea și bune maniere

Ca în fiecare week-end, din iunie până în septembrie, Piața Universității se transformă într-o poiană urbană de artă și distracție. În spațiul de la statui se derulează și anul ăsta

Ca în fiecare week-end, din iunie până în septembrie, Piața Universității se transformă într-o poiană urbană de artă și distracție. În spațiul de la statui se derulează și anul ăsta proiectul inițiat de Arcub, cu filme și concerte gratis, pentru cine mai stă peste vară în București. Programul din acest week-end cuprinde un concert Mumford and sons, vineri de la 21.30, the Road to Red Rocks. Sâmbătă, de la 21.00, un concert Loungerie II, iar de la 22.00 reprezentatia live a celor de la East Roots. Detalii despre trupele amintite găsiți pe site-ul festivalului.

***

Tot în acest week-end, și tot la București, Muzeul Țăranului Român iese în stradă cu un concert de jazz gratuit.

Pe bulevardul Kiseleff, închis în fiecare week-end peste vară, pentru sport și alte distracții de sezon, vor cânta sâmbătă seară de la 20.00 Toma Dimitriu la pian și Liviu Negru la chitară.

***

În caz că vreți să învățați ceva vara asta, vă propun două cursuri interesante organizate săptămâna care vine de Fundația Calea Victoriei. Unul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani și vizează bunele maniere învățate prin teatru. Iar celălalt se adresează adulților care vor să afle ce comunică ei lumii prin gesturi, atunci când nu vorbesc.

La cursul de bune maniere pentru copii, ținut de actrița Marcela Andrei, puștii vor învăța:

- Cum facem cunoștință.

Exerciții de relaxare și socializare.

- Salutul. Cum facem prezentările. Cum și cât vorbim când ne facem un prieten nou. Exerciții de improvizație.

- Cum ne comportăm la masă /sau petrecere. Ce cadou alegem pentru un prieten, un părinte, o cunoștință. Cum și când oferim flori?

- Cum ne comportăm la școală. Cum vorbim cu un coleg sau cu un profesor. Cât de important este să fim punctuali?

- Cum ne comportăm în societate. Reguli de politețe pe stradă, la magazin, la cinema sau la teatru. În mijloacele de transport public.

- Cum ne comportăm în vizită.

Cum ne comportăm ca invitați. Cum ne descurcăm cu musafirii, poftiți sau nepoftiți. Conversația la telefon: cât, cum și până la ce oră.

La cursurile destinate adulților, actrița Ana Maria Naghy vă va preda câte ceva din „€žgramatica gesturilor”, adică un cod al posturilor pe care fiecare dintre noi le manifestă subconștient, fără să dea importanță mesajului pe care acestea îl transmit. Timp de patru întâlniri, cursanții își vor exersa gestualitatea, prin abordarea diverselor teme de discuție din sfera activităților zilnice.

Detalii despre program și înscrieri la aceste cursuri găsiți pe site-ul fundației.

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod