Petreceri pentru copii și shopping pentru mame

Week-end-ul acesta lung - cuplat cu ziua liberă de luni - merită savurat undeva în afara orașului. Dar dacă nu ați făcut niciun plan pentru el, aveți ce face și în oraș zilele astea. Fie

Week-end-ul acesta lung - cuplat cu ziua liberă de luni - merită savurat undeva în afara orașului. Dar dacă nu ați făcut niciun plan pentru el, aveți ce face și în oraș zilele astea. Fie că aveți copii, fie că vă mai considerați copii voi înșivă, orașul are oferte pentru fiecare. Iată câteva sugestii:

Green Hours International Jazz Fest se desfașoară între 1 și 4 iunie, cu proiectul „Spitalul amorului.ro”, pe muzica lui Anton Pann, în varianta lui Vlaicu Golcea și Marta Hristea feat. Raul Kusak și Daniel Ivașcu. Locul care va răsuna de jazz va fi, evident Green Hours.

***

Primăria Capitalei face cinste, ca de obicei, cu plimbări gratuite cu vaporașul  pe Lacul Herăstrău. Între 1 și 5 iunie. Începând de mâine, 1 iunie, de la ora 10.00, la Debarcaderul Central (intrarea Pavilion H) vor fi disponibile pentru bucureșteni navele Bucur, Băneasa, Otopeni, Dâmbovița și Aurora, cu o capacitate totală de 430 de locuri.

Pentru cei care doresc sa fie mai activi, se pot închiria bărci cu rame la prețul de 5 lei/oră sau hidrobiciclete cu 2 locuri, respectiv 15 lei/oră pentru hidrobiciclete cu 4 locuri. Programul la Debarcaderul Central este de la 10.00- 20.00 în fiecare zi, iar bărcile cu rame și hidrobicicletele se vor închiria zilnic în intervalul 10.00-19.00.

***

Astăzi, 1 iunie, va fi deschisă și expoziția acvaristică permanentă Aqua Expo–Aquarium Reef, situată în zona Expoflora din Parcul Herăstrău.

Accesul va fi gratuit azi pentru copii, iar pentru adulți biletul costă 27 lei. Începând cu 2 iunie tariful pentru copii este de 23 lei, iar pentru grupurile organizate tariful este de 20 lei/persoană. Programul zilnic al expoziției va fi de la ora 9.00-21.00. Aqua Expo va etala peste 300 de specii de pești, 100 de specii de corali și nevertebrate, peste 100 de specii de plante acvatice expuse în diverse ipostaze și relații ecologice.

***

Tot azi se derulează spectacolul ecvestru în cadrul Adăpostului de Cai Tei Toboc, din Șoseaua Petricani nr. 11A, Pepiniera Toboc. Evenimentul va cuprinde mai multe manifestări dedicate copiilor: demonstrația echipei de scrimă juniori, conduși de campioana olimpică și mondială la floretă, Roxana Bârlădeanu; demonstrație de dresaj cu cal în libertate; teatru ecvestru și demonstrație de sărituri peste obstacole; demonstrație de acrobație călare; demonstrație a Poliției Rutiere; plimbări cu calul sau trăsurica pentru copii; concert rock susținut de Lulu Cerveni și trupa Rock Incorporation.

***

Salonul Internațional de Carte Bookfest a început de miercuri, 30 mai și va ține până duminică, 3 iunie, în pavilioanele C1, C2, C3, C4, C5 din Complexul Expozițional Romexpo.

Țara invitată în acest an este Franța, care are standul în pavilionul C3, unde sunt găzduite evenimente organizate de Ambasada Franței și de Institutul Francez. Intrarea este liberă, după următorul program: 1 și 2 iunie, între 10:00 și 22:00, iar pe 3 iunie, între 10:00 și 20:00.

***

De 1 iunie, la The Light Cinema toți copiii care intră la film primesc cadouri din partea reprezentanților cinematografului. Obiecte promotionale din filmele preferate, DVD-uri, gentuțe, băuturi etc. Campania se adresează tuturor copiilor cu vârsta sub 18 ani. Se oferă câte un talon câștigător fiecărui copil care are bilet de film achiziționat contra cost.

Tot de Ziua copilului, Librăria Bastilia are un program dedicat puștilor: Librar pentru o zi, Odiseea muzicală, Campionat de jocuri logice, Cufărul cu povești și, firește, bomboane

***

Daca vizitați Muzeul Țăranului în acest week-end veți putea cumpăra obiecte lucrate din paie și pănușe  făcute de Angela Fazakas și chiar veți învăța să le faceți. Expoziția cu vânzare se numește „Dantela din paie”.

Angela Fazakas este originară din Satu Mare, dar locuiește de peste un deceniu în satul Bezid din Mureș, unde a descoperit meșteșugul împletirii paielor și a pănușelor.

Angela Fazakas participă de câțiva ani la târgurile Muzeului Țăranului cu obiecte decorative, care se pot folosi tot anul, în timpul sărbătorilor (Sfântul Nicolae, Crăciun, Paște), cu podoabe și mărțișoare, cu pălării de paie, coșuri pentru pâine, suporturi pentru șervețele și cu tot felul de alte obiecte mari și mici.

Intrarea este libera.

***

Pentru pasionatele de shopping week-end-ul aduce o veste minunată. Nu un mall, nu două, ci o expoziție întregă de bunuri de consum, la care participă expozanți din mai multe țări. TIBCO - Târgul Internațional de Bunuri de Consum București - 2012 e găzduit, ca în fiecare an, de Romexpo, până duminică 3 iunie. Târgul va găzdui evenimente conexe atractive pentru vizitatori, dar și workshop-uri și seminarii care vor trata teme de actualitate privind piața de consum.

***

Între 1 şi 4 iunie, Teatrul Masca organizează în Herăstrău cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Statui Vivante. La intrarea de la Charles de Gaulle, Aleea Cariatidelor, Fântâna Modura şi pe Aleea spre Expoflora vizitatorii se vor întâlni cu personaje spectaculoase, promit organizatorii. Surprizele pregătite de Teatrul Masca, momentele de circ mut în interpretarea trupei din Marea Britanie sau cele de circ cu foc, precum şi o mulţime de statui vivante vor anima de vineri până luni parcul.

Festivalul Internaţional de Statui Vivante este un eveniment unic în Europa Centrală şi de Est, prima ediţie fiind organizată anul trecut la iniţiativa Teatrului Masca.

La manifestare vor participa artişti din Italia, Olanda, Germania, Marea Britanie şi România. Intrarea la eveniment este liberă.

Mai multe de și despre mine, pe Dollo zice bine

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod