Filme de Cannes la București și băuturi mexicane

Actrița Jacqueline Bisset, care joacă rolul soției fostului șef al FMI Dominique Strauss-Kahn, în controversatul Welcome to New York, al lui Abel Ferrara, se va întâlni cu spectatorii din

welcome_to_new_york_ver2Actrița Jacqueline Bisset, care joacă rolul soției fostului șef al FMI Dominique Strauss-Kahn, în controversatul Welcome to New York, al lui Abel Ferrara, se va întâlni cu spectatorii din București după proiecția specială a filmului de vineri, de la 22.00, la Cinema Elvira Popescu. Astfel începe în forță Festivalul filmelor de Cannes la București, găzduit de Cinema Patria, Studio și Elvira Popescu.

Este al patrulea an când românii au ocazia să vadă la ei acasă filmele care au concurat sau au primit și premii în festivalul de la Cannes. Timp de aproape o săptămână, până joi, 30 octombrie, veți putea vedea la cele trei cinematografe filme de autor, care abordează teme actuale.

Programul complet poate fi consultat aici. Pentru elevi și studenți intrarea e liberă.

În încheiere sunteți așteptați cu câinii din dotare

Finalul festivalului este unul inedit, în acest an o seară la film deschisă deopotrivă oamenilor și câinilor lor, la mult-așteptatul White God / Orașul câinilor, câștigătorul secțiunii Un certain Regard și candidatul Ungariei la Oscar. Încasările din bilete vor fi donate proiectelor de adopție la distanță a câinilor fără stăpân.

Câinii și stăpânii lor vor fi vedetele serii în închiderea Les Films de Cannes à Bucarest, pe 30 octombrie, de la 20.00, la Cinema Patria, la premiera thriller-ului despre o „apocalipsă” a câinilor fără stăpân în Budapesta, White God/ Orașul câinilor. Spectatorii vor avea parte de un eveniment cu totul special: o seară inedită la care vor avea acces împreună cu câinii lor și vor fi fotografiați la panoul festivalului.

Dacă ratați ocaziile de săptămâna asta, vor mai fi și altele, mai ales că filmele franțuzești vor mai rămâne la București și în perioada 31 octombrie-9 noiembrie, în Festivalul de film francez organizat de Institutul Francez.

***

Săptămâna culturală a Mexicului

 

În aceeași perioadă, la Muzeul Țăranului Român are loc săptămâna culturală a Mexicului.

Intrarea este liberă, iar în cadrul manifestărilor veți avea ocazia să cunoașteți, prin cultură și băutură tradițională, regiunea Oaxaca:
Publicul român se va putea bucura de dansuri specifice comunităților indigene din celor opt regiuni ale statului Oaxaca, dar și din alte părți ale Mexicului, în interpretarea ansamblului folcloric „Yuhua" din Ocotlan de Morelos, condus de maestrul Gabriel Díaz Ramírez . Vor urma expoziții de grafică și recitaluri de muzică. Apoi, deloc de neglijat, povestea Mezcalului, băutură care provine din timpuri străvechi și beneficiază de o mare încărcătură spirituală în ceremoniile și ritualurile organizate de către populațiile din Oaxaca, va fi prezentată de la începutul procesului de elaborare până la faza finala - degustarea - de către scriitorul și expertul Ulises Torrentera Gómez.

Programul complet aici.

 

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod