Femeile deștepte (și măritate) beau mai mult

Femeile care au făcut o facultate sunt mai înclinate să bea alcool decât celelalte, relevă un studiu - cum altfel - făcut de cercetătorii britanici de la London School of Economics, care au

Femeile care au făcut o facultate sunt mai înclinate să bea alcool decât celelalte, relevă un studiu - cum altfel - făcut de cercetătorii britanici de la London School of Economics, care au observat obiceiurile femeilor și bărbaților născuți în aceeași săptămână, în Marea Britanie, în anul 1970.

Doamnele cu diplomă universitară sunt de două ori mai înclinate să bea zilnic, decât cele cu studii medii, și acceptă mai ușor că ar putea avea o problemă cu alcoolul. Studiul arată că aceeași corelație între nivelul studiilor și înclinația bahică se manifestă și la bărbați, dar e mai pronunțată la femei, totuși.

Înclinația spre consum de alcool zilnic se poate depista încă din rezultatele școlare ale fetelor, la vârste fragede - avansează teoria cercetătorii respectivi, citați de ziarul The Telegraph.

De exemplu dacă au avut note medii și mari în școală fetele vor bea zilnic când devin adulte.

Cele două autoare ale studiului - Francesca Borgonovi și Maria Huerta - spun și care ar fi explicațiile:

- femeile de carieră au copii mai târziu

- ele au o viață socială mai activă

- trăiesc într-un mediu dominat de bărbați cu o „cultură a băutului”

- ca fete au crescut în clasa medie, unde e posibil să fi văzut că și părinții lor beau de regulă

Pe de altă parte, un studiu și mai nou, publicat astă vară de Asociația Sociologilor Americani, arată că problemele cu băutura la femei se amplifică și după căsătorie, lucru care nu-i afectează în aceeași măsură și pe bărbați.

Studiul a fost făcut la Universitatea din Cincinnati pe 5000 de persoane și a relevat faptul că femeile măritate tind să bea mai mult decât femeile singure, pe când la bărbați e tocmai invers.

Bărbații căsătoriți chipurile ar fi mai fericiți decât cei singuri, și văd în soțiile lor o sursă de reducere a tensiunilor, de aceea încep să bea mai puțin. Și lasă toată treaba pe umerii fragili ai femeilor ;) Divorțul, pe de altă, parte, rezolvă acest dezechilibru, bărbații încep să bea mai mult după despărțire, iar femeile mai puțin.

Avem, așadar, o veste bună pentru producătorii de alcool, pentru că și-ar putea îndrepta bugetele de marketing spre promovarea băuturilor scumpe, pentru femeile de carieră cu venituri peste medie.

Pe de altă parte, părinții de fete ar trebui să nu le mai chinuie de mici să învețe bine, pentru că băutura în exces, totuși, duce la boli grave, precum ciroza, cancerul sau boli cardiovasculare.

Altă veste bună ar fi că pentru rezolvarea problemelor cu alcoolul e nevoie de voință și un avocat de divorțuri.

Dar, un pahar cu vin pe zi, spun și medicii, n-a făcut rău la nimeni, ba dimpotrivă :)

Mai multe de și despre mine, pe Dollo zice bine

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod