Cum se naște dragostea dintre părinte și copil

Fundația Romanian Angel Appeal (RAA) împreună cu Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei invită părinții interesați să cunoască mai bine mecanismele legăturilor afective cu copiii
Fundația Romanian Angel Appeal (RAA) împreună cu Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei invită părinții interesați să cunoască mai bine mecanismele legăturilor afective cu copiii lor la un seminar ținut de psihologul psihoterapeut Diana Vasile.

Dragostea - prin ochi de copil şi părinte este un seminar interactiv adresat publicului larg. Cum se vede, cum se simte şi cum se trăieşte sentimentul de dragoste din cele două perspective puteți afla în cadrul acestei întâlniri care deschide mintea pentru a avea acces mai uşor la suflet.  Vei putea afla despre cum descoperă copiii emoţiile şi despre cum le decodifică pe rând în relaţie cu mama, cu tatăl, dar şi din interacţiunea părinţilor între ei.

Vei putea înţelege că semnificaţia pe care o atribuie copiii întâmplărilor din viaţa lor este sursa durerii emoţionale de mai târziu şi nu întâmplarea în sine.

Vei reţine că atunci când e mic, poate copilul apreciază mulţimea şi marca jucăriilor primite, dar cu siguranţă mai târziu va conta doar felul în care i-ai vorbit şi ţi-ai manifestat dragostea pentru el. Aşadar, dacă eşti părinte sau te pregăteşti să devii, aceasta întâlnire îţi va aduce informaţii utile şi clarificări despre cum devine fiecare adult rezultatul propriei sale copilării. Din această perspectivă, este foarte important să înţelegi cum îl va ajuta pe micuţul tău prezenţa şi manifestarea afecţiunii tale, siguranţa relaţiei voastre şi asumarea rolului de părinte cu responsabilităţi, dar şi cu limite.  Îi vei face un mare dar copilului tău dacă îţi vei permite trăirea şi exprimarea iubirii în relaţiile voastre familiale.
Dacă îţi doreşti ca cel pe care îl creşti să devină un adult echilibrat şi matur emoţional, vino cu încredere la acest eveniment dedicat relaţiilor sănătoase şi durabile. Seminarul este primul dintr-o serie de evenimente de care se poate bucura orice persoană interesată de dezvoltare personală şi de relaţii armonioase cu cei dragi.

Diana Vasile este psiholog, psihoterapeut și conferenţiar universitar la Universitatea Hyperion şi la Universitatea din Bucureşti şi preşedinta Institutului pentru Studiu şi Tratamentul Traumei. Ea predă cursuri despre psihologia cuplului şi familiei din anul 2000 şi este psihoterapeut cu o vastă experienţă practică şi recunoscută pentru eficienţa intervenţiilor sale.

De asemenea, este formator a multor generaţii de specialişti şi autoarea unor cărţi de specialitate foarte apreciate în mediul academic, dintre care cele mai importante sunt “Introducere în psihologia familiei şi psihosexologie” şi “Traumele familiale şi resursele compensatorii”.

Seminarul are loc pe 16 decembrie 2013, între orele 18 şi 20.30 și taxa de participare este de 80 ron . Dar pentru a prinde un loc trebuie să vă înscrieți înainte prin email la iulia.sirbu@raa.ro.

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod