Ce pierdem odată cu epilarea pubiană

Răspunsul scurt și la care nu s-ar aștepta mulți ar fi: păduchii lați. O analiză serioasă publicată ieri de agenția Bloomberg spune că medicii pun dispariția insectei, cu care au trăit

Răspunsul scurt și la care nu s-ar aștepta mulți ar fi: păduchii lați. O analiză serioasă publicată ieri de agenția Bloomberg spune că medicii pun dispariția insectei, cu care au trăit probabil și bunicele noastre, pe seama unei mode inventate în anii 90 de niște brazilience care aveau un salon de cosmetică la New York. Apoi depilarea pubiană a cunoscut gloria și globalizarea datorită celebrului serial Sex and the city.

Azi păduchii respectivi sunt o specie pe cale de dispariție, după cum se tem specialiștii, iar explicația rezidă în faptul că, bieții de ei nu mai au în ce să se adăpostească, de vreme ce moda le impune femeilor epilarea în totalitate sau aproape, a părului din zona intimă.

Vorbim de o industrie care valorează, la nivel global, aproape 5 miliarde de dolari - produse de epilare, saloane de cosmetică - iar la banii ăștia e normal ca industria să seteze moda. Așa că o simplă chestionare a cunoscuților vă va arăta că omul modern nici nu mai concepe să-și poarte podoaba pubiană așa cum i-a lăsat-o natura. Internetul abundă în „modele de coafură pubiană”, dar realitatea e că celor mai multe dintre femei li se pare că fără păr deloc sunt mai curate.

Un alt articol, de data asta dintr-o revistă medicală americană, spune însă că moda anilor 90, setată de braziliencele din New York, n-ar fi tocmai sănătoasă pentru că fără părul acela organismul nostru pierde o „perdea” importantă pusă de natură în calea diverselor infecții care astfel își găsesc mai ușor calea pe acolo.

Datele arată că unul din șapte bărbați americani cu vârsta cuprinsă în 25 și 34 de ani își epilează cu ceară tot părul de pe corp. Asta îi expune nu numai la boli cu transmitere sexuală, ci și de altă natură, iar medicii avertizează că o procedură nesterilă de îndepărtare a părului poate să ducă la îmbolnăviri nedorite. Aceleași avertismente sunt valabile și pentru femei, unde procentul de epilare este mai mare.

Prin urmare, doamnelor, dacă de soarta păduchilor nu vă pasă - și e normal să fie așa - reflectați măcar la celelalte riscuri pe care le implică epilarea inghinală. Dacă v-ați obișnuit cu chelia acolo jos, aveți grijă la igiena procedurii, măcar :)

Mai multe de și despre mine, pe Dollo zice bine

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod