Bijuterii pentru mame, ateliere pentru copii

dollores-benezic
dollores-benezic
Week-end-ul ăsta aveți la dispoziție mai multe moduri de a petrece timpul liber pe categorii de vârste. Doamnele au un târg de bijuterii și unul de meșteșuguri și tradiții populare

Week-end-ul ăsta aveți la dispoziție mai multe moduri de a petrece timpul liber pe categorii de vârste. Doamnele au un târg de bijuterii și unul de meșteșuguri și tradiții populare armenești, iar copiii au o întâlnire cu o carte minunată și mai multe ateliere de creație la care-și pot consuma energia în mod util.

Oscar și Tanti Roz la Fanbook

FanbookDuminică 24 mai, ora 11, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, are loc a zecea întâlnire a clubului de lectura Fanbook, organizat lunar de Asociația CSR Mindset. De data asta copiii se vor întâlni cu actorii Oana Pellea și Marius Manole și vor dezbate cartea „Oscar si Tanti Roz”, povestea despre copilărie și lupta curajoasă cu o boală necruțătoare scrisă de Eric – Emmanuel Schmitt. Sunt așteptați la eveniment toți copiii între 12 și 14 ani, dar și adulți iubitori de carte.

Intrarea este liberă.

De la ora 11:00, copiii vor explora lumea cărții într­-o oră de activități, urmând ca de la ora 12:00 discuția să continue cu Oana Pellea și Marius Manole, cei doi actori care joacă în emoționanta adaptare de la Teatrul Bulandra.

Următoarele întâlniri desfășurate de Fanbook vor avea loc sâmbătă, 6 iunie, și duminică, 14 iunie, de la ora 11:00, în Librăria Humanitas de la Cișmigiu. Proiectul cuprinde și o componentă importantă de responsabilitate. Fiecare copil înscris la Fanbook a contribuit cu o donație de minimum 100 lei, bani destinați cărților. Din donațiile strânse în urma primului modul Fanbook s-au cumpărat peste 200 de cărți pentru copiii internați în cadrul secției de Oncopediatrie a Institutului Clinic Fundeni de Ziua Internațională a Fericirii și la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”, de Ziua Internatională a Cărții.

Copiii își pictează propriile tricouri

Tot în week-end, copiii de 6-13 ani pot merge la atelierele de design și pictură „Design by me”. Fiecare copil va picta un tricou de bumbac și o sacoșă de pânză, după propriul design.
Se vor folosi culori speciale pentru materiale textile. Atelierele se adresează copiilor de de 6-13 ani și au loc sâmbătă, 23 mai, de la ora 11.30 şi duminică, 24 mai, de la ora 10.00. Totul se petrece la Studio Creativ, în Bdul Ferdinand, nr.

5A, etaj 1 (zona Rond Izvorul Rece/Pache Protopopescu, în dreptul Bisericii Grecești). Durata unui atelier este de două ore.

Istoria și viitorul bijuteriei

bijuterieFemeile pasionate de bijuterii - știu că asta sună a tautologie - sunt așteptate la cea de-a treia ediție a evenimentului Project A – Instalație și Expoziție de Bijuterie Contemporană – „O călătorie prin istoria și viitorul bijuteriei”. La Galeria Galateca – str. C.A. Rosetti nr. 2-4, București, începând de vineri 22 mai, ora 18:00, până duminică, 24 mai, la ora 20.00 puteți admira bijuterii executate de peste 40 de designeri, din diferite perioade istorice și zone.
Evenimentul este organizat de Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană în colaborare cu Galeria Galateca și parte din Romanian Design Week 2015.

 

 

Sărmăluțe armenești la MȚR

targCeva mai aplicat și chiar de degustat se petrece la Târgul cu meșteșugari și produse tradiționale, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român. Ediția din week-end are ca invitați speciali, reprezentanți ai comunității armene din România, care vin să expună în cadrul bazarului armenesc, obiecte reprezentative: vestimentație stilizată armenească, bijuterii cu motive și simboluri armenești sau diverse produse din sare extrasă din salina Turda: de la săpunuri din sare până la lămpi colorate realizate din bulgări de sare.

Aceiași meșteri vor organiza și Atelierul de caligrafie armeană pentru copii și tineri.

Gusturi și gustări armenești vor fi disponibile: sărmăluțe în foi de viță și varză crudă, oaie cu ierburi la ceaun, tocăniță din pulpe de pui cu mămăliguță, piept de pui aromat cu ierburi și înăbușit cu legume, vinete cu roșii trase la tigaie, lipie și limonadă cu mentă și gheață. Intrarea la târg este liberă, programul: 22 – 24 mai 2015, orele 10-18.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod