Belgia legalizează eutanasia copiilor bolnavi. Ai fi de acord?

Belgia a stârnit o dezbatere aproape planetară în aceste zile, cu proiectul de lege propus de Partidul Socialist, care dorește extinderea legalizării eutanasiei și pentru copii cu vârste mai
Belgia a stârnit o dezbatere aproape planetară în aceste zile, cu proiectul de lege propus de Partidul Socialist, care dorește extinderea legalizării eutanasiei și pentru copii cu vârste mai mici de 12 ani, și care suferă de boli incurabile.
În Belgia a fost legalizată eutanasia pentru adulți (vârsta de peste 18 ani) încă din 2002, iar de atunci numărul cazurilor a crescut an de an cu rate spectaculoase, după cum relatează Associated Press, citată de Washington Post.
Și alte țări din Europa (Elveția, Luxemburg) sau America (Oregon) permit eutanasia sau sinuciderea asistată în diferite cazuri, dar nimeni până acum nu a făcut-o pentru copii.
Olanda permite în prezent eutanasia numai în anumite condiții pentru copiii de peste 12 ani, cu acordul părinților.
Totuși, dezbaterea implică evident și părerile contra, ale bisericii în mod special, dar nu numai. Există voci care consideră că dacă copilul nu este apt să se căsătorească, de exemplu, nu ar trebui creditat cu discernământ nici în cazul propriei morți.
Alții spun că, dimpotrivă, de vreme ce legislația deja le oferă adulților dreptul de decizie asupra momentului în care să-și termine viața, ar trebui ca același drept să i se acorde și copilului.
Unii doctori spun că aceste eutanasii se practică deja, dar ilegal, atunci când suferințele copiilor devin prea mari pentru a mai putea fi suportate, atât de ei cât și de familie. Legalizarea situației ar fi doar o aducere la lumină a acestor practici, de vreme ce medicina e incapabilă să vindece acele boli.
Deocamdată legea urmează să fie dezbătută și în parlament, însă opozanții s-au declarat deja dispuși să ceară părerea Curții Europene a Drepturilor Omului.
Voi ați fi de acord cu o astfel de procedură, dacă ați avea un copil care suferă de o boală incurabilă?
dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod