Babylon week-end

Week-end-ul acesta, poate ultimul cu soare din toamna-vara asta indiană, aveți ocazia să petreceți fie în aer liber, fie în sălile de cinema. O întrunire hippie în Parcul Circului vă pune

Week-end-ul acesta, poate ultimul cu soare din toamna-vara asta indiană, aveți ocazia să petreceți fie în aer liber, fie în sălile de cinema. O întrunire hippie în Parcul Circului vă pune vocea la încercare, iar la Cinema Studio, Institutul Francez sau Cinematecă se derulează filme de Cannes.

Unite in Babylon

Sâmbătă, 20 octombrie, oameni din mai multe țări (Austria, Australia, Bulgaria, Costa Rica, Germania, Indonezia, Israel, Marea Britanie, Turcia, Ungaria și SUA) se reunesc în diverse orașe ale lumii ca să cânte împreună în cercuri ale păcii.

Poate sună pășunist, dar există o organizare pentru asta și în București.

Doritorii sunt chemați în Parcul Circului, începând cu ora 15.00, să se alăture acestor mulțimi aparent disparate de oameni care cântă doar pentru bucuria de a se afla împreună.

Se va cânta muzică românească tradițională, cântece de veselie și de dor, oldies but goldies, hippie rainbow songs și câte și mai câte. Nu contează dacă știți să cântați sau nu, important e să fiți acolo! Dacă aveți instrumente, mergeți cu ele ele, dacă nu, mergeți oricum!

Pentru mai multe detalii găsiți evenimentul pe Facebook. Organizatorii îi îndeamnă și pe alții, din alte orașe, să se adune în locuri public și să cânte de bucurie.

Dacă le dă mâna ;)

***

Filme de Cannes la București

Începând de azi, 19 octombrie, filmele de Cannes se pot vedea la Bucureşti. 7 Days in Havana deschide festivalul, dar în fiecare zi vor fi filme unul și unul. La Cinema Studio, Institutul Francez sau la Cinematecă.

Mi-a atras atenția scurtmetrajul premiat cu Palme d’Or la Cannes „Sessiz – Be Deng”/ „Silent”. Filmul este povestea unei femei care merge să-şi viziteze soţul în închisoare, în 1984, la Diyarbakir. Dar ea nu vorbeşte decât kurdă, limbă strict interzisă în penitenciar, ceea ce face imposibilă pronunţarea măcar a unui singur cuvânt.

Găsiți programul complet al festivalului aici.

***

Frații Grim vin la Librăria Bastilia

Institutul Goethe din București, care sărbătorește 200 de ani de la apariția primei colecții de basme a fraților Grimm, îi invită pe posesorii de copii să pășească în lumea miraculoasa a basmelor la expoziție de la Biblioteca Națională și la proiecțiile de filme de la Librăria Bastilia. Intrarea e liberă, subtitrarea în limba română, filmele durează 53 de minute.

Programul filmelor la Librăria Bastilia:

21 octombrie, ora 13.30, Croitorașul cel viteaz (mansardă)

26 octombrie, ora 15.00 Doamna Halle și ora 18.00 Croitorașul cel viteaz (camera copiilor)

Expoziția despre lumea basmelor se inaugurează azi, 19 octombrie la Biblioteca Naţională, unde va putea fi vizitată până la 6 noiembrie.

Mai multe de și despre mine, pe Dollo zice bine

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod