1 Mai altfel: picnic ziua, Shakespeare seara

Dacă nu ați fost azi în traficul nebun din București, gonind spre munte sau spre mare, înseamnă că aveți nevoie de câteva idei pentru week-end-ul dublu care urmează. Principalul premiu al

Dacă nu ați fost azi în traficul nebun din București, gonind spre munte sau spre mare, înseamnă că aveți nevoie de câteva idei pentru week-end-ul dublu care urmează. Principalul premiu al acestui week-end, pentru cei care rămân în oraș, va fi exact ăsta: că Bucureștiul va fi liber ca într-un film cu sfârșitul lumii. Până și unele cluburi de fițe se închid în București zilele astea, pentru că toată clientela se mută până miercuri pe litoral. Prin urmare veți avea toate motivele să vreți să ieșiți din casă zilele astea. Iată câteva sugestii:

Un grătar brâncovenesc

Centrul Cultural Palatele Brâncovenești dispune de pajiști verzi, locuri amenajate pentru picnic și grătare și o ambianță fermecătoare pe malul lacului, la Palatul Mogoșoaia.

Primăria Capitalei, care patronează acel loc, vă pune la dispoziție grătare, saci menajeri pentru colectarea deșeurilor, tot ce trebuie să aduceți este mâncarea și cheful. Dacă vreți doar să stați pe iarbă sau să mâncați un mic și să beți o bere, există ofertă și pentru asta. Dar trebuie să mergeți cu metroul până la stația 1Mai și de acolo cu un maxi taxi până la Mogoșoaia. Dacă nu ați fost niciodată la palatul locuit cândva de Marta Bibescu e musai să vă faceți timp să-l vizitați, indiferent de ocazie.

De 1 mai, palatul va găzdui un spectacol cu muzică, dans și teatru pentru copii, între orele 10.00-19.00. Invitatul special al zilei va fi Mircea Baniciu care va susține un concert, împreună cu band-ul său.

Gratis cu barca în Herăstrău

Luni și marți, în zilele de 30 aprilie și 1 mai, primăria face cinste cu plimbări pe Lacul Herăstrău.

Deja celebrele vaporașe Bucur, Băneasa, Otopeni, Dâmbovița și Aurora, cu o capacitate totală de 430 de locuri, vor fi disponibile pentru bucureșteni la Debarcaderul Central din parcul amintit. Cei care nu vor să se înghesuie la vaporaș pot închiria bărcuțe cu vâsle - 5 lei/ora sau hidrobiciclete cu 15 lei/ora. De 1 mai programul la Debarcaderul Central este de la 10.00- 20.00 în fiecare zi, iar bărcile cu rame și hidrobicicletele se vor închiria zilnic în intervalul 10.00-19.00.

Shakespeare la Odeon

După picnic, iarbă verde și plimbări cu barca, nimic nu e mai potrivit ca o piesă de Shakespeare la Teatrul Odeon. Luni, marți și miercuri se joacă Hamlet, Otelo și Romeo și Julieta în viziunea a trei mari regizori contemporani. Nikolay Kolyada - renumit pentru creaţiile sale provocatoare, Oskaras Koršunovas - unul dintre cei mai premiaţi regizori contemporani şi Eugenio Barba - regizorul pentru care teatrul este expresia simbolică a unei comunităţi.

Luni, 30 aprilie, ora 19.00, la Sala Majestic se joacă HAMLET, Spectacol prezentat de Kolyada-Theatre din Ekaterinburg (Rusia). Biletele pentru spectacolul Hamlet pot fi achiziţionate cu 42.40 lei (Categoria I), 21.20 lei (Categoria II - numai pentru elevi, studenţi, pensionari pe baza prezentării legitimaţiei sau talonului de pensie) de la Casa de Bilete a Teatrului Odeon.

Marţi, 1 mai, ora 18.00, la Sala Liviu Ciulei se joacă ROMEO ŞI JULIETA. Spectacol prezentat de OKT / Teatrul Municipal Vilnius (Lituania). Biletele pentru Romeo şi Julieta pot fi achiziţionate cu 42 lei (Categoria I), 15.90 lei (Categoria II - numai pentru elevi, studenţi, pensionari pe baza prezentării legitimaţiei sau talonului de pensie) de la Casa de Bilete a Teatrului Bulandra.

Miercuri, 2 mai, ora 19.00, la Sala ArCuB se joacă ORÔ DE OTELO (A Dance Ceremony), Spectacol prezentat de Odin Teatret din Holstebro (Danemarca). Biletele pentru spectacolul Orô DE OTELO pot fi achiziţionate cu  35.00 lei de la Casa de Bilete ArCuB (Sala Batişte nr.

14).

Mai multe de și despre mine, pe Dollo zice bine

dollores-benezic
dollores-benezic
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod